Pages

Tuesday, December 20, 2011

Bieber Free Music Radio Station


A radio station that have common sense. 

Dugaan dari si isteri

Macam mana lah nak turunkan berat badan bila saya jadi tukang merasa recipe isteri? Tadi isteri Bo cuti sebab nak habiskan cuti tahunan dan bila dia cuti mesti nak try recipe baru. Recipe untuk hari ini...baked macaroni.

Bayangkanlah apa yang ada dalam baked makaroni tu. Ada makaroni, cheese mozarella, tomato sauce dan minyak dan garam. Memang hancurlah plan mengurangkan berat badan. Kena kayuh lebih pagi esok. 

Baked macaroni ala Azhani
Kaisan layan makaroni


Verdict recipe: Memang terbaik. First class!

Success with Baked Macaroni. Next recipe..Tiramisu. 

Monday, December 19, 2011

Basikal baru..... Yeah!

Banyak choices, great deal dan good service

Fixies, road bikes, kiddie bikes, MTBs, downhill bikes dll

Sebelum setting

Uncle kasi setting baik punya

Fuhh....

Uncle setting bike rack dan bagi tips nak pasang...boleh muat tiga bikes

Lock and load
Kedai Basikal Sew Leong
No. 33, Jalan Raja Muda Musa,
41200 Klang,
Selangor.

Tel: 03 - 33726539

Thursday, December 15, 2011

Saya dah join kelab 3 Series

Tajuk bukan main lagi kan. Bukannya baru beli BMW 3 Series atau pun Mazda 3. Tapi kalau boleh beli apasalahnya, betul tak? Sebenarnya saya dah berumur 3 dekad atau 30 tahun. Yup, tanggal 9 November yang lalu saya dah berumur 30 tahun. Muda lagi tu sebab orang selalu kata life starts at 40. Kira kanak-kanak lagi lah ni. Cheh, perasan sejenak. 

Walaupun dah lebih sebulan berlalu saya menjadi ahli Kelab 3 Series, rasanya patut juga buat posting kat sini buat kenang-kenangan dan tengok sama-sama dengan anak-anak nanti. Insya'Allah.

Hari tu ada dua sambutan. Sebelah siangnya sambutan bersama wife dan anak di Chilis One Utama. Sebelah malamnya bersama ahli keluarga yang lain. Yang bestnya, family bawa pizza favourite baru, Papa Johns Pizza. Memanglah terbaik.

Walaupun simple, tapi memang rasa di hargai dan di sayangi. Terima kasih kepada semua yang wish & doakan saya pada hari itu.

Kaisan mengacau ketenteraman ikan-ikan
Aksi kejar mengejar

Ingat touch screen
Mama tolong Kaisan coloring


Jeling pada siapa pulak tu?

Amboi, jelingan tajam nya

Sluurrppp...

Mama's order. Forgot apa mama order.

Kaisan's kiddie meal

Birthday boy punya meal

Guocomole...mole...mole..

Tak reti hisap straw camtulah gayanya

Kenyang sambil layan Upin & Ipin

Please no paparazzi..

Jalan-jalan kasi turun makanan

Muat pulak dua beranak ni duduk

Tiga large Papa John Pizza

Nak start yang mana satu ni?

Layann..

Baskin Robin Ice Cream Cake..tak pernah dapat ni.

Coklat all the way...sila tekan butang "Like"

Chicken wings for Kaisan

All smile....*click*

Achik makan dulu...Kaisan suap
Achik dah terbongkan...Kaisan kenyang sampai tinggal pampers

Monday, December 12, 2011

Before Angry Birds, we had The Penguins

The younger generation or "Angry Bird" generation might not identify with this toy. I had this when I was growing up in Taiping, my brother had his when he was growing up in Kalamazoo, Michigan. What am I talking about? It is the one and only The Penguin Race.

The Penguin Race
Over the weekend, came across one during grocery shopping. Nabbed one, well to be precise the wife nabbed one. Her excuse it was for Kaisan but I knew the real reason. She wanted it for herself and has been blabbering about it for a long time.

Got the toy, brought it back home and assembled it. Surprise,surprise, Kaisan was mesmerised by it. Captured a video of him being struck with the awesomeness of the Penguins. Enjoy.

Friday, November 11, 2011

Thank you Nuffnang!




Nuffnang rocks! 


Sudah lebih 2 tahun saya bersama-sama dengan Nuffnang dan alhamdulillah banyak juga rezeki saya dapat dari Nuffnang. Walaupun saya masih lagi belum dapat peluang untuk menulis advertorial, saya tetap setia dengan Nuffnang sebab suka dengan activity-activity Nuffnang dan peluang untuk dapat income sikit sambil berblogging.

Nampaknya loyalty saya dengan Nuffnang memang berbaloi bila dapat email dari Nuffnang.


Thank you Nuffnang!

P/s: Mungkin nak buat GA contest guna tiket movies ini. Apa pendapat korang? 

Ada apa dengan tarikh 11.11.11.



"Kalau aku beli tiket TOTO hari ni mesti menang. Tarikh hari ini best!". Saya terdengar dua orang tengah bercakap tentang hal ini masa tunggu naik LRT nak pergi kerja. Rasanya bergurau aje kot diorang tu tetapi buat saya terfikir apa yang penting sangat dengan tarikh 11.11.11?

Terbaca ada yang nak bersalin hari ini, ada juga yang nak berkahwin hari ini dan macam-macam lagi. Cuma pada saya, pesanan untuk saudara-saudara Islam, jangan taksub dengan tarikh ini kerana takut boleh membawa kepada syirik. Saya bukanlah orang alim tetapi saya tahu kalau kita percaya pada horoscopes atau tarikh-tarikh ini, amalan kita tak di terima untuk 44 hari.

So, apa pendapat korang tentang tarikh 11.11.11?

Thursday, November 10, 2011

Diam kalau takde apa-apa yang elok untuk cakap


Pernah sekali dalam perjalanan balik dari kerja, boleh terlepas geram pulak kat sorang brader superbike. Saya turunkan tingkap, lepas tu cakap benda yang tak berapa elok sebab dia potong betul-betul depan kereta sampai kena emergency brake. Ikut perasaan time tu, terus cakap je benda yang terlintas.

Paling best, kena pulak berhenti kat lampu isyarat. Brader tu datang sebelah kereta saya tanya apa yang saya cakap tadi. Cakap kat dia apa yang tak puas hati & dia pun tak puas hati apa yang saya cakap. Nasib baik dia jenis boleh terima bincang. Lega. Mahu kena hempuk dengan helmet.

Kadang-kadang lebih baik tutup mulut dan jangan cakap benda pertama yang terlintas kat otak. Sebab mulut badan binasa. Peringatan untuk sesiapa yang singgah-singgah kat sini.

P/s: Kalau nak marah orang pun, tengok-tengok dulu kalau ada lampu isyarat kat depan.

Wednesday, November 9, 2011

Rajin betul Kaisan update facebook

Saya menjadi pemilik 3 series hari ini


Hari ini akhirnya saya menjadi pemilik 3 Series. Sebenarnya ikut hati takut juga untuk menghadapi hari ini tetapi dalam setiap kehidupan manusia memang kena hadapi kemungkinan ini.

Ohhh..saya hanya berangan. 


Sebenarnya hari ini umur saya sudah mencecah 30 tahun! Alhamdulillah dan syukur pada Allah kerana memberi umur yang panjang, rezeki yang mencukupi, kesihatan yang okay dan keluarga yang amat penyayang.

P/s: BMW 3 Series yang betul-betul akan aku milikki. Insya'Allah.

Tuesday, November 8, 2011

Year End Sale 2011

YES 15 November 2011 hingga 1 Januari 2012


Year End Sale (YES) datang lagi! YES akan berlangsung dari 15 November 2011 hingga 1 January 2012. Time sale macam ini paling sesuai untuk bakal-bakal pengantin sebab boleh beli barang-barang hantaran dengan murah. Dulu saya pun memang tunggu time YES untuk cari hantaran. 

Saya pula ada juga beberapa barang yang memang target nak beli. Kena tengok dulu ada tak kurang harganya. 

Untuk maklumat lanjut boleh melawat website  www.tourismmalaysia.gov.my  atau page Facebook www.facebook.com/cuticuti1malaysia.

Jom join contest Puss in Boots dan menang iPad2 dan iPhone 4

Puss in Boots di Malaysia 24 November 2011

Siapa yang dah biasa tengok movie Shrek mesti kenal kucing terkenal ni. Tak kenal lagi? Macam mana pula dengan gambar terkenal ini? Dah kenal?

Puss in Boots di suarakan oleh Antonio Banderas
Yup. The famous Puss in Boots lakonan Antonio Banderas dalam siri-siri movie Shrek. Sekarang ada movie sendiri untuk Puss di panggil Puss in Boots 3D. Movie Puss in Boots akan di tayangkan di Malaysia pada 24hb November 2011. 


Kali ini ada contest sebelum movie Puss in Boots di tayangkan dan menarik betul hadiah-hadiah mingguan dan hadiah utamanya.

Join contest Puss in Boots sini


Amat senang untuk join contest ini:

  1. Check out klu-klu mingguan contest Puss in Boots di UIP Facebook Page.
  2. Cari Golden Goose & Golden Eggs di empat (4) lokasi berbeza.
  3. Ambil gambar lokasi dan letakkan di UIP Facebook Page.
  4. Lima (5) peserta pertama yang berjaya meletakkan gambar di UIP Facebook Page akan menangi hadiah mingguan.
  5. Peserta yang berjaya mempunyai keempat-empat gambar akan menangi hadiah utama.
Tunggu apa lagi? Join Contest Puss in Boots sekarang dan menang iPad 2 atau iPhone 4 anda sekarang!

Bestnya kalau menang iPad 2 

Doctor Conrad Murray found guilty for Michael Jackson's death

Doctor Murray hears the verdict from the jury in MJ's death trial


Doctor Conrad Murray, 58, who was hired by the late King of Pop, Michael Jackson was found guilty by a jury yesterday. He was found responsible for carrying out his duties wrongfully and unethically that led to MJ's death.

The verdict was greeted with joy and cheers from MJ's fans. Doctor Murray's sentencing will be heard on a alter date.

Sunday, November 6, 2011

Lemang & rendang favouriteku......terbaek.

Lemang favourite time raya


Bila hari lebaran aje mesti teringat lemang, rendang, serunding dan ketupat. Tapi saya punya favourite mestilah rendang. Hari raya tanpa lemang memang tak complete. Dapat beli sebatang pun jadilah.

Cuba bayangkan di pagi raya buka selera dengan lemang, rendang ayam/daging dan secawan teh O panas. Fuhh, sendiri mahu ingat lah. Memang membuka selera untuk hidangan lain masa pergi beraya.

Korang mesti ada favourite sendiri kan? Cer citer sikit apa favourite korang time raya.

Ads by Nuffnang