Pages

Monday, July 11, 2011

Lagi busy dari Donald Trump

Busy hantar BBM & balas email, atok Kaisan tgh tengok televisyen sebelah
Cool aje anak saya, Muhammad Kaisan hantar sms pada kawan mama dia. Atok dia layan TV sebelah, dia pula sibuk BBM & SMS. Baru 1 tahun lebih.

p/s: habis melambung bill telephone aku.

David & Victoria Beckham Welcomes Harper SevenVictoria

Victoria and Devid Beckham during the royal wedding
Pasangan David dan Victoria Beckham menyambut kelahiran anak perempuan mereka yang di beri nama, Harper Seven pada 7:55 pagi Ahad di Los Angeles. Di beritakan kelahiran adalah melalui C-Section yang telah di jadualkan lebih awal.

Harper Seven di lahirkan seberat 7 pound 10 ounces dan sihat. Ini adalah anak keempat bagi pasangan Becham selepas mempunyai tiga orang anak lelaki, Brooklyn, Romeo dan Cruz.

David Beckham dalam statement yang di keluarkan "Victoria dan Harper selamat dan sihat. Abang-abang Harper semua gembira menyambut kedatangan adik perempuan mereka".

Saturday, July 9, 2011

Peta jalan-jalan yang di tutup dan gangguan public transport

Klik di atas gambar untuk yang gambar yang lebih besar

Plan perjalanan anda hari ini untuk elak tersangkut dalam kesesakan dan cuba elakkan ada barang-barang yang di rasakan boleh di jadikan senjata di dalam kereta. Manalah tahu pihak berkuasa mungkin akan salah anggap nanti.

Thursday, July 7, 2011

Jalan-jalan di tutup di sekitar Kuala Lumpur pada 9hb Julai 2011

Berikut di beritakan jalan-jalan di sekitar Lembah Klang yang akan ditutup pada 9hb Julai. Penutupan jalan-jalan  adalah disebabkan perhimpunan yang di anjurkan oleh Bersih 2.0


  • Lebuh Ampang  
  • KLCC 
  • Bank Negara  
  • Dataran Merdeka  
  • Sogo  
  • Chow Kit  
  • Menara Sultan Ismail 
  • Masjid Negara  
  • Jalan Raja Chulan  
  • Jalan Ipoh
  • Sentul  
  • Jalan Tuanku Abdul Rahman
  • Jalan P.Ramlee 
  • Jalan Bandar 
  • Subang Jaya ( dekat Segi )
  • Sunway Pyramid and Subang Parade
  • Federal Highway
  • LDP ( Lebuhraya Damansara Puchong )
  • KL – Seremban Highway di Seri Kembangan.
Juga di katakan akan berlaku banyak roadblock di sekitar Lembah Klang untuk memastikan keadaan aman dan tenteram. Di nasihatkan supaya planning lebih awal agenda perjalanan pada hujung minggu ini. Juga di nasihatkan tidak membawa apa-apa yang boleh dianggap sebagai senjata.

Undian Pra Olimpik London 2012: Malaysia di undi bersama Syria, Bahrain & Jepun


Baru kejap tadi, undian untuk pusingan akhir kelayakan untuk Olimpik London 2012 baru dilakukan di ibu pejabat Konfederasi Bola Sepak Asia (AFC). Malaysia telah di undi masuk ke Group C bersama Jepun, Bahrain dan Syria. Hanya 3 tempat otomatik dan 1 tempat secara playoff di berikan kepada pasukan-pasukan dari Asia yang menjadi rebutan.

Harapan peminat Harimau Malaya ialah skuad Harimau A bimbingan Ong Kim Swee dapat melakukan yang terbaik dan insya'Allah dapat qualify pergi ke London.

Macam mana nak increase earning ChurpChurp?

After baca Afra Yuri cashing out ChurpChurp earnings dia yang terbaru "Second cashout from ChurpChurp", membuatkan aku terfikir macam mana dia boleh cepat cash out? Aku pun usaha juga dengan ChurpChurp ini nak dekat dua tahun dah, tapi masih lagi tak boleh cashout. Tak percaya, tengoklah kat bawah tu.

Alahai ChurpChurp
So, kepada blogger-bloggers yang sudi berkongsi ilmu atau tips, aku amat menghargainya. Sharing is caring, betul tak?

Tahnian kepada Kelantan muncul juara Liga Super Malaysia 2011

Tahniah kepada Kelantan juara Liga Super Malaysia 2011
Pasukan Liga Super Kelantan muncul Juara Liga Super Malaysia 2011 buat pertama kali pada musim ini. Mereka berjaya mengumpulkan 56 mata dari 26 perlawanan pada musim ini. Terengganu muncul sebagai naib juara dengan 53 mata dan Selangor 52 mata.

Kedudukan Liga Super Malaysia 2011
Khairul Fahmi Che Mat, Shahrul Idlan Talaha, kelantan juara, copa america

Myvi oh myvi

Habis bumper di cabutnya
Semalam aku tak dapat nak online sangat sebab sehari suntuk duduk di bengkel sebab air cond Myvi aku pulak buat hal. Myvi aku ni mula mengeluarkan bunyi ala-ala turbo blow off macam kereta-kereta dalam Fast & Furious padahal mana ada turbo atau blow-off. Myvi standard aje. Rim pun tak tukar, masih lagi standard.

Mula-mula bawa pergi PERODUA Service Centre Shah Alam walaupun hati terasa berat ke sana sebab tahu mahal upahnya. Tapi sebab aircond ni element penting dalam cuaca Malaysia yang panas ni, pergi jugalah ke PERODUA. Selepas serviceman tu check, dia kata condenser dengan compressor dah rosak. Dia advice buat kat luar sebab PERODUA mahal, katanya RM 2 ribu jugalah. Baik betul budak tu sebab kalau tak, tak pasal-pasal aku bayar lebih.

Terus aku cari bengkel yang nampak ada rupa sikit, try tanya and mintak check. Memang sah compressor & condenser kena tukar. Repairment tu kata dia kena caj bawah RM 1 ribu. Oklah tu daripada RM 2 ribu PERODUA nak caj tadi.

Selepas 4 jam menunggu (tunggu kat Burger King Shah Alam Extreme Park sambil layan WIFI), Myvi ku kembali sejuk dan tak keluarkan bunyi macam Skyline GTR. Repairment tu kata sensor aircond rosak masa last tempat aku hantar service, service kereta aku. 

Pengajaran dari ini ialah servicelah kereta anda selalu samada enjin atau aircond dan keep it clean at all times.

Monday, July 4, 2011

Aku berjumpa dengan pemain terbaru Manchester United

Tidak dapat lagi aku sorokkan betapa excitednya aku untuk berjumpa dengan pemain baru kelab terhebat di dunia, Manchester United. Di sangka hanya bersantai bersama keluarga pada hujung minggu bertukar menjadi satu experience yang tidak dapat di lupakan.Youtube.com

Dia dikatakan bakal menggantikan legenda midfield, Paul Scholes kerana kebolehannya membuat hantaran tepat & teknikal permainan yang tertinggi. Dia juga di katakan bakal menyaingi populariti bekas pemain, David Beckham & Cristiano Ronaldo kerana paras rupa yang agak babyface.


Inilah dia Muhammad Kaisan, anak lelaki Bo yang berbakat besar. Pemain terbaru Manchester United yang di beli dengan harga perpindahan EURO1.5 billion dan di beritakan mendapat gaji EURO 550k/minggu dan juga supply pampers Huggies dan susu yang tiada limit. Glory Glory Man Utd!


Dia juga bakal menggantikan Safiq Rahim sebagai kapten Harimau Malaya. Muhammad Kaisan tidak di panggil ke skuad Harimau Malaya kali ini kerana ingin menghormati pemain-pemain senior negara. Walaubagaimanapun, Muhammad Kaisan sentiasa bersedia menyarung jersey hitam kuning negara dan mengaum bangga. Rawwwrrr!!!



Muhammad Kaisan menjanjikan 50 gol musim ini
Atuk, Kaisan dah tak sabar nak masuk Old Trafford dah ni!
Full kit Muhammad Kaisan
Pemberian adik & adik ipar.

Syabas Harimau Malaya!


Tidak terlambat untuk aku mengucapkan syabas pada pasukan Harimau Malaya yang berjaya melangkah ke pusingan kedua pusingkan kelayakan Piala Dunia 2014. Lawan pasukan kita selepas ini ialah Singapura. Tidak boleh memandang ringan kebolehan pasukan jiran walaupun kita adalah pasukan terbaik di ASEAN. Tidak lupa untuk aku ucapkan respect pada kawan aku, Juan Ari yang bersama rakan-rakan pergi ke Taiwan untuk mengikut pejuang kita. Keluar TV3 Berita 1.30 tapi tak cakap apa-apa. Pemalu juga kau ni bro.

Pasukan di bawah kendalian K. Rajagobal walaupun tewas 3-2 pada perlawanan semalam dan terikat secara aggregat 4-4 tetapi di sebabkan dua jaringan di tempat lawan, Malaysia layak ke pusingan seterusnya. Sebelum itu, penyokong Malaysia diberikan saat-saat serangan jantung sebelum menang. Siapa yang lemah semangat tu, tak patut tengok game semalam.

Wira-wira kita yang menjaringkan gol semalam ialah Aidil Zafuan Abdul Razak dan kapten pasukan, Safiq Abdul Rahim. Aku tak nak cerita tentang gol-gol Taiwan sebab, I don't give a damn about them. Dua-dua gol kita aku rasa tinggi kualitinya tetapi bahagian pertahanan kita perlu di berikan perhatian yang lebih. Tambah pulak dengan pengadil perlawanan yang agak berat sebelah.

Apa-apapun, kita berjaya ke pusingan kedua selepas 34 tahun dan jika pasukan kita boleh improve lagi, insya'Allah kita boleh mara ke pusingan ketiga. 

Sunday, July 3, 2011

I am now a fan of women's soccer

Last night while flipping through the channels, came across the Women's World Cup game between the US and Colombia. Well, I thought to myself "This will make me go to sleep faster. *yawn*". WRONG!

The US goalkeeper is flipping good. And her goalkeeping skills are okay too. You can judge for yourself and let me know if I'm right or am I right. I know I'm right. 

She's Hope Solo and she is the goalie. Come'on guys. Think about it. Football (GOOD), Women (GOOD), Pretty women (GETTING BETTER) and a pretty women that is goalie that is good in handling balls! (BRAIN EXPLODED..sign me up!)

US Women's Soccer Team Goalie, Hope Solo
She's good in handling balls *hik*hik*
But beware, she can kick em too *ouch*
What? Soccer? Not football? I'll call it whatever you wan me to call it

Saturday, July 2, 2011

Saudara Eyriqazz pemberi semangat dengan check RM 5K

Gambar ihsan dari Eyriqazz.com
Happy dan kembali bersemangat aku bila membaca entri terbaru dari saudara Eyriqazz. Entri terbaru "My Biggest Cheque from Nuffnang" membuktikan yang blogging bukan hanya dapat memberi kepuasan sebab dapat meluahkan apa yang kita fikirkan, ideas yang kita ada dan juga just nak cerita apa yang berlaku dalam hidup kita tapi dapat bagi pulangan dari financial.

Sebab apa entry saudara Eyriqazz ini bagi semangat pada aku? Aku seperti orang lain perlu mencari income sampingan untuk memberi keselesaan hidup pada family aku. 

Ingat tak pada entri aku pada 2-3 hari yang lepas bertajuk "Pentingnya ber " Networking" dengan Bloggers Lain" ? Dalam entri tu aku ada mengatakan yang bloggers lain boleh menjadi inspirasi kepada kita. Inilah bukitnya. 

Aku nak ucapkan tahniah kepada saudara Eyriqazz sebab bukan mudah untuk meneruskan semangat blogging dengan menguruskan hal kerja, keluarga dan anak kecil sebab aku juga ada anak kecil dan kerja yang tak habis-habis. Now I am inspired and motivated.

Friday, July 1, 2011

ASTRO patut pertimbangkan semula review harga kata Datuk Seri Ismail Sabri

Astro patut lebih sensitif kepada pengguna mereka
Akhirnya, salah satu menteri menyuarakan ketidakadilan review harga yang di umumkan oleh Astro 7 June lalu (sila baca entry Pakej ASTRO naik mulai 11 Julai). Datuk Seri Ismail Sabri, Menteri Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan telah menyuarakan pendapatnya tentang isu ini semasa merasmikan Perhimpunan Pengguna Kebangsaan 2011 di KL Sentral semalam.

Astro berada di bawah pengawasan Kementerian Penerangan dan Komunikasi yang berada di bawah Datuk Seri Dr Rais Yatim. Ismai Sabri akan berbincang dengan Rais Yatim tentang isu ini supaya rakyat tidak dibebankan dengan review harga ini. 

Di ingatkan supaya mendapatkan kebenaran SKMM sebelum menaikkan harga
Astro telah diingatkan bahawa mereka perlu mendapatkan dahulu kebenaran dari Suruhanjaya Komunikasi dan Multimedia Malaysia (SKMM) sebelum menaikkan harga pakej-pakej mereka. Rais Yatim telah mengingatkan Astro pada 15 June lalu bahawa kenaikan harga pakej ini tidak sah kerana tidak mendapat kebenaran SKMM terlebih dulu.

Pada aku, kenaikan ini tak masuk akal sebab sah-sah mereka sahaja yang monopoli market siaran berbayar dan di katakan kenaikan ini sebab kenaikan kos untuk mendapatkan hak penyiaran sesetengah channel. Mungkin perlu di boikot Astro seperti yang cuba di lakukan oleh NGO pengguna hari tu.

Thursday, June 30, 2011

Pentingnya ber'Networking' dengan bloggers lain

Selalunya bloggers "blogwalking", "singgah blog" dan meninggalkan komen pada entri bloggers lain pada blog mereka. Semua ini di lakukan sebagai marketing strategy supaya trafik yang lebih banyak dan lebih konsisten untuk blog masing-masing. 

Aku pun admit strategy ini pun aku buat juga tanpa segan silu, tapi aku semenjak dua menjak ini sedar kalau bina hubungan dengan bloggers lain banyak lagi benefits  boleh dapat selain trafik. Mesti ada sebab lain kita buat "networking" dengan bloggers lain.

Inspirasi


Pernah tak jumpa tajuk entri "Dapat lagi check! Yeahoo!" atau "Trafik tiba-tiba naik. Sukanya aku!" atau "Aku muncul di majalah Manggis"? Bila kita baca atau nampak tajuk entri macam ini, mesti kita terus rasa nak baca. Mungkin masa tu kita cuba mendapat extra income dari blogging atau menaikkan trafik pada website/blog atau cuba menjadi blogger famous macam Hanis Zalikha, Beautifulnara atau Justkhai.

Sebab apa kita interested nak baca? Sebabnya kita nak be "inspired" atau mendapat inspirasi untuk mencapai   apa yang kita hajat. Kita pun boleh bagi inspirasi pada orang melalui blogging kita. Tak perlulah sehebat Dato' Fadhilah Kamsah mahupun Dr Azizan Osman ataupun Dr. Phil. So, bila kita berjaya, kita juga boleh motivate pembaca kita untuk berjaya. Bila pembaca itu rasa motivated, insya'Allah dia akan datang lagi.


Memberi semangat kepada bloggers lain

Kadang-kadang kita ada baca kawan-kawan bloggers menghadapi kesusahan, kehilangan orang tersayang atau baru terkena kegagalan. Selalunya aku akan meninggalkan kata-kata yang mungkin boleh menaikkan semangat atau bagi comfort pada blogger tu. Bloggers must stick together.

Peluang

"Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia kita tidak tahu". Itulah kita harus bersedia dan cuba menggunakan peluang untuk lebih rapat dengan bloggers lain untuk mendapatkan peluang untuk maju atau mendapat manfaat dan mungkin juga kita pun boleh beri peluang kepada orang lain.

Contohnya kalau kita buat entry "Siapa tahu mana nak dapat cupcakes yang sedap tapi harga berpatutan?" Mungkin kebetulan kita memang buat cupcakes dan kita boleh cuba offer product kita. Bukan ke peluang tu?

Apa lagi ye benefits blogger networking?

Wednesday, June 29, 2011

Malaysia 2 - Taiwan 1


Malaysia mendapat kelebihan pada pusingan pertama kelayakan Piala Dunia 2014 apabila mengalahkan Taiwan 2 - 1 di Stadium Nasional, Bukit Jalil sebentar tadi. Gol-gol di pasukan negara di jaringkan oleh kapten pasukan, Safiq Rahim pada minit ke-28 dan Aidil Zafuan Abdul Razak pada minit ke-54.

Kelekaan barisan pertahanan telah membenarkan pasukan pelawat untuk merapatkan jurang pada minit ke-76 melalui jaringan Po Liang Chen. Jaringan ini sedikit sebanyak mengurangkan semangat pemain negara.

Banyak peluang di hadapan pintu gol Taiwan di sia-siakan tetapi corak permainan Harimau Malaya memang teratur dan mengancam kubu pihak lawan. 


Di harapkan pasukan negara teruskan persembahan yang di tunjukkan tadi untuk melayakkan diri ke pusingan kedua yang kali terakhir di lakukan 34 tahun yang lalu.

Apa itu "Wordless Wednesday"?

Gambar Kaisan ini sekadar hiasan
Ok. Maybe aku tak berapa up to date tapi apa itu Wordless Wednesday? Aku tahu title is self explanatory tapi apa criteria untuk buat posting Wordless Wednesday? Tak boleh post apa-apa dengan perkataan untuk sehari suntuk pada hari Rabu ke? Hanya gambar sahaja ke? Berapa kali boleh post pada hari Rabu?


Diantara kawan-kawan blogger yang aku perasan hari ini buat entry Wordless Wednesday

Anyone care to explain? Transformers 3, Rosie Huntington-Whiteley, Malaysia lawan Taiwan, World Cup qualifier, Khairul Fahmi Che Wan

Transformers 3: Dark of the Moon is today!


"Autobots! Transform & roll out". 

That famous phrase will be repeated over and over these next few weeks as the long awaited third chapter of Transformers is out today! Woohoo! I just cannot contain myself with joy that finally the next Transformers is finally here.

Well..hello Mr Optimus Prime
The cast is still the same except for the addition of a new hottie of the movie. Rosie Huntington Whiteley replaces Megan Fox who was acrimoniously dumped by director Michael Bay, apparently on advice from super producer, Steven Spielberg. I was quite disappointed that I wont be seeing those pouting lips and rocking body of Fox anymore but Rosie Huntington is a capable replacement. And she can act too! Well that doesn't matter.


Rosie Huntington-Whiteley is Shia Lebeouf's new squeeze.
I will go to the cinema, buy my regular hot dog, large combo and expecting Transformers 3: Dark of the Moon to rock my world. I wont let the movie's haters saying that its just a few clunck of steel fighting each other and some horny teenagers trying to get into each other's pants. Anyways, what's wrong with that? That's okay in my book.

See ya later. Rolling out!

Sunday, June 26, 2011

Kenapa kau search fesyen rambut pemuja syaitan?

Screenshot dari Nuffnang analytics
Pelik pulak bila orang pergi cari "fesyen rambut pemuja syaitan". Ada ke benda macam tu? Angel hair aku pernah lah jumpa dan makan pun pernah.

Angel Hair Spaghetti RM 4.29 kalau beli dari Tesco
Shia Lebeouf, Megan Fox, Transformers 3, Dark of the Moon, Michael Bay, Steven Spielberg, Rosie Huntington whiteley, patrick dempsey, movie tickets, kate middleton, pippa middleton, prince william, wimbledon, nadal, de gea,

Saturday, June 25, 2011

Sweet Saturday

Recipe for fun or disaster?

Apakah yang akan jadi bila satu botol besar A&W Root Beer, satu tab vanilla ice cream dan satu botol Hershey's chocolate syrup? Maharaja Lawak, Nora Elena, aaron aziz, transformers, manchester united, nur fathia, tonton, seks

A&W Root Beer Float Double Scoop Vanilla with Chocolate Syrup Home Made Style

Haaa...inilah dia A&W Root Beer float double scoop vanilla dengan chocolate syrup homemade style. Nampak tak syrup coklat yang meleleh tu? Fuuhh..
seks milf, duit cepat, utusan online, video seks anwar ibrahim

Ads by Nuffnang