Pages

Tuesday, March 29, 2011

Kena pergi tengok Never Say Never


Sabtu ni 2hb April kena pergi pulak tengok movie Justin Bieber, Never Say Never kat GSC Pavillion. Company tempat aku kerja, Tune Talk jadi sponsor utama untuk movie ni, so kenalah pergi untuk tunjuk support. Dapat dua pass free & dua kupon popcorn combo free, kenalah pergi kan? Kalaulah aku boleh bagi passes ni kepada orang lain. Siapa yang nak tikets ni rasanya?

Mesti nanti concert Justin Bieber kat Stadium Merdeka 21hb April nanti ni pun kena pergi juga. Mesti kena pergi untuk tunjuk support sebab nanti dapat tiket free...hmmm...

Monday, March 28, 2011

Vettel captures first GP of the 2011 Formula One Season

Sebastian Vettel delighted with Melbourne win

The reigning Formula One champion, Sebastian Vettel drove his RB7 from pole to race win in a very forgettable Australian Grand Prix. He finished of  McLaren's, Lewis Hamilton & Lotus Renault's suprise, Vitaly Petrov.

Vitaly Petrov brings Lotus Renault first podium finish since the 80's

The race saw the introduction of the movable rear wings and the return of the KERS system but other than that it was a dour race. Jenson Button was nursing a wounded McLaren, both Ferrari's of Massa and Alonso just couldn't find their pace and also the durability of the Pirelli tyres were in question as they cut up easily.

The Formula One circus will make their next stop at the Petronas Malaysian Grand Prix in Sepang from  8th - 10th April 2011.

Kita kerja kerana...........?


"Kerja itu ibadah selagi kerja itu halal. Oleh itu, kerja lah sebaik yang mungkin"

Aku berpegang kepada kata-kata di atas. Tetapi selain tu, kita kerja sebab apa? Memang kita di bayar dengan wang ringgit tapi mesti ada sebab lain kita terus melakukan kerja itu.

Ada yang tidak kisah di bayar tidak setimpal dengan usaha sebab memang suka dengan kerja tu atau keadaan sekeliling kerja tu. Boleh keluar settlekan hal peribadi semasa kerja, keluar hisap rokok bila hendak atau sebab bos relax & dah kamcing.

Ramai saje dari kita yang kerja sebab memang untuk mencari rezeki semata-mata. Selalu melompat-lompat dari satu kerja ke satu kerja sebab memerlukan duit yang lebih dari pekerjaan sebelumnya. Tak suka dengan kerja tu, tapi sebab bayar tinggi, sapu sajelah.

Ada yang bernasib baik. Mereka ini memang melakukan kerja yang memang mereka hendak sangat dari dulu. Masa time sekolah rendah, cikgu tanya "Besar nanti nak kerja apa?" Jawabnya "Bomba". Tup tup, besar join pasukan Bomba.

Ada yang lagi bernasib baik. Di bayar untuk main-main. Contohnya pemain bola. Kalau yang bertaraf Premier League, La Liga atau Serie A, diorang boleh di bayar hingga beratus ribu seminggu. Bayangkan kalau setahun berapa dah gaji diorang.Fuhh...

Sebab apa awak kerja? Nak tahu...

Saturday, March 26, 2011

Santai ala-ala majalah Mangga di hujung minggu

Time hujung minggu memang di tunggu-tunggu. Dapat siapkan kerja-kerja di rumah, bayar apa yang patut, exercise sikit dan yang paling penting dapat spend time dengan family terutama sekali Kaisan.

Semalam, cukup dah dia 11 bulan. Cepat betul masa berlalu. Bulan depan dah cukup setahun. Time-time macam ni memang kena cherish betul-betul sebab nanti bila dia dah besar sikit mesti dia tak nak dah bermanja-manja dengan parents dia.

Akhirnya, hari ni aku dapat bawak dia swimming kat pool kat rumah kami. Swimming pool depan rumah aje, tapi tak pernah pun jejak. Hari ini kena jugak terjun. Bawa sekali Kaisan. Kena ajar dia dari kecil untuk tak takutkan air. 

Mama Kaisan tak mandi. Segan katanya. Bagus jugaklah, nanti siapa yang nak amik gambar kenang-kenangan kan?

 
 
 
 
 

Earth Hour: Apa nak buat masa 1 jam tanpa elektrik?

Sekejap lagi akan bermulalah Earth Hour iaitu dari 8.30 malam hingga 9.30 malam. Rakyat dunia di galakkan menutup segala peralatan yang menggunakan eletrik. Nak guna internet, modem dah pasti kena tutup. WIFI McD pun mesti tutup sebab McD pun buat Earth Hour ni.

So, apakah aktiviti anda semasa Earth Hour?

P/S: Lepak dengan wife dan anak jalan keliling area rumah.

Wednesday, March 23, 2011

U Mobile Offering Buy 1 Get 1 Phone Free

U MOBILE’S “1+1 JUST FOR U” PROMO

~In celebration of the launch of U Mobile Flagship Store~

Kuala Lumpur, 10 March 2011 – Celebrate good times, come on! U Mobile will be hosting one of the most anticipated launches of the month as they reveal their latest, refreshed U Mobile Flagship Store on 23rd March 2011 at Ground Floor of Berjaya Times Square.

In celebration of the flagship launch, U Mobile will reward its loyal customers with a One-Day-Only Grand Sales, coined as the “1+1 Just For U” promotion. After successfully simplifying their BlackBerry Data Plan recently, U Mobile will once again offer its customers the opportunity to stay connected in style with their best friend or loved ones by offering a chance to purchase the phone and get the second phone for “FREE”.

The selected phones available for this promo will be Nokia E5, HTC Wildfire, BlackBerry® CurveTM 9300 and Nokia 7230. This promo will be offered on an hourly basis from 1pm to 7 pm – an offer definitely worth to wait!

In conjunction of the new flagship launch, U Mobile will also unveil its freshly packaged Voice + Data Plan specially catering for intensive data users. U Mobile continuously stay true to being simply different, flexible and affordable by offering 4 tiers of plans including U Lite, U Value, U Plus and U Premium designed for different users and catering for different needs – it is that easy!

So clear your calendars now and take time off your daily schedules. Head on to Berjaya Times Square on the 23rd to be part of the greatest one day only sale from U Mobile!
This is one celebration you wouldn’t want to miss!

* Terms and conditions apply*
For more information on U Mobile, please visit u.com.my or call customer service at +6018 388 1318.

P/S: A very tempting promotion, if I only have the cash to go and buy. Anyone care me a buck or two??

Saturday, March 19, 2011

Rebecca Black, sensasi internet terbaru atau hanya satu lawak?

Muncul satu sensasi internet baru, Rebecca Black. Artis dari California ini mendapat 16 juta hits di YouTube. Lagu terbarunya "Friday" menjadi pencarian tertinggi di Twitter mengalahkan bencana gempa bumi & tsunami di Jepun.

Lagu "Friday" yang mempunyai lirik terlalu simple dan boleh di katakan bodoh telah menjadikan penyanyi ini bahan lawak dalam industri muzik dan mendapat kutukan dari banyak pihak. Mungkin publisiti murahan ataupun memang lagu yang teruk, tapi Rebecca Black mendapat perhatian.

Tengoklah video muzik dia dan apa komen korang..

Sunday, March 13, 2011

Berjumpa Harimau Malaya, Khairul Fahmi Che Mat


Yup. Aku dapat bergambar dengan salah satu hero negara yang menjulang Piala AFF Suzuki tempoh hari. Tak lain dan tak bukan, penjaga gol utama negara, Khairul Fahmi Che Mat atau lebih senang di panggil Apekx.

Pada mulanya aku takdelah nak mengambil bahagian dalam photo shoot ni, tapi sebab kawan aku si Ahmad Nasron minta tolong aku jadi drebar Apekx, so aku pun tolonglah jadi drebar. Timing photoshoot ni lebih kurang masa perlawanan pra-Olimpik antara pasukan Olimpik Malaysia dengan Olimpik Pakistan.

Apekx ni memang santai orangnya. Peramah, senang di dekati tapi serious juga bila cerita tentang keadaan bolasepak Malaysia. Pengalaman yang agak menarik & berbangga dapat berjumpa dengan salah satu Harimau Malaya.

Sunday, March 6, 2011

Khutbah Jumaat yang macam tahu-tahu saja..

Mungkin entry ini lambat tapi aku ingin berkongsi sikit tentang khutbah solat jumaat semasa aku solat di Masjid UIA di Petaling Jaya.

Khutbah jumaat lepas bertajuk "Tekanan Dalam Kehidupan dan Bagaimana Untuk Menghadapinya". Lately, aku agak sedikit tertekan dengan keadaan di tempat kerja. Sehinggakan aku nak berhenti cari kerja lain. Apabila khatib memulakan khutbah dengan "kehidupan yang tiada tekanan, bukan kehidupan namanya". Memang betul kenyataan ni. Tapi dalam khutbah yang sama, khatib tu juga menyatakan jika kita boleh mengeluarkan diri dari keadaan stress itu tanpak memberi impak negatif pada oranglain, agama serta keadaan sekeliling, boleh lah kita usaha untuk keluarkan diri dari keadaan itu.

Allah itu Maha Kaya & Maha Mengetahui. Dia tahu apa yang di hadapi oleh hamba-Nya. Pada aku, khutbah itu menjadi petunjuk pada diri untuk berusaha manage stress yang aku hadapi ini dengan lebih baik dan buangkan stress itu jika perlu.
P/s: Aku yang sedang mencari kerja baru.

Saturday, March 5, 2011

Akhirnya selesai audit.....


Akhirnya penyebab aku tak dapat update blog dengan kekerapan dahulu sudah selesai. Payah betul bila kita kerja finance nih sebab ada "cikgu" , si auditor pulak datang setahun sekali datang check kerja kita. Takpelah, audit pun dah selesai, let's blog!

P/s: Nak cari kerja lain yang bukan kerja finance.

Tuesday, February 15, 2011

Penyejuk hati selepas penat bekerja...

Putera hati kami, Muhammad Kaisan, 10 bulan.

Selepas sehari bertarung dengan kerja di office, tengok aje muka Kaisan, terus sejuk hati aku. Terus aku kembali ingat kenapa aku bekerja. Kenapa aku harus bersabar. Kenapa aku kena kuat memcari rezeki.

Memang betul kata orang bahawa anak itu pemurah rezeki dan cahaya dalam kehidupan. Walaupun Muhammad Kaisan semakin besar (10 bulan sudah) dan semakin lasak, penat kerja tadi hilang terus bila layan si Kaisan ni.

Alhamdulillah kepada-Mu Ya Allah di atas anugerah ini dalam hidup kami suami isteri.

Sunday, January 9, 2011

Tutti Frutti Experience


"Yang, kita singgah sini kejap. Nak try Tutti Frutti ni. Cam best je". Itulah kata-kata manis wife aku masa berjalan di One Utama semalam. Ada gambar-gambar aku snap masa tengah "merasa" Tutti Frutti first time.

Rupa-rupanya frozen yoghurt ni di timbang, baru tahu berapa harga yang kita kena bayar. Satu scoop untuk Tutti Frutti experience first time ni RM 18. Wow! Yoghurt paling mahal aku pernah cuba. Tapi sedap. Patutlah mahal. Apa-apa pun, Tutti Frutti...we will meet again *smiles*smiles*

P/s: Walaupun agak mahal, bebelanja untuk keluarga sekali sekala is priceless lagi-lagi bila kita berkemampuan. Lebih baik belanja pada keluarga dari belanja benda-benda yang mengarut seperti modify kereta. Pendapat saya sahaja.





Thursday, January 6, 2011

It's official...Bieber Fever will hit KL on 21st April 2011

"Baby..baby...baby... oohh". Yup! You've guessed it right! Bieber Fever is gonna hit Kuala Lumpur, Malaysia on 21st April 2011.

The awesome people at Tune Talk-Mobile Prepaid, who were responsible for bringing you Paramore (voted as the most rockin' concert for 2010) and the upcoming show from Sacramento based band Deftones (14th February 2011) will also bring you the latest pop sensation, Justin Bieber.


This Canadian teen pop sensation who's hits like One Time, One Less Lonely Girl, Love Me, Baby & Pray  has won him numerous music awards and achieved multiple platinum status for his albums Discovery, My World and the latest album, My World 2.0.

Stay tuned to announcements from Tune Talk's website (www.tunetalk.com) & Facebook page (Tune Talk FB) for details of the concert like venue, where & how to get tickets and offerings from Tune Talk to get free tickets through participating in contests.

Remember! JB is coming to KL and brought to you by Tune Talk-Mobile Prepaid. This is Prepaid!!!

Sunday, January 2, 2011

Teringat zaman kanak-kanak dulu

Pagi ni Kaisan bangun lebih awal pulak. Selalunya biarkan aje dia bangun pukul 10 lebih macam tu. Tapi pagi ni dia bangun awal. Siap merangkak keluar bilik terus duduk depan tv. Tahulah tu nak tengok kartun. Bila dia buat macam ni, teringat masa aku budak-budak dulu. Bangun tidur, terus mengadap tv nak tengok weekend cartoons.

Kartun zaman dulu tu simple tak memeningkan kepala sangat. Bukan macam kartun sekarang yang macam complicated and advance. Silverhawks, Voltron, Transformers, Captain Caveman memang menjadi temanlah hujung minggu. Tak kacau ibu buat kerja kat dapur..hehehe..

Gambar-gambar ini akan mengingatkan Kaisan nanti time dia sedang membesar. Aku pun macam teringat balik zaman kanak-kanak aku bila tengok kerenah dia.

 
 
 
 

Saturday, January 1, 2011

Happy New Year 2011


Selamat tahun baru 2011 Bo ucapkan pada semua yang pernah berkunjung ke blog Bo is a Nerd. 

Semoga tahun baru membawa lebih rezeki, kesihatan yang lebih baik dan kebahagiaan yang berpanjangan.

Friday, December 31, 2010

Income Tone Excel untuk Bulan December 2010

Screenshot Tone Excel account aku

Alhamdulillah. Sekali lagi aku mendapat side income dari Tone Excel aku. Bulan ni dapat lah RM 233.61. Mungkin tak banyak tetapi lebih baik dari tiada langsung. 

Business ini takdelah susah, tidak perlukan banyak masa dan paling penting modal pun rendah iaitu hanya RM70. Siapa yang berminat boleh PM saya di comment box di bawah atau visit www.toneexcel.com. Selain dari income pasif, dapat insurance dari ETIQA Maybank dan flight tiket Air Asia percuma!!!

Marilah sama-sama kita buat business ini memandangkan harga barang-barang keperluan harian kita makin naik dan bertambah.

Kepulangan wira-wira kita

Ketua pasukan Safiq Rahim mengetuai pasukan Harimau Malaya keluar dari balai ketibaan

Hampir 2,000 penyokong pasukan negara yang baru sahaja di nobatkan menjadi juara Piala AFF Suzuki 2010 yang juga membawa kepada title juara asia tenggara menyambut ketibaan mereka di Lapangan Terbang KLIA semalam. 

Walaupun flight pasukan negara delay selama sejam, penyokong-penyokong masih sabar menunggu ketibaan juara-juara kita. Keadaan sesak & huru hara memaksa pasukan keselamatan KLIA berkerja keras untuk mengelakkan keadaan menjadi tidak terkawal.

Ramai dari yang ada membawa sepanduk, replika trofi AFF, menayanyikan lagu-lagu semangat serta berusaha bersalaman dengan perwira mereka.

Di harap kemenangan ini akan mendatangkan lebih lagi kejayaan untuk pasukan bola sepak negara.

Monday, December 27, 2010

Harimau Malaya meratah Garuda

Safe'e Sali meledakkan gol ketiga pasukan Malaysia

Tahniah kepada pasukan negara yang berjuang dengan penuh semangat. Mendapat sokongan hampir 70,000 penyokong Malaysia, Harimau Malaya membaham Garuda 3 - 0 hasil dua jaringan dari Safe'e Sali dan pemain gantian Mohd Ashari Shamsudin.

Langkah K.Rajagobal menggantikan Mohd Amirulhadi dengan Ashari membuahkan hasil. Walaupun permainan di hentikan selama 7 minit pada awal separuh masa kedua akibat tindakan segelintir penyokong yang kurang bijak (mungkin juga penyokong Indonesia), Harimau-Harimau Muda kita tidak hilang fokus.

Walaupun jaringan di lakukan oleh Safee Sali dan Ashari, pemain yang menyinar pada pandangan saya ialah pengantin baru jersi number 9, Norshahrul Idlan Talaha. Pergerakan dan skil menggelecek pemain ini membuatkan pertahanan menjadi kelam kabut dan keliru. Tidak lupa juga pada pemain-pemain lain. Semangat berpasukan membawa kejayaan.

Perjuangan baru separuh selesai. Kekalkan fokus dan tenaga pada pertempuran dia Stadium Bung Karno, Jakarta. Malaysia Boleh!!!

Sunday, December 26, 2010

Rock The World 10 - 26th December 2010 at Bukit Jalil

Tune Talk Mobile Prepaid mempersembahkan Rock the World 10

Esok bermulalah Rock the World 10 yang di taja oleh Tune Talk Mobile Prepaid di Stadium Nasional Bukit Jalil. Tengok artis tempat kemudian tengok Malaysia V Indonesia Final Piala Suzuki AFF. Tiket untuk Rock the World 10 hanya RM 30. Banyak acara dan hadiah untuk di menangi.


Di antara band-band tempatan yang akan perform ialah Bunkface, Disagree, Pop Shuvit, Lo, The Pilgrims, Bittersweet dan ramai lagi.

Kalau nak tahu lagi siapa artis-artis yang perform & maklumat lanjut boleh lah visit www.tunetalk.com atau sila klik SINI.

Thursday, December 23, 2010

Dah letih sangatlah ni..

 Dah terlampau letih lah ni...

Akhirnya dapat aku update blog. Busy dengan study exam ACCA, kerja di office & sibuk dengan rumah lagi. Tapi takpe, aku dah kembali.

Anak aku, Muhammad Kaisan semakin besar, banyak kerenah & paling penting makin bijak. Dah nak masuk 8 bulan, mestilah banyak akal. Kekadang geram (nak marah pun ada) juga nak kejar-kejar dia merata-rata dia pergi. Iyelah, budak kecik, tahu apa.


Tapi bila tengok dia dalam keadaan dia tidur, terus rasa sejuk hati. Rasa geram tadi pun hilang. Insya'Allah, dia akan membesar jadi manusia yang baik dan hamba Allah yang taat & soleh. Amin.


Wednesday, December 8, 2010

Musim berkhatan sudah tiba!

Aiman yang cool.

Hari ini dua orang anak saudara aku, Aiman & Imran berkhatan atau cakap orang biasa bersunat. Zaman sekarang budak-budak bersunat kat klinik. Senang, kurang sakit (dapat bius) dan cepat.

Seorang anak saudara aku ni, Aiman ni memang cool,aje dia kata rasa pedih je. Cam kena gigit semut. Yang sorang lagi tu pulak aku tak dapat jumpa lepas dia pergi klinik. Dari cerita si Aiman, yang sorang lagi tu meraung dekat 50 minit baru selesai khatan dia. 50 minit??!! Nasib baik dia tak lari keluar klinik...hehehe..

Anak bujang aku, Kaisan menyakat Aiman..ish..sunat kang Kaisan ni.

P/s: Aku dulu bersunat batang pisang kat kampung. Horror tengok collection pisau tok mudim. Nightmares!

Tuesday, December 7, 2010

Salam Maal Hijrah 1432H


Kepada pembaca-pembaca, followers, keluarga, kawan-kawan dan kenalan, Bo ingin mengucapkan Selamat menyambut Awal Muharram 1432H. Semoga segala amalan kita di berkati dan di rahmati oleh-Nya.

Monday, December 6, 2010

Happy 30th Anniversary kepada Ibu & Ayah

Ibu & ayah with Kaisan

Selamat ulang tahun perkahwinan ke 30 untuk ibu & ayah. Kami adik beradik, menantu-menantu dan cucu ibu dan ayah, Muhammad Kaisan mendoakan ibu dan ayah sentiasa bahagia, happy, murah rezeki dan sihat hingga akhir hayat.

We all love you very very strong.

Trafik uniques untuk Bo is a Nerd makin melonjak!!!


Selamat pagi!

Minggu baru, target baru. Insya'Allah, esok kita akan melangkah ke 1432H. Syukur kerana kita masih di berikan masa oleh-Nya untuk beribadah dan melakukan perubahan jika di perlukan dalah hidup kita.

Sejak kebelakangan ini, blog aku Bo is a Nerd mendapat jumlah "unique visitors" yang tinggi. Membuatkan aku seronok untuk berblogging. Tapi aku takdelah update selalu atau kerap seperti sesetengah bloggers lain. Blogwalking pun agak jarang sebab melayan kerenah Kaisan dan juga study untuk exam ACCA tak lama lagi.

Kalau tengok pada graf aku, graf untuk 4 Disember yang tertinggi setakat ini. Memang tak pernah sebanyak tu. Harap-harap memang boleh maintain macam ni. Trafik tinggi atau tidak, aku akan terus mem"blog" because its fun!

P/s: Trafik tinggi akan mendapat earnings yang tinggi??

Saturday, December 4, 2010

Mulakan hujung minggu dengan senyuman manis


The sight of fresh baked doughnuts always brings a smile to my face. Even those that are not freshly baked, brings a smile. I don't discriminate. 

P/s: Rindu kuih gelang arwah Tok. Al-Fatihah.

Kaisan gets a helmet for his new ride


Makin besar, makin banyak kerenah. Belum lagi nak cerita lasaknya si Kaisan ni. Apa-apa pun memang seronok tengok dia membesar.

Doa dan berharap dia membesar menjadi anak yang soleh, beriman dan manusia yang berjaya.

p/s: Petang nanti nak beli barang-barang Kaisan. Helmet pun nak cari.

Friday, December 3, 2010

Harga naik bagi RON 95, diesel, gula & gas liquid (LPG)

ehsan dari Google

Harga bagi minyak petrol RON 95 & diesel akan naik 5 sen, gula naik 20 sen dan LPG naik 5 sen. Kenaikan harga ini akan berkuatkuasa pada 4 Disember 2010 pada 12:01 pagi.

Dengan kenaikan ini, semuanya akan menjadi:
  • RON 95 akan menjadi RM 1.90/liter, 
  • Diesel menjadi RM 1.80/liter, 
  • LPG menjadi RM 1.90 dan 
  • Gula menjadi RM 2.10/kg. 

Kenaikan ini adalah arus kedua dalam program rationalisasi subsidi negara. Menurut Menteri di Pejabat Perdana Menteri, Datuk Seri Idris Jala, kenaikan ini akan menjimatkan kerajaan sebanyak RM 1.18 billion. Ia juga tidak membebankan rakyat kerana kenaikan yang minima.

Menurut Datuk Seri Idris Jala lagi, dana yang dapat dijimatkan dari program ini ini akan di salurkan ke peningkatan infrastruktur, kemudahan perkhidmatan awam, sekolah di luar bandar dan untuk menangani kadar jenayah.

P/s: Semuanya naik, gaji ada naik??

Thursday, December 2, 2010

Bayar saman cepat-cepat pun rugi juga...

ehsan dari The Star Online via Google

Langkah kerajaan memberi peluang kepada rakyat untuk mendapat diskaunt 50% untuk saman trafik untuk dua minggu yang akan datang (bermula Isnin lalu) mendapat reaksi bercampur dari orang ramai.

Mereka yang masih tidak membayar saman merasa lega dan seronok manakala mereka yang cepat membayar saman (kononnya untuk mendapat potongan atau untuk jumat masa) berasa seperti di tipu. Langkah kerajaan ini adalah untuk mengurangkan "backlog" kes-kes saman selain dari meningkatkan pendapatan kerajaan.

So, kepada pembaca-pembaca yang belum membayar, tunggu apa lagi? Dan kepada mereka yang tak pasti boleh klik sini MYEG

P/s: Rugi aje aku bayar saman Sabtu lepas. Kalau tidak dapat diskaun. Redha ajelah.

Wednesday, December 1, 2010

Menu lunch sihat: Garden Pasta Salad ala Bo

Sejak aku berpindah ke rumah baru, aku makin berani testing makanan yang aku prepare kat rumah. Bukannya tak suka apa yang isteri masak, tapi saja nak try-try prepare dishes baru. Muak juga selalu makan nasi, santan, minyak dan sebagainya. Nak juga jaga kesihatan.


Garden Pasta Salad version Bo is a nerd

Inilah lunch aku untuk hari ni. Aku beri nama "Garden Pasta Salad ala Bo". Inilah hasil usaha tangan aku sendiri. Senang aje membuatnya. Bahan-bahan dia kawan-kawan sekalian ialah:
  • 2 sudu besar minyak zaitun (Olive oil).
  • 1 sudu kecik low fat mayo.
  • Secubit garam & black pepper kasar (secukup rasa).
  • Sayur-sayuran segar macam lobak, salad, bawang, baby tomato, bell pepper (lada benggala), salad warna purple dan kentang. Semuanya di hiris dan di rebus.
  • Dada ayam dihiris halus. Rebus hirisan ayam tadi dalam periuk sehingga masak dan lembut.
  • Pasta spiral 3 warna. Rebus dalam air bercampur garam untuk sekejap.
Mula-mula prepare dressing salad iaitu campurkan Olive oil, mayo, garam dan lada hitam. Kacau betul-betul sampai sebati. Lepas tu, masukkan dressing tu pada campuran sayuran & ayam tadi. Akhinya, gaulkan semuanya menggunakan sudip besar. Siap!

Inilah hasilnya

Apa lagi, boleh lah try. Jom makan!

RON 97 naik 15 sen jadi RM 2.30



Mulai 1 Disember 2010. harga bagi minyak RON 97 akan menjadi RM 2.30. Naik 15 sen dari harga sebelum ini iaitu RM 2.15. Ini adalah kali kedua kerajaan menaikkan harga bagi minyak selepas memutuskan mengurangkan subsidi dalam perbelanjaan negara dan mengapungkan harga minyak mengikut harga pasaran dunia dari masa ke semasa.

Tiada perubahan harga bagi minyak RON 95 yang kekal pada harga RM 1.85. Fuhh...selamat duit aku. Tapi berapa lama??

Ads by Nuffnang