Pages

Friday, November 11, 2011

Thank you Nuffnang!




Nuffnang rocks! 


Sudah lebih 2 tahun saya bersama-sama dengan Nuffnang dan alhamdulillah banyak juga rezeki saya dapat dari Nuffnang. Walaupun saya masih lagi belum dapat peluang untuk menulis advertorial, saya tetap setia dengan Nuffnang sebab suka dengan activity-activity Nuffnang dan peluang untuk dapat income sikit sambil berblogging.

Nampaknya loyalty saya dengan Nuffnang memang berbaloi bila dapat email dari Nuffnang.


Thank you Nuffnang!

P/s: Mungkin nak buat GA contest guna tiket movies ini. Apa pendapat korang? 

Ada apa dengan tarikh 11.11.11.



"Kalau aku beli tiket TOTO hari ni mesti menang. Tarikh hari ini best!". Saya terdengar dua orang tengah bercakap tentang hal ini masa tunggu naik LRT nak pergi kerja. Rasanya bergurau aje kot diorang tu tetapi buat saya terfikir apa yang penting sangat dengan tarikh 11.11.11?

Terbaca ada yang nak bersalin hari ini, ada juga yang nak berkahwin hari ini dan macam-macam lagi. Cuma pada saya, pesanan untuk saudara-saudara Islam, jangan taksub dengan tarikh ini kerana takut boleh membawa kepada syirik. Saya bukanlah orang alim tetapi saya tahu kalau kita percaya pada horoscopes atau tarikh-tarikh ini, amalan kita tak di terima untuk 44 hari.

So, apa pendapat korang tentang tarikh 11.11.11?

Thursday, November 10, 2011

Diam kalau takde apa-apa yang elok untuk cakap


Pernah sekali dalam perjalanan balik dari kerja, boleh terlepas geram pulak kat sorang brader superbike. Saya turunkan tingkap, lepas tu cakap benda yang tak berapa elok sebab dia potong betul-betul depan kereta sampai kena emergency brake. Ikut perasaan time tu, terus cakap je benda yang terlintas.

Paling best, kena pulak berhenti kat lampu isyarat. Brader tu datang sebelah kereta saya tanya apa yang saya cakap tadi. Cakap kat dia apa yang tak puas hati & dia pun tak puas hati apa yang saya cakap. Nasib baik dia jenis boleh terima bincang. Lega. Mahu kena hempuk dengan helmet.

Kadang-kadang lebih baik tutup mulut dan jangan cakap benda pertama yang terlintas kat otak. Sebab mulut badan binasa. Peringatan untuk sesiapa yang singgah-singgah kat sini.

P/s: Kalau nak marah orang pun, tengok-tengok dulu kalau ada lampu isyarat kat depan.

Wednesday, November 9, 2011

Rajin betul Kaisan update facebook

Saya menjadi pemilik 3 series hari ini


Hari ini akhirnya saya menjadi pemilik 3 Series. Sebenarnya ikut hati takut juga untuk menghadapi hari ini tetapi dalam setiap kehidupan manusia memang kena hadapi kemungkinan ini.

Ohhh..saya hanya berangan. 


Sebenarnya hari ini umur saya sudah mencecah 30 tahun! Alhamdulillah dan syukur pada Allah kerana memberi umur yang panjang, rezeki yang mencukupi, kesihatan yang okay dan keluarga yang amat penyayang.

P/s: BMW 3 Series yang betul-betul akan aku milikki. Insya'Allah.

Tuesday, November 8, 2011

Year End Sale 2011

YES 15 November 2011 hingga 1 Januari 2012


Year End Sale (YES) datang lagi! YES akan berlangsung dari 15 November 2011 hingga 1 January 2012. Time sale macam ini paling sesuai untuk bakal-bakal pengantin sebab boleh beli barang-barang hantaran dengan murah. Dulu saya pun memang tunggu time YES untuk cari hantaran. 

Saya pula ada juga beberapa barang yang memang target nak beli. Kena tengok dulu ada tak kurang harganya. 

Untuk maklumat lanjut boleh melawat website  www.tourismmalaysia.gov.my  atau page Facebook www.facebook.com/cuticuti1malaysia.

Jom join contest Puss in Boots dan menang iPad2 dan iPhone 4

Puss in Boots di Malaysia 24 November 2011

Siapa yang dah biasa tengok movie Shrek mesti kenal kucing terkenal ni. Tak kenal lagi? Macam mana pula dengan gambar terkenal ini? Dah kenal?

Puss in Boots di suarakan oleh Antonio Banderas
Yup. The famous Puss in Boots lakonan Antonio Banderas dalam siri-siri movie Shrek. Sekarang ada movie sendiri untuk Puss di panggil Puss in Boots 3D. Movie Puss in Boots akan di tayangkan di Malaysia pada 24hb November 2011. 


Kali ini ada contest sebelum movie Puss in Boots di tayangkan dan menarik betul hadiah-hadiah mingguan dan hadiah utamanya.

Join contest Puss in Boots sini


Amat senang untuk join contest ini:

  1. Check out klu-klu mingguan contest Puss in Boots di UIP Facebook Page.
  2. Cari Golden Goose & Golden Eggs di empat (4) lokasi berbeza.
  3. Ambil gambar lokasi dan letakkan di UIP Facebook Page.
  4. Lima (5) peserta pertama yang berjaya meletakkan gambar di UIP Facebook Page akan menangi hadiah mingguan.
  5. Peserta yang berjaya mempunyai keempat-empat gambar akan menangi hadiah utama.
Tunggu apa lagi? Join Contest Puss in Boots sekarang dan menang iPad 2 atau iPhone 4 anda sekarang!

Bestnya kalau menang iPad 2 

Doctor Conrad Murray found guilty for Michael Jackson's death

Doctor Murray hears the verdict from the jury in MJ's death trial


Doctor Conrad Murray, 58, who was hired by the late King of Pop, Michael Jackson was found guilty by a jury yesterday. He was found responsible for carrying out his duties wrongfully and unethically that led to MJ's death.

The verdict was greeted with joy and cheers from MJ's fans. Doctor Murray's sentencing will be heard on a alter date.

Sunday, November 6, 2011

Lemang & rendang favouriteku......terbaek.

Lemang favourite time raya


Bila hari lebaran aje mesti teringat lemang, rendang, serunding dan ketupat. Tapi saya punya favourite mestilah rendang. Hari raya tanpa lemang memang tak complete. Dapat beli sebatang pun jadilah.

Cuba bayangkan di pagi raya buka selera dengan lemang, rendang ayam/daging dan secawan teh O panas. Fuhh, sendiri mahu ingat lah. Memang membuka selera untuk hidangan lain masa pergi beraya.

Korang mesti ada favourite sendiri kan? Cer citer sikit apa favourite korang time raya.

Selamat Hari Raya Aidiladha


Saya sekeluarga ingin mengucapkan selamat hari raya aidiladha. Berhati-hati dalam perjalanan dan jaga juga pemakanan walaupun banyak makanan yang menggoda depan mata kita.

Friday, November 4, 2011

Bangunan Darul Ehsan @ Seksyen 14, Shah Alam terbakar

Kebakaran berlaku pagi tadi di Tingkat 24, Bangunan Darul Ehsan di Seksyen 14, Shah Alam, Selangor. Punca kebakaran masih belum di tentukan. Penghuni bangunan di arahkan keluar sebagai langkah berjaga-jaga.

Asap keluar dari Tingkat 24 Bangunan Darul Ehsan
Orang ramai & penghuni bangunan di luar bangunan
Pasukan bomba mengawal kebakaran

Thank you Barney Stinson


It's been like a month since I realised that my site has been getting a steady traffic increase. People are making searches for the man that created and hardcore believer of the Man Code, Barney Stinson aka Neil Patrick Harris.

Those that have been living on the moon for the past 5 years would recognize this dude from the famous How I Met Your Mother sitcom. Suit up! and Legen *wait for it* dary are the two most epic catch phrases that this man has created. 

  
He is always legen (wait for it) dary in my books. Now, I just need to know where I can get a copy of the Man Code handbook.

Thursday, November 3, 2011

The Immortals - 11.11.11


Sejak movie 300 lakonan Gerard Butler keluar tahun 2006, memang saya tertunggu-tunggu series movies macam ni. 


Nampaknya saya tak perlu tunggu lama apabila The Immortals akan datang ke pawagam pada 11.11.11. Mesti best cerita ini sebab geng yang produce "300" juga produce The Immortals ini.

Tengoklah official trailer untuk The Immortals.



Canon 1100D atau Nikon D3100 yang bagus?

Wife saya baru-baru ini ada mengeluh kata camera Canon kami dah tak mampu nak mengambil gambar Kaisan yang makin aktif. Bila nak ambil gambar dia, mesti dia tengah bergerak. Hasilnya, gambar jadi blur dan cantik. Terlepas banyak moments yang best-best.

Inilah peluang untuk push beli camera DSLR dan wife setuju pulak. Cantiklah tu. Bincang pun bincang, wife saya kata yang penting harga bawah RM 2,000 dan mesti, bukan mesti aje, WAJIB boleh ambil gambar bergerak dengan cantik dan tak blur.

Lepas buat research sikit, ada dua option yang saya rasa okay. Canon 1100D (sebab wife suka Canon) dan Nikon D3100. Dua-dua bawah RM 2,000 dan boleh ambil gambar movement dengan agak ok.


Saya prefer Canon 1100D juga sebab lense boleh tukar-tukar tapi ramai juga kawan-kawan photographer kata Nikon pun ok. 

Apa pendapat korang? Canon yang bagus atau Nikon lagi kualiti gambarnya?

Wednesday, November 2, 2011

Saya nak belajar menjadi blogger berilmu (& berjaya)

Pagi ini, seperti biasa saya akan melakukan blog reading pada bloggers favourite. Di antaranya blog saudara Eyriqazz (http://www.eyriqazz.com) yang memang sempoi dan yang paling saya suka sebab dia rajin dan feature juga family dia dalam blog posting sekali-sekala.

Hari ini Wordless Wednesday dan lepas tengok foto cheque terbaru di terima oleh saudara Eyriqazz dalam posting Wordless Wednesday terbarunya, terus wordless saya. Tak mampu mengucapkan apa-apa pun. Hanya kagum dengan pencapaian dia sejak 3 tahun dia berblogging.

Mungkin rezeki saya belum tiba dan perlu berusaha lagi. Kena cuba tingkatkan ilmu blogging, enjoy blogging dan share ilmu (& pengalaman) dengan pembaca. Insya'Allah.

Tuesday, November 1, 2011

Ronald McDonald (McDonald's) lawan Colonel Sanders (KFC), siapa menang?


Kalau Ronald McDonald lawan Colonel Sanders rasa-rasa korang siapa yang menang?

I Wanna Be Like Messi. Nothing is impossible.

Adidas F-10 Adizero
Selepas 2 tahun tak bertukar kasut futsal akhirnya aku beli kasut baru Adidas F-10 Adizero. Warna oren bersilau untuk mengaburi pemain lain sampai tak nampak mana bola..hehe...over sangat lah tu.


Kasut lama Nike T-90 Laser
Kenapa saya pilih adidas kali ini walaupun dah lama pakai Nike? Sebab saya rasa adidas lebih kualiti kasutnya dan sesuai untuk orang-orang yang berkaki lebar macam saya. Lagipun, if its good enough for the best player in the world, Lionel Messi, why not?

Lionel Messi pun pakai kasut ini. Sama kan?
P/s: Ada orang kata membazir aje beli kasut mahal-mahal sebab nanti letak kat kaki. Apa pendapat korang?

Ads by Nuffnang