Pages

Sunday, November 21, 2010

Premier League Results - Week 14

Arsenal 2 - Tottenham Hotspurs 3 (Emirates Stadium)

Kaboul celebrates heading in the winner

Arsenal opened the scoring with a Samir Nasri goal (9th min), then followed by a Marouane Chamakh's second (27th min). The first half was totally controlled by the home team.

In the second half, Gareth Bale got one back (50th min). Rafael Van der Vaart then made it even after converting a penalty after a handball from Fabregas (67th min). Kaboul then headed in the winner (85th min) secure this great comeback for Spurs and condemned the Gunners to their 3rd loss of the season. (85th min)

Birmingham City 1 - Chelsea 0 (St. Andrew's)

Bowyer scores the winner at St. Andrew's

Lee Bowyer scored the winner at St. Andrew's and ensuring a back to back loss for the champions and also giving them their fourth loss of the season. This loss has put Chelsea's manager, Carlo Anchelotti's long term future in doubt.

Man Utd 2 - Wigan 0 (Old Trafford)

Evra heads United's opener

Man Utd became joint leaders with Chelsea after downing 9-man Wigan at the Theater of Dreams. The match saw United scoring through Patrice Evra (45th min) & Javier Hernandez (77th min) and Wigan had Antolin Alcaraz (59th min) & Hugo Rodallega (61st min) sent off.

It also was where Wayne Rooney reintroduced himself back to the Old Trafford faithful after the controversy last month. Apart from a few boos, he was warmly welcomed back into the fold.

Other results:

@ Bloomfield Road:
Blackpool 2 (Luke Varney (3), Marlon Harewood (44))
Wolves 1 (Kevin Doyle (86))

Harewood scores winner

@ the Hawthorns:
West Bromwich Albion 0
Stoke City 3 (Etherington (55), Walters (85) & (90))

Etherington scores

@ Anfield:
Liverpool 3 (Johnson (18), Kuyt (27), Maxi Rodriguez (38))
West Ham 0

Johnson fires Liverpool opener

@ Reebok Stadium:
Bolton Wanderers 5 (Davies (18 & 90), Chung Yong (39), Elmander (50 & 72))
Newcastle United 1 (Carroll (52))

Elmander celebrates his brace

Friday, November 19, 2010

Krriiiingg....sekolah dah mula bercuti! Yeay!!!


Kriiiinggg!!!!

Hari ini hari terakhir persekolahan untuk tahun ini. Mungkin ada yang sudah bercuti awal sebelum Raya Haji baru-baru ini tetapi officially last day persekolahan hari ni.

Aku masih lagi ingat hari terakhir aku masa di sekolah rendah. Kami satu kelas pakat-pakat ramai-ramai basahkan guru kelas kami dengan water balloon, ada yang guna botol air dan ada yang berani bawak water pistol. Nasib baik cikgu lelaki dan paling penting sekali cikgu yang sporting. Kalau tidak naya!

Korang pulak macam mana?? Apa kenangan hari terakhir persekolahan korang?

Thursday, November 18, 2010

Facebook most visited by Malaysians

The Social Network

The Malaysian Digital Association (MDA) says that around 8 million Malaysians visit the popular social network website, Facebook (FB) on a daily basis. Facebook users on an average open their FB accounts twice a day and the users are mainly between the 18-25 year old age group.

Forum sites such as Lowyat, Cari and Fooyoh are the popular local blogs and forums visited by Malaysians. Users usually spend 13.28 minutes in average for all the sites mentioned.

I myself like to go through Mudah.my just to find some bargain items. You can get really good and cheap stuff there.

Which sites do you guys usually go to?

Bukannya kena bayar bil letrik pun...


Aku betul-betul tak faham apa masalah sesetengah drivers kita. Bila dah hujan atau mendung atau cahaya tu dah kurang, pasanglah lampu kereta. Dekat beberapa kali bila aku nak tukar lane, tak nampak ada kereta datang. Sudahlah kereta warna pun gelap, lagi tak pasang lampu. Bukannya kena bayar bil letrik pada TNB kalau pasang lampu. Kalau tak pasang full headlights pun, pasang street light pun takpe. Janji ada nampaklah sikit.

Siapa di antara korang yang pernah terkena macam ni??

Syabas Azizulhasni & Josiah!

Azizulhasni & Josiah meraikan kemenangan 1-2 mereka di Sukan Asia Guangzhou (Ihsan dari Utusan Malaysia)

Tahniah dan syabas kepada Azizulhasni & Josiah kerana mengulangi kejayaan mereka di Sukan Komanwel India bulan lepas apabila berjaya memenangi acara akhir Keirin di Sukan Asia di Guangzhou dengan menamatkan cabaran 1-2. 

Walaupun di India, kemenangan Azizulhasni di batalkan secara kontroversi dan di berikan kepada Josiah, kemenangan ini membuktikan kedua-kedua mereka adalah pelumba bertaraf dunia dalam acara Keirin.

Syabas kepada Azizulhasni & Josiah. Rakyat Malaysia berbangga dengan pencapaian anda. Malaysia boleh!!!

Kembali ke realiti

Selamat pagi readers!

 mmmm.....donuts...

Macam mana Hari Raya Korban masing-masing semalam? Sempat pergi menziarah? Beraya? Kutip duit raya? Mesti ramai tak sempat sebab Raya Haji Korban kali ini betul-betul di tengah-tengah minggu dan mesti ramai yang tak ambil cuti. Apa-apa pun, saya ingin mengucapkan sekali lagi selamat hari raya eidul adha. Moga-moga pengorbanan kita kali ini mendapat keberkatan dari-Nya.

Kembali ke realiti. Sebelum pergi office, layan dulu Krispy Kreme donuts yang adik ipar & adik aku bawak. Memang bagus diorang bawak Krispy Kreme donust original flavour tetapi diorang tahu aku tengah cuba nak turunkan berat aku ni. Tapi apakan daya, aku hanyalah manusia. Lupakan sahaja dan bedal. Ada sesiapa lain yang nak?

only 4 left from the dozen

Wednesday, November 17, 2010

Uniques tinggi sebab kerap update blog


Pagi ini dalam nak bersiap pergi masjid, saja-saja aku tengok graf visitor aku kat site Nuffnang . Rupa-rupanya 14hb lepas merupakan catatan Uniques tertinggi sekali dalam sejarah 2 tahun Bo is a Nerd

Memang ada bloggers lain yang lebih tinggi Uniques-nya tetapi point aku di sini ialah kalau kita post entry lebih kerap dalam sehari, lagi banyaklah pelawat Uniques kita. Ini yang menaikkan semangat aku untuk berblogging lagi nih.

Terima kasih juga pada kawan-kawan semua yang memberi sokongan dengan datang menziarah blog aku yang kecil ini.

P/s: Patutlah blog saudara Ben Ashaari boleh cecah puluhan ribu Uniques sehari.

Prince William & Kate Middleton are to wed next year


 Kate Middleton and Prince William

Prince William and long-time girl friend, Kate Middleton are engaged and plan to get married next year. The second to the throne proposed to Middleton during their holiday in Kenya last month. 

Prince William proposed to Kate using his late mother's, Princess Diana's engagement ring. He had the £28,000 engagement ring with him for three weeks in his rucksack before gathering the courage to ask for her hand. Prince William gave Kate the engagement ring because he wanted his late mother to be part of one of the most important chapter in his and bride to be lives.

Queen Elizabeth II and the Duke of Edinburgh were both very happy for the couple and even sent the royal lovebirds a congratulatory message - on Twitter. His father, the Prince of  Wales was also very delighted with the news.

Selamat Hari Raya Aidil Adha 1431H


Saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidil Adha kepada ahli-ahli keluarga serta saudara mara, kawan-kawan dan rakan-rakan bloggers. Semoga tahun ini pengorbanan yang kita lakukan pada tahun ini membawa keberkatan kepada kita tahun ini.

Tuesday, November 16, 2010

Little girl says bad word

Kinda cute seeing this little girl trying to pronounce the word "Frog" but instead turns out horribly wrong. Watch and you'll know what I mean.




Virgin Tycoon Sir Richard Branson losses bet, becomes Air Asia Stewardess

Sir Richard Branson picks up an Air Asia Stewardess

Virgin boss, Sir Richard Branson will cross dress as an Air Asia stewardess on a London - Kuala Lumpur Air Asia flight where the date will be determined later.

This is after he lost the bet that he made with Air Asia boss, Datuk Seri Tony Fernandes. Fernandes is the Principal of Malaysian backed Lotus-F1 Team which place higher than Branson's Virgin Racing Team. Eventhough both teams finish with zero points, Lotus placed higher due to their better finishes in races.

The Air Asia flight which Branson, will be serving as a stewardess will see the seats be auctioned off for charity. At least, Branson will know his suffering of walking in high heels will be worth it.

Monday, November 15, 2010

Vettel becomes youngest ever F1 Champion

Vettel kisses the Abu Dhabi Grand Prix Trophy

At 23 years and 106 days, Sebastian Vettel became the youngest ever Formula One champion. He was trailing Ferrari's Fernando Alonso by 15 points before the penultimate race of the season at the Abu Dhabi Grand Prix 2010.

The Red Bull driver who started on poll had a trouble free race and lead from the start. Meanwhile, the other two championship contenders Alonso and Mark Webber faltered famously.

This win by Vettel is a triumph of sorts for fairplay  for the sport as it prevented Alonso from being a tainted Formula One winner after the debacle that Ferrari created during the German GP when Felipe Massa was ordered by Ferrari to let Alonso pass and win the race and gained an extra of 7 points.

Vettel celebrates with the whole Red Bull team

When asked how it felt on becoming the youngest ever champion in the history of the sport, "
I guess this will sink in when I finally go to sleep but I think we will have daylight before that happens.
To be on that list now with drivers like Ayrton Senna and Michael Schumacher, well, I just don't know."

The previous youngest winner was Lewis Hamilton in 2008 who was 23 years and 306 days old when crowned champion.

Sunday, November 14, 2010

Kaisan dah jumpa favourite spot dia dalam rumah

Anakku, Muhammad Kaisan dah hampir nak masuk 7 bulan. Nampak halus tapi lasak yang amat. Semangat pun boleh tahan, dah 8.5kg rasanya. Sekarang dah mula merangkak, kenalah kami suami isteri pantau pergerakan dia. Sekejap aje dia dah hilang. 

Baru-baru ni kami perasan dia suka betul pergi satu sudut rumah yang ada meja kecil merah Ikea. Ini gambar-gambar kami ambil mengantoikan si Kaisan ni.

 Kaisan dah mula bergerak ke favourite spot

 Kaisan dah sedar ada orang ambil gambar dia

 Flash camera buat si Kaisan terpejam

Kaisan kantoi..got you Kaisan!!!

Hari Jadiku ke-29

 Manchester United themed cupcakes. Awesome!!!

Hari Selasa lepas, 9 November, aku menyambut hari jadi ke 29. Memandangkan hari bekerja, aku dan isteri takde plans nak celebrate kat luar. Lagipun, kesian pulak nak bawa Kaisan keluar malam-malam. Its okay. Celebrate di rumah baru kami bersama-sama, hanya 3 beranak pun cukup okay.

Ada beberapa gambar yang di ambil untuk di buat kenang-kenangan. Paling best cupcake Manchester United yang isteri tempah dari kawannya. Cantik dan sedap. Coklat flavoured memang aku punya favorite. Hadiah pulak perfume dan shampoo Gucci by Gucci. Memang best.

Terima kasih pada isteriku, tahun ini saya menyambut hari jadi sebagai seorang ayah bersama Muhammad Kaisan. Hadiah terbaik dari awak. Happy birthday to me.

Model iklan cupcakes

Hadiah perfume dari isteri. Are you trying to tell me something dear?

Gucci by Gucci.

Ben Williams almost wrecks Malaysian football dream

Ben Williams doing what he knows best, brandishing cards.

Malaysian football team finally qualified to the Asian Games second round after doing it the last time 32 years ago. Congratulations to our boys for their courageous effort and spirit. Malaysia are proud of you.

However, our dreams were almost wrecked by the incompetent piece of refereeing by an Australian referee, Ben Williams. This PE teacher of a Canberra High School sent off 3 Malaysian players in the crucial match against China which ended up China winning 3-0 against a 8-men Malaysian team. Two of the sending offs were almost at the same time.

He sent off Mahuli Jasuli, captain Safiq Rahim and S. Kunalan for petty fouls. I think this was purposely done to facilitate China advancing to the 2nd round. 

Mr. Williams, please stick to your day job as a PE teacher or better still you can quit that job alltogether with being a referee and take up a job of being a clown with a big red nose because being a clown fits you better. Your performance as a referee is totally a joke and laughable and I hope you stop being a referee for the sake of football. Please heed my advice for the sake of all football fans. Thank you.

P/s: Please read Rizal Hashim's open letter to Ben Williams. It truly reflects what I wanna say if I come face to face with this piece of crap from Australia. You can click HERE to read the letter.

P/s/s: To our Malaysian Team, we are proud of the determination, energy and pride that you have shown us tonight. May you be the start of a great era in Malaysian football.

Saturday, November 13, 2010

Pusingan kelayakan Grand Prix Abu Dhabi 2010

Sebastian Vettel akan bermula di petak hadapan pada Grand Prix Abu Dhabi 2010

Keputusan pusingan kelayakan

Pos     No     Driver                      Team
1         5     Sebastian Vettel         RBR-Renault
2         2     Lewis Hamilton          McLaren-Mercedes
3         8     Fernando Alonso       Ferrari
4         1     Jenson Button            Mclaren-Mercedes
5         6     Mark Webber           RBR-Renault
6         7     Felipe Massa             Ferrari
7         9     Rubens Barrichello    Williams-Cosworth
8         3     Michael Schumacher  Mercedes GP
9         4     Nico Rosberg           Mercedes GP
10     12     Vitaly Petrov            Renault
11     11     Robert Kubica         Renault
12     23     Kamui Kobayashi    BMW Sauber-Ferrari
13     14     Adrian Sutil             Force India-Mercedes
14     22     Nick Heidfeld         BMW Sauber-Ferrari
15     10     Nico Hulkenberg    Williams-Cosworth
16     15     Vitantonio Liuzzi     Force India-Mercedes
17     17     Jaime Alguersuari    STR-Ferrari
18     16     Sebastien Buemi     STR-Ferrari
19     18     Jarno Trulli             Lotus-Cosworth
20     19     Heikki Kovalainen  Lotus-Cosworth
21     24     Timo Glock           Virgin-Cosworth
22     25     Lucas di Grassi     Virgin-Cosworth
23     21     Bruno Senna         HRT-Cosworth
24     20     Christian Klien       HRT-Cosworth

Aston Villa 2 - Manchester United 2

Richard Dunne menghalang Chicarito 

Perlawanan di Villa Park menyaksikan separuh masa kedua yang penuh aksi selepas separuh masa pertama yang terlalu hambar sehinggakan terlelap sekali sekala.

Aston Villa melakukan jaringan pertama pada minit ke-72 melalui tendangan penalti Ashley Young selepas Young di jatuhkan oleh Wes Brown. Wes Brown di layangkan kad kuning akibat kesalahan di lakukan.

Villa melebarkan jurang dengan jaringan pemain muda, Mark Albrighton empat minit kemudian. Albrighton menyudahkan hantaran silang Downing. 

Selepas jaringan itu, Sir Alex Ferguson melakukan pertukaran dengan memasukkan Macheda dan Obertan untuk menggantikan Berbatov dan Hernandez. 

Pertukaran ini mebuahkan hasil apabila Macheda merapatkan jurang dengan rembatan kencang melepasi jangkauan penjaga gol Villa, Brad Friedel. Empat minit kemudian, Nemanja Vidic menanduk masuk jaringan penyamaan selepas hantaran cantik dari Nani. Perlawanan akhirnya berkesudahan 2-2.

Isteriku menjadi pemilik notebook untuk kali pertama


Selepas 3 jam dekat Digital Mall Seksyen 14, akhirnya isteriku menjadi proud owner untuk kali pertama notebook HP Pavillon. Aku rasa deal yang dia dapat agak bagus. 2GB Ram, 320GB storage, HDMI port, 3 year worldwide HP warantee untuk harga bawak 2 ribu Ringgit. Good deal. 
Congrats sayang for owning your first notebook.

P/s : Takdelah alasan nak kacau guna notebook aku dah lepas ni..hehehe..

Google Maps is funny..

Try not to trust Google Maps so much..

Hey guys, try this..

Go to Google Maps. Can click HERE if you're lazy.

Then, type CHINA in 'A' location box. Then type NEW YORK in 'B' location box. Hit 'Get Directions'.

Then, once the directions come out, try look for No. 93. You'll see '' Kayak across the Pacific Ocean - 6,243 kms''.


KAYAK ACROSS THE PACIFIC OCEAN - 6,243 kms??!!!

Well, okay. If Google says so, I'll do it. Just need to get myself a kayak.

Thursday, November 11, 2010

Penyelamat di kala kelaparan...

Mula-mula ingat nak goreng chicken nuggets. Malaslah pulak nak masak. Lepas tu mesti berasap satu rumah. Tak jadi chicken nuggets.

Nak buat burger. Alasan sama dengan kemalasan nak masak chicken nuggets. Burger. Cancelled.

Tiba-tiba......
 Mamee perisa ayam


Ternampaklah Mamee terakhir. Mamee perisa ayam dengan perencah. Best. Aku tak tambah perencah sebab isteri kata tak elok. Takpe. Mamee aje pun dah memang sedap. Terima kasih Mamee, kaulah penyelamat di kala ingin mengunyah di tengah-tengah malam. 

Kalau lah ada Kickapoo...perrrghh.

p/s: Apa pula jajan kegemaran korang di kala kelaparan?

Bubba Gump Shrimp Co. @ The Curve, Mutiara Damansara

Bubba Gump Shrimp Co.


 You put this up when you are still 'studying' the menu.

 Once you are ready to order, then changing the sign will make the waiter come to take your order. Cool concept.

Their gift shop if you want to buy some souvenirs.

Kaisan is waiting for his order...patiently.

Kaisan lost his patience and Im holding him back from going after the waiter...small yet very determined fella.

 Mama making sure Kaisan is having fun and doesn't drop the ball.

 Mama and Kaisan sitting at the famous bus stop bench..Forrest left behind his suitcase. I guess he was late for a ping pong match.

Kaisan not paying attention to what's mama telling him...

 Our drinks...Lotsa Lava (left) and Run Forrest Run. Smoothies are brilliant!!!

Again, our drinks...top view...still yummy....

I had the BBQ Burger with Onion Rings and Fries..yup no shrimp here.

 Can't wait to take a big bite out of the burger and the onion rings..don't get me started. Just looking at it makes my mouth water.

The missus had the Salmon and Vegetable Skillet. Good meal if you are on a diet like her. Two thumbs up.


Delicious.

I got a 20% discount on my total bill just by showing my Tune Talk business card as Tune Group staff are entitled to this discount when dining here. Brilliant!!! So, if any one of you are going to Bubba Gump Shrimp anythme soon and need a discount, bring me along okay! Just promise to belanja me and you got a deal (wishful thinking).

Address:
Bubba Gump Shrimp Co
Lot 145, First Floor
The Curve
Jalan PJU 7/3
Mutiara Damansara
Petaling Jaya

Wednesday, November 3, 2010

Guna handphone pun boleh dapat tiket Air Asia.....


Baru-baru ini, Tune Talk introduce Tune Talk Air Asia Points. Apa benda Tune Talk Air Asia Points ni kan? Benda ini program paling mudah untuk kita dapat tiket Air Asia secara percuma. Percuma! Boleh visit website Tune Talk dengan klik kat SINI. Btw, aku giving away 5 free sim cards Tune Talk. Baca sampai habis ye.

Bagaimana caranya untuk mula mengumpul Tune Talk Air Asia Points??

Senang aje caranya. Ikut aje langkah-langkah berikut:
  1. Jadi pengguna Tune Talk. Boleh klik sini untuk dapatkan simkad.
  2. Apabila top up nombor Tune Talk, kita akan dapat points, 
  3. Kumpul points dan redeem points untuk tiket bila dah cukup.
Berapa pula points untuk setiap top up reload? 

Untuk lebih tahu tentang berapa points boleh dapat untuk setiap top up, boleh tengok kat jadual di bawah ini.


Lagi banyak kita top up, lagi cepat kita boleh redeem untuk dapat tiket Air Asia. Points tak akan "burn" atau expired. Points akan terkumpul sehingga kita nak redeem. Untuk check balance points kita, tekan  *133#. 

Nanti akan nampak balance kredit panggilan kita dan juga TT Air Asia point. Mudah. Cuba fikir, telco yang kita guna sekarang ada ke offer macam ni??

Destinasi mana yang kita boleh redeem points kita dan berapa points yang di perlukan?

Senarai destinai terlalu panjang untuk aku letak kat sini. So, boleh lah klik SINI untuk tengok sendiri destinasi yang kita boleh pilih. Oh ye, di situ juga ada di tunjukkan berapa points di perlukan untuk kita kumpul points.

Apalagi nak tunggu? Cepatlah dapatkan simkad Tune Talk dan mula kumpul Tune Talk Air Asia Point dan terbang secara percuma!

Aku pun ada sim kad Tune Talk untuk di jual kalau ada yang minat. 

Kalau nak simkad, boleh lah contact aku melalui 
  • YM (fendi_bo@yahoo.com) atau 
  • G-Mail (affendij@gmail.com). 
Sim kad berharga RM 5 dan dalamnya ada RM4 kredit panggilan. Aku nak bagi FREE sebab aku kerja di Tune Talk. Siapa cepat dia dapat!
Tinggalkan email address di bawah untuk dapatkan simkad percuma. Hanya 5 sim kad sahaja yang ada!

Ads by Nuffnang