Pages

Wednesday, October 26, 2011

Boikot Final Piala Malaysia semakin panas

Banner bantahan di naikkan di STAR Paroi
Nampaknya bantahan terhadap kenaikan harga tiket perlawanan akhir Piala Malaysia pada 29hb Oktober di Stadium Shah Alam di antara Negeri Sembilan dan Terengganu sudah makin memuncak. Banner di atas tu di naikkan oleh penyokong pasukan Negeri Sembilan di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi.

Di Terengganu pula, satu lagi banner yang juga menyatakan ketidakpuashatian penyokong pasukan Terengganu di bentangkan. Nampaknya penyokong kedua-dua pasukan bersepakat untuk membantah kenaikan harga tiket oleh Persatuan Bolasepak Malaysia (FAM) dari RM 30 untuk perlawanan akhir pada tahun lepas kepada RM 50 pada tahun ini.

Banner bantahan oleh penyokong Terengganu
Kenaikan yang amat drastik ini tidak patut di lakukan oleh FAM dan akan hanya menyebabkan penyokong bolasepak tempatan terus menjauhkan diri dari stadium-stadium. 

Mungkin dahulu duit tajaan dari syarikat rokok menjadikan FAM antara persatuan yang terkaya di Malaysia tetapi ini bukan langkah yang adil dengan menghukum penyokong tempatan senata-semata ingin menambahkan tabungan FAM.

Saya di sini menyokong bantahan kenaikan harga tiket untuk perlawanan akhir Piala Malaysia 2011. Kepada yang ingin menambahkan sokongan pada boikot ini boleh meletakkan sokong pada :-


Petisyen Kami Boikot Perlawanan Akhir Piala Malaysia Kerana Kegagalan FAM Menguruskan Bolasepak Malaysia!!!


P/s: Tahun 2012 akan menjadi tahun pasukan Perak. Kejor yop kejor!

Tuesday, October 25, 2011

Pendapat saya tentang Masterchef Malaysia


Sejak MasterChef Malaysia muncul di Astro @ Ria sabtu lepas (di tayangan dari hari Sabtu hingga Rabu setiap minggu), saya tak rasa MasterChef Malaysia ini dapat kekalkan minat penonton especially penonton yang sudah biasa dengan versi MasterChef Australia, MasterChef US dan Juniour MasterChef Australia.

Tak perlulah kita tiru version yang lain itu tapi Astro perlulah cuba buatkan show lebih relax dan menyeronokkan. Komen-komen yang di beri rasa seperti macam ada dalam kelas bahasa atau lecture room di kolej. Cuba jadikan version MasterChef lain tu sebagai reference point. Peserta mereka lebih relax dan makin lama makin bagus. Saya especially suka Junior MasterChef Australia. Bayangkan budak-budak berumur 8-13 tahun boleh memasak makanan seperti di hotel 5 bintang. Terpegun.

Saya ada beberapa cadangan. Suasana yang relax dan kreatif mungkin dapat mengurangkan tekanan pada peserta yang memang nampak sangat-sangat kaku. Ada yang berdiri dalam keadaan senang sedia ala-ala tentera apabila menunggu keputusan judges. Di sinilah peranan judges penting. Apabila kurang tekanan, kreativiti dan kebolehan peserta akan muncul dengan sendirinya. Penonton pun akan lebih nak tahu apa yang setiap peserta akan sediakan dan pasti ada yang menjadi favourite penonton. Chef Wan pun ada komen tentang perkara ini melalu Facebook.

Peranan judges sangatlah penting menjadikan MasterChef Malaysia interesting
Komen dari judges pun adakalanya sampai tahap kelakar pun ada. Kekadang tu saya sendiri tukar channel sekejap bila rasa komen tu terlalu kelakar dan "entah apa-apa" punya komen. Peserta bergantung kepada komen-komen dari judges yang berpengalaman untuk menjadi lebih skilful dan cekap.

Para peserta harus di galakkan oleh judges dan Astro untuk lebih relax dan kreatif. Kesian juga tengok peserta-peserta tu sebab terlalu tertekan untuk impress judges. When you relax, more positive stuff will come out of it.

Apa pendapat korang tentang MasterChef Malaysia ini?

Monday, October 24, 2011

Cepat betul Wikipedia update.


Cepat betul Wikipedia update apa-apa information. Cuba korang try search tentang "Marco Simoncelli" dan pasti Wikipedia akan muncul juga dalam search results list korang.

Kalau di perhatikan pada perenggan terakhir tentang pelumba Itali yang mati tadi semasa Moto GP Malaysia 2011 tadi, ada di terangkan tentang kematian pelumba ini dari bagaimana tragedi tu berlaku dan apa kecederaan yang Simoncelli alami.

Marco Simoncelli, 24 tahun

Saya mengambil kesempatan ini untuk mengucapkan sesuatu kepada keluarga, kawan-kawan dan peminat Simoncelli. 


I would like to express my condolences to the Simoncelli family, the Honda team and all of his fans. Hope you guys will be strong and accept it as fate.

P/s: Kemalangan tidak boleh di duga bila boleh berlaku. Kita hanya boleh berhati-hati.

Sunday, October 23, 2011

Hello....Fiona ada?

Assalamuaalaikum, boleh Kaisan bercakap dengan Fiona?
Apa makcik? Fiona dah keluar? Keluar dengan Azroy?
Iye ke makcik? Kaisan sedih. Lisa ada tak?
Tak dapat Fiona, terus target Lisa ye Kaisan? That's my boy!

Muda sangat ke untuk Kaisan main-main cinta? Muka jambu macam ni mesti ramai yang suka.

Penyu jumpa Jang di Final Piala Malaysia 2011

Buat pertama kalinya, Terengganu akan bertemu Negeri Sembilan dalam perlawanan akhir Piala Malaysia 2011 selepas kedua-dua pasukan berjaya mengalahkan pasukan lawan masing-masing di separuh akhir di gelanggang sendiri semalam.

Pemain-pemain Terengganu meraikan kejayaan mengalahkan Selangor
Terengganu 2 Selangor 1 (Terengganu layak secara agregat 4-1)

Terengganu layak ke final selepas mengalahkan Selangor 2-1 di Stadium Ismail Nasirudin Shah semalam dan agregat 4-1 di hadapan penyokong-penyokong sendiri semalam. Sokongan padu dari penyokong-penyokong pantai timur ini membantu Penyu meranapkan misi 33 pasukan Red Giants Selangor pada kali ini.

Jaringan dari Abdul Manaf Mamat dan pemain negara, Ashaari Shamsudin membolehkan Terengganu melebarkan agregat sebelum kapten pasukan kebangsaan, Safiq Rahim menanduk masuk gol saguhati pasukan dari Lembah Klang. Cubaan jurulatih Selangor dengan memasukkan Amri Yahyah pada perlawanan kali ini walaupun mengalami kecederaan nampaknya tidak menjadi.


Pemain-pemain N9 meraikan kejayaan melangkah ke final Piala Malaysia

N9 2 - T-Team 1 (N9 layak secara agregat 6-3)

Negeri Sembilan kembali ke perlawanan akhir Piala Malaysia untuk kali ke-2 dalam masa 3 tahun selepas mengalahkan T-Team di Stadium Tuanku Abdul Rahman, Paroi semalam. Jaringan dari Shahurain Abu Samah dan Shukor Adan memberikan kemenangan kepada pasukan Hoben Jang Hoben. T-Team membalas dengan satu jaringan dari Fitri Omar.

Sokongan padu dan jitu dari penyokong Negeri Sembilan menjadikan suasana seperti final Piala Malaysia sedang berlangsung. Perlawanan akhir di Stadium Shah Alam pada 29hb Oktober ini pasti akan menyaksikan satu perlawanan yang hebat dan menjadi bukti bahawa arena bola sepak Malaysia hidup dan kuat.


Saturday, October 22, 2011

Kejadian di KTM Komuter yang agak pelik.



Hari tu saya pergi KL naik KTM komuter. Selalunya kalau di beri pilihan, memang lebih suka pilih naik LRT kalau dekat-dekat dengan stesen LRT. Tapi sebab stesen komuter aje yang dekat, terpaksalah guna komuter. Sebab tak suka naik komuter sebab lambat, panas dan terlalu sesak. Jangan lupa waktu menunggu yang memang lama dan tak ikut jadual. 

Hari tu masa tengah menunggu nak naik, perasan jugalah masa berjalan kat platform ada tulis tempat menunggu khas untuk koc wanita. Tengok ada beberapa orang aje yang menunggu situ. Saya pun menunggulah kat koc biasa.  

Tapi hari tu ada pula benda pelik yang aku perasan. Ada juga wanita yang menunggu naik koc biasa. So, saya pun tanyalah pada wanita yang menunggu dengan saya tu.

*Dialog yang lebih kurang terjadi*


Bo: Cik, dekat situ tempat menunggu untuk koc wanita. Kenapa tak tunggu sana aje?

Wanita: Ini choice saya. Kenapa pula saya kena tunggu kat sana kalau saya dah tunggu sini. Free country kan? (Nada cam sikit terganggu dengan soalan saya)

Bo: Ok. Tapi koc wanita tu macam tak ramai and yang koc biasa ni sesak sikit. Selesa sikit kot kalau naik koc sana.

Wanita: (Senyap & tak pandang pun saya.)


Lepas tu, terus saya berjalan ke tempat menunggu yang ke depan sikit. Nanti awkward pulak kalau tunggu situ. Malas nak memanjangkan isu.

Tapi benda macam ni buat aku fikir, buang masa ajelah kerajaan sibuk buat benda-benda khas untuk kaum wanita ini.

Apa pendapat korang tentang koc pink wanita KTM komuter ini? Bagus ke? Ataupun hanya membazir saja untuk "memanjakan" sangat kaum wanita dengan kemudahan-kemudahan yang tak di gunakan sepenuhnya.

Lunch di La Manila Cafe @ Midvalley Mega Mall



Singgah lunch di La Manila Cafe bersama family. First time dining kat sini and since wife selalu cerita di lunch kat sini (sebab dia kerja kat Gardens) kami pun pergi cuba. Location cafe ini di tingkat atas sekali sama level dengan GSC cinema dan berhadapan dengan Maxis Centre.

First impression, simple decor, lapang dan cerah. Masa kami sampai masih lagi tak ramai orang mungkin sebab baru aje masuk lunch hour.


Siling yang tinggi dan kipas membuatkan cafe ini rasa luas dan lapang
Beraneka kek dan pastry dalam display case. Nampak sangat sedap.
Kaisan melayan Upin & Ipin sambil menunggu makanan
Wife order Nasi ayam dengan ayam roasted
Ayamnya portion besar dan rasa sedap
Saya order ....Nasi Goreng Pattaya Special..oklah.
Lunch set datang dengan pilihan ice lemon tea atau cincau
Selera sungguh Kaisan makan cebisan-cebisan ayam
Mama tolong suap Kaisan bagi kenyang
Overall, lunch set di La Manila value for money dan memang sesuai kalau sekadar untuk hilangkan rasa lapar. Mungkin di sebabkan cafe ini dah lama bertapak di Midvalley, servisnya agak mengecewakan kerana pekerjanya sekadar cukup mengambil dan menghantar order. Tiada senyuman atau interaksi dengan pelanggan. Sehinggakan kami terpaksa meminta berulang kali untuk high chair untuk Kaisan.


Ps: Lain kali nak datang semula sebab nak cuba kek dan pastry di situ sebab tak sempat nak order masa tu. 


La Manila Cafe @ Midvalley Megamall
Lot T-026, 3rd Floor,
Midvalley Megamall,
59200 Kuala Lumpur,
Kuala Lumpur.



Thursday, October 13, 2011

That black stuff....an addiction.

McDonald's Premium Roast Coffee

Lately, I have been addicted to McDonald's Premium Roast Coffee. It comes to a point where I crave for it during those difficult nights. The thing that makes it more addictive is that you get free refills as the same as the soft drinks. The difference between these two is that you can control the sugar level in the coffee. Just don't go overboard with the sugar. Take home the rest if you think you took too much "accidentally".

Do you guy's know where to get the coffee that makes this brew? Please let me know.

Tuesday, October 11, 2011

Jangan terjun!!!


Korang ingat Kaisan ni terjun ke tak?

Pizza Hut Chunky Loaded mengecewakan


Sudah lama isteri & saya nak cuba Pizza Hut Chunky Loaded. Lagi-lagi si isteri yang memang suka pizza. Nampak dari gambar promo Pizza Hut atas tu macam memang yummylicious.

Kami pun cubalah Chunky Loaded ni di Pizza Hut Midvalley masa lunch time minggu lepas. Plan nak order a la carte tapi bila di congak-congak semula, baik go for the Chunky Loaded Meal Set. Chunky Loaded set ada regular Chunky Loaded pizza, dua mangkuk soup, satu pinggan bread dan dua cawan pepsi. Semua sekali RM 35 (tambah tolak).

Kami di suruh tunggu 15 minit dan sambil tu boleh layan soup and bread yang ada. Jeng, jeng, jeng...datang lah pizza Chunky Loaded yang di tunggu....

Pizza Hut Chunky Loaded
Alahai, thin crust rupanya. Aku memang lebih suka thick crust sebab rasa lebih puas. Tapi isteri pula lebih suka thin crust sebab senang nak makan katanya. First impression, looks apettizing, interesting and pretty. But, its thin crust! Why??!! Ingatkan 10 layers tu macam Big Mac tebalnya. Kecewa.

kecewa kecewa pun habis juga..hehehe..

Punca air cond Myvi ku tak sejuk akhirnya terjawab

Gambar selepas air cond kena repair.
Sudah dekat 3 bulan air cond Myvi tak sejuk. Mula-mula kena tukar condensor and compressor sebab dah memang rosak. Walaupun banyak belanja untuk repair, kenalah bayar. Takkan nak beli kereta baru pulak kan? Lagi mahal option tu.

Ingatkan selesai sudah masalah air cond ni, rupanya tidak. Angin ada, sejuk ada juga rasa tapi tidaklah sejuk macam biasa. Bila drive boleh terasa pening kepala sebab tak berapa sejuk. Mula sumpah seranah dalam senyap-senyap ingatkan kena tipu dengan bengkel air cond tu. Ambil keputusan pergi balik workshop tu.

Repairmen pelik sebab dua-dua part tu baru, original parts lagi. Aku siap tengok lagi certificate kata original part. Last-last ambil keputusan letih "ubat hijau" plus top up balik gas and minyak untuk air cond untuk determine kalau ada leakage kat mana-mana. Maybe condensor bocor, mungkin cooling coil bocor atau ada leak lain.

Lepas satu minggu, check balik kat workshop tu, rupanya memang ada leak. Ada batu kecik sudah kasi lubang pada kondensor. Repairmen tu pun tak pernah tengok benda macam ini terjadi. Dia kata memang nasib aku tak baik sebab memang jarang benda ni terjadi.

Total damage air cond repair dekat seribu ringgit lebih. Nak buat macam mana kan? Kenalah repair kalau nak selesa dalam cuaca panas kat Malaysia ni.
Lepas letak

Monday, October 3, 2011

Cheque Nuffnang ke 15 kunjung tiba


Alhamdulillah. Cheque ke 15 dari Nuffnang telah di terima. Walaupun sikit tapi cukuplah untuk bayar apa-apa yang patut. 


Siapa yang nak bagi rezeki begini kan? Berblogging ini seronok kalau niatnya betul dan rezeki macam ini bonus pada minat.

Terima kasih Nuffnang!

Tuesday, August 23, 2011

Rebat untuk pengguna Plusmiles & Touch N Go sempena Aidilfitri


Projek Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) mengumumkan akan memberi rebat pada pengguna lebuhraya PLUS yang menggunakan kad Plusmiles atau Touch N Go semasa perjalanan pada Aidilfitri yang akan datang. Hari-hari rebat dan peratus rebat yang di beri ialah:

  • 25 & 26 hb Ogos - 20% rebat
  • 30 & 31 hb Ogos - 10% rebat
  •   1 &  2 hb Sept - 20% rebat
Rebat boleh di tuntut di kaunter servis pelanggan di antara 15 Oktober hingga 31 Disember 2011 apabila menambah nilai kad Plusmiles atau Touch N Go.
Kepada yang belum lagi mempunyai kad Plusmile, boleh lah cepat membeli di tol-tol plaza sementara stok masih ada. Bukan saja mengurangkan masa beratur untuk membayar tol ia juga dapat mengurangkan kos pembayaran tol pada Aidilfitri ini.

Maklumat lebih lanjut boleh klik sini.

P/S: Smart Tag masih lagi ada stok di Plaza Tol Subang Jaya exit/entry dari NKVE dengan harga RM 120 (dengan kad Touch N Go RM 10)

Friday, August 19, 2011

Sampul aje? Mana duitnya???

Sarung duit raya dari office tahun ini.
Haa..inilah sampul duit raya dari Sime Darby tahun ini. Simple yet elegant. Cantik tapi dapat satu pek saje @ 10 keping. Nampaknya kenalah dahulukan mereka yang penting dahulu. Yang lain-lain tu, pakai aje yang bank bagi masa tukar duit. Bukannya diorang nak heran pun. Semua tengok duit aje.

Apa lagi sampul duit raya yang menarik tahun ini?

P/s: Best kalau sarung datang sekali dengan isinya sekali. Boleh mimpi ajelah.

Datuk Seri Tony Fernandes sah pemilik baru QPR

Datuk Seri Tony Fernandes bersama pengurus QPR , Neil Warnock

Datuk Seri Tony Fernandes kini memiliki 66% pegangan dalam pasukan Liga Perdana Inggeris (BPL), Queens Park Ranger (QPR). Beliau membeli saham-saham dari pemilik majoriti sebelum ini iaitu pemilik Formula One (F1), Bernie Ecclestone dan  bekas pemilik pasukan F1 Renault, Flavio Briatore. Pemilik saham lain ialah bilionair India, Lakshmi Mittal.

QPR yang kembali ke BPL selepas 15 tahun, memulakan musim 2011-2012 dengan kekalahan 4-0 kepada Bolton dengan di selubungi persoalan tentang pemilikan QPR serta masa depan pengurus, Neil Warnock.

Datuk Seri Tony Fernandes sudah menyatakan akan memberi sokongan penuh kepada Warnock dalam usaha membina pasukan yang kompetitif dan untuk kekal dalam BPL.

Datuk Seri Tony Fernandes yang merupakan penyokong West Ham United kini menjadi pemilik kepada syarikat penerbangan Air Asia, chairman Tune Group dan juga pasukan Formula 1 Team Lotus Formula One selain dari menjadi pemilik QPR.

Wednesday, August 17, 2011

Tuesday, August 16, 2011

Pakcik! Kami tak nak makan, nak duit raya aje!

Duit raya oh duit raya
Sekejap saja kita dah sampai hari ke-16 bulan Ramadhan yang mulia ini. Setakat ini ibadat puasa tahun ini Alhamdulillah mudah di kerjakan tanpa banyak dugaan. Doa-doa begitulah sehingga akhir nanti. Macam biasa tiap-tiap tahun, time-time begini dah mula di kira-kira berapa banyak duit raya yang hendak di beri.

Draft list duit raya tahun ini, masih tertakluk pada perubahan.
Isteri selalu mengingatkan, bagilah seikhlas yang boleh sebab bukannya selalu kita bagi duit. Betul juga tapi aku juga fikir lebih ikhlas kita memberi, insya'Allah lebih besar pahala dan pulangan kita nanti. Itu semua aku biarkan Allah yang menentukannya sebab rezeki datang dari Allah.

Korang dah prepare ke duit raya untuk tahun ini?

P/s: Budak-budak tak nak masuk makan dah, terus terang cakap nak duit raya.

Monday, August 15, 2011

Pekerja kerajaan dapat bonus Hari Raya hari ini...kaya! kaya!

Awal bulan ini PM kita ada menyampaikan berita gembira buat penjawat jawatan kerajaan yang mereka akan dapat separuh gaji pokok atau minimum RM 500 sebagai bonus untuk menyambut Syawal pada tahun ini. Pesara-pesara kerajaan juga akan mendapat RM 500 dalam pencen mereka dalam bulan ini.

Hari ini bila bercakap dengan kawan-kawan yang kerja gomen, semuanya senyum lebar. Sakit pipi senyum kata mereka, Tertanya-tanya juga aku kenapa. Rupa-rupanya duit bonus raya yang di janjikan tu dah pun masuk menerjah akaun bank mereka. Tumpang gembiralah untuk mereka sebab itu aje termampu. Kita yang bekerja swasta ni boleh mimpi sajalah untuk mendapat bonus macam tu.

So, kawan-kawan yang bekerja gomen ni, apa perancangan dengan bonus raya korang?

Datuk Lee Chong Wei terpaksa akur dengan kehebatan Lin Dan

Datuk Lee Chong Wei nampaknya terpaksa menunggu lagi untuk menamatkan badi dalam mendapatkan kejuaraan besar apabila tewas kepada musuh ketat, Lin Dan. Perlawanan akhir Kejuaraan Dunia di Wembley Indoor Arena yang disiarkan secara siaran langsung di TV1 berakhir dengan mata 22-20, 14-21 dan 21-23.

Ini merupakan kejuaraan dunia keempat buat pemain utama China ini dan sekali lagi menyaksikan dia menjadi penghalang kepada Chong Wei. Chong Wei masih lagi belum memenangi salah satu kejuaraan besar dalam sukan badminton dan perlu fokus kepada pingat emas Olimpil London 2012.


Perlu fokus kepada Olimpik 2012
Di kalangan seratus penyokong Malaysia yang hadir, pelajar Malaysia Muhammad Ashraf Haziq Rossli. Muhammad Ashraf merupakan pelajar Malaysia yang menjadi berita utama di United Kindom apabila dia di rompak dan dibelasah semasa rusuhan di London minggu lepas.

Sunday, August 14, 2011

Kaisan jumpa doktor

Mama, nanti turn Kaisan panggil ok. Kaisan nak baca storybook

Ooooo....C is for cat

Lamanya kena tunggu doktor ....

Tuesday, August 9, 2011

Tablet PC mana yang patut di beli?

Dah lama survey market tablet PC ni. Yang popular semestinya Apple iPad dan iPad2, diikuti rapat Samsung Galaxy Tab. Ada juga contender lain seperti Blackberry Playbook, HP Touchpad dan Motoral Xoom.


Tapi aku dah shortlist kepada 4 tablets yang aku rasa leading market sekarang ni. Cuma sekarang sebab tak pernah ada personal experience dengan tablet-tablet ni susah sikitlah nak pilih.


Aku nak cari tablet yang sesuai untuk blogging, browsing dan boleh buat kerja sikit-sikit. Plus point dan advantage kalau tablet yang mudah transfer files dan connectivity macam bluetooth.


Apple iPad 2
Samsung Galaxy Tab
Blackberry Playbook

Asus eeepad Transformer TF101
Hmm...so apa pendapat you guys? Nak minta pendapat kawan-kawan tentang tablet PC yang patut aku beli?

Berbaloi shopping di Sunway Pyramid

CIMB KFC Vouchers
Berapa ramai tahu sepanjang bulan Ogos (1 - 31hb Ogos 2011) ini kalau kita shopping lebih dari RM 500 dengan guna kredit kad CIMB boleh dapat voucher KFC? Mesti ramai yang tak tahu kan.

Senang aje nak redeem. Beli barang dari mana-mana saja kedai dalam Sunway Pyramid, mana-mana saja. Kumpulkan semua resit-resit (tak semestinya dari satu kedai aje) dan kalau cukup RM 500 boleh bawa slip caj bayaran kredit kad CIMB ke CIMB Bank Card Service Centre @ Sunway Pyramid di Tingkat 1 dekat dengan Burger King. Tapi kena redeem pada hari pembelian. Tak boleh kumpul-kumpul.

Voucher KFC, Pizza Hut & RasaMas
Voucher boleh digunakan di semua Restoran KFC dan Pizza Hut di Malaysia atau Restoran RasaMas atau Kiosk Rasa Ayamas. Valid untuk 6 bulan selepas 31 hb Ogos 2011.

Dekat mana lagi shopping complex yang ada buat offer macam ni ye? 

Tuesday, August 2, 2011

Maafkan aku.....

Tempat baruku mencari rezeki
Mungkin masih belum terlambat hendak di ucapkan selambat menyambut bulan Ramadhan yang mulia. Semoga kita dapat memuliakan bulan ini dengan amalan-amalan kita, ibadat dan penhayatan ibadat puasa kita. Amin.

Maafkan aku!! Blog ini tidak dapat di update sehari dua bersebab. Aku sekarang sudah bertukar kerja bersama Sime Darby setelah meninggalkan Tune Talk dua bulan lepas. 

Walaupun terpaksa meninggalkan kawan-kawan dan hubungan-hubungan yang memang best di Tune Talk, namun aku terpaksa mengambil keputusan meninggalkan semua itu dan menjadi ahli keluarg baru Sime Darby.

Masih lagi nak biasakan diri dengan naik public transport dan mencari rutin baru selepas rutin yang biasa selama 3 tahun semasa bekerja di Tune Talk. Di tambah pula dengan menghayati bulan Ramadhan, ujian juga makin berat.

Sekali lagi, aku minta maaf dan berjanji akan kembali selepas membiasakan diri dengan rutin yang baru.


Ads by Nuffnang