Pages

Monday, April 30, 2012

Kaisan tames the beast

Kaisan tames Comel

Apparently now Kaisan has a new best friend at the sitter's, Comel the Cat. Comel is the sitter's cat and as far as I remember, he would run like he just seen a ghost whenever Kaisan is around. It's not that Kaisan is rough or anything but he's playful, to put it in a way.

Good job Kaisan!

Friday, April 27, 2012

Things & places to avoid during BERSIH 3.0 & LYNAS Rally

There might be 2 rallies this Saturday (28 April 2012) as follows:-

1. The Bersih 3.0 “Duduk Bantah” (“sit down” protest) at Dataran Merdeka (around 2pm onwards), and

2. LYNAS protest around KLCC / Jalan Ampang / Australian High Commission area (approximately from 12 noon onwards)

Roadblocks are expected to be set up as early as Friday (27 April 2012) onwards and police will be conducting stringent checks to lookout for any culprits with dangerous weapons.

It is advisable to adhere on the following to ensure safety and security of your well-being and your properties:-

1. Avoid areas of KLCC / Jalan Ampang / Australian High Commision / Jalan Yap Kwan Seng

2. Avoid Dataran Merdeka areas

3. Avoid National Mosque, Masjid India, Central Market, Jalan Sultan and Petaling Street as protestors are expected to be gathering at these areas and march towards Dataran Merdeka

4. Avoid driving to all roads leading to the above mentioned areas and take public transport instead

5. Avoid wearing “full yellow or green coloured” t-shirts / apparels etc

6. Should you do not have any urgent duties, please avoid coming to Kuala Lumpur city center on Saturday (28 April 2012)

ASTRO bagi tontonan 130 channel percuma kepada semua subscribers



ASTRO memberi tontonan percuma kepada 130 channels  kepada semua subscriber mulai dari 27hb April sehingga 6hb May 2012.

Tanda penghargaan dari ASTRO ini kepada pelanggan-pelanggan di beri sempena pemilihan ASTRO sebagai pemenang PUTRA Best Brand Award 2012.

Boleh lah melayan movie channels yang tak ada dalam pakej langganan sekarang. Jangan movie yang tak best sudah.

Sunday, April 22, 2012

Catch Marvel's The Avengers by Tune Talk Mobile Prepaid


Finally, the ONLY movie that I have been waiting for this year is almost here. To make this anticipation more sweeter is that I have been invited by those cool cats at Tune Talk Mobile Prepaid to the movie premier screening of Marvel's The Avengers on April 26th at Golden Screen Cinemas, The Pavillon. Sweet!

Marvel's The Avengers, the long awaited gem of superheroes movies features a collection of the greatest superheroes : 
Thor (Chris Hemsworth), 
Black Widow (Scarlett Johansson), 
Captain America (Chris Evans), 
Hawkeye (Jeremy Renner) 
The Incredible Hulk (Mark Ruffalo). 

Collectible Sim Card Collection just by topping up RM 30

To commemorate The Avengers, Tune Talk Mobile Prepaid have release a collectible set of 6 character sim cards (above). 

Simply top up RM 30 with Tune Talk and the whole set is yours! You can also get a poster of your favourite character (below) when you buy a RM 10 top up at selected Tune Talk dealers. 



Don't worry if you are not a Tune Talk user yet, just register yourself at one of their 10,000 dealers nationwide. You can get a RM 5 top up to get one character sim card or RM 10 for one poster but that is what whimps usually do, so just get the whole set!

Current Tune Talk subscribers can also redeem their Tune Talk points for free tickets. Find out here on how  to redeem and more information at Tune Talk Mobile Prepaid website and Tune Talk Facebook.






Don't miss to catch Marvel's The Avengers starting on 27th April in cinemas near you! And also, grab the whole collectible sim card set from Tune Talk Mobile Prepaid.

Saturday, April 21, 2012

El Classico is here again! 


The battle between the Royals Of Madrid versus the Catalans of Barcelona. Madristas versus Catalonians. Messi versus Ronaldo. Mourinho versus Gurdiola.  Who will be reign supreme? This battle at Nou Camp will almost decide where the La Liga crown will be this season.

The game will be shown on ASTRO Channel 811 or 833 (Byond HD) at 0100 am (Sunday morning).

Here is a promo I found on YouTube just to wet the excitement.


Monday, April 16, 2012

Quacker Oats Oatmeal Cookies


You're on a tight deadline to submit that report to the boss and your tummy is growling. You can just hear it saying, "Feed me, feed me"..why not keep a pack of Quacker Oat Oatmeal Cookies handy in your drawer. Pop in a couple...heck, just finish off the whole thing and I promise you, your tummy will be happy.

This amazing, healthy and tasty treat from Quacker Oats Oat Cookies comes in 4 flavours Chocolate Chips, Honey Nuts, Raisins & my favourite, Apple & Cinnamon. Each pack have 10 mini packs inside which holds 3 pieces of cookies that will just fill you up in a jiffy. Well, I know I do!

Sunday, April 15, 2012

Early birthday gift from Kaisan's Grandparents..let's ride!


See the face. He was so excited when his Tok Mi showed him his new bike. A really nice bike and fitted him well but he still cannot pedal. What do you expect from a soon to be 2 year old boy. Just the reaction and the look on his face was priceless.


We had a small gathering before their flight the next morning and ayah and ibu took the opportunity to have a small early birthday bash for Kaisan. Pappa John's Pizza (initially wanted KFC), drinks and good company, it just cannot get better than that.

Why so serious?
Kaisan & his bike

Playhouse Disney Encyclopedia from Wan Ros
Kaisan with his grandparents
Getting a slice
Just being one of the guys with the uncles

Saturday, March 31, 2012

Jom try Triple Chicken Sensation Pizza!!


Nampak macam sedap Triple Chicken Sensation Pizza dari Pizza Hut ni. Katan ya lagi sedap kalau makan dengan Triple Sensation Platter. Banyak jenis daging ayam dan cheese yang memang sticky and gewy.

Pemegang kad Maybank boleh dapat diskaun 30% apabila membuat pembelian a' la carte. Apa lagi? Jomlah serang Pizza Hut yang terdekat! Jom!

Monday, March 26, 2012

The Perfect Cure to the Monday Blues

A whole range of hot drinks that can be brewed from my office pantry


But this is my favourite
Barista's Blend
Dark and Intense
Which is the way I like my coffee to be

The perfect cure to my Monday Blues

Sunday, March 25, 2012

Buah tangan dari Makkah



Baru-baru ni parents in law baru balik dari umrah. Pergi dan balik semuanya sempurna. Seronok dengar mereka bercerita tentang pengalaman mereka kali kedua atau ke berapa menziarah tanah suci Makkah. Lama juga saya dan isteri duduk mendengar cerita mereka sambil makan kurma dan kismis yang di bawa balik.

Banyak perubahan kata mereka yang sedang berlaku di sekeliling Masjidil Haram. Banyak hotel-hotel baru yang cantik, kurang dah penjual tepi jalan dan banyak bangunan tinggi naik.


Macam-macam jenis coklat arab, kacang dan kismis 


Kemudian pergi melawat Mesir. Kata mereka, kesian keadaan rakyat Mesir sekarang. Semakin miskin rakyat mereka dan tak berapa seronok untuk membeli barang sebab penjual sana terlalu mendesak. Cuaca memang sejuk kat sana.

Macam biasalah mesti ada ole-ole macam kismis, air zam-zam, kurma, cokolat arab, kacang dan jubah-jubah. Dapat pulak sepasang jubah dengan kopiah yang memang lembut. Ada gambar ole-ole yang kami sekeluarga dapat dari mak dan ayah. Tengoklah sendiri ye, saya nak pergi mengunyah pistachio dari Makkah. 

Pistachio memang favourite
Jubah, kopiah, sejadah dan t-shirt Egypt
Yang ini untuk Kaisan, masa kecik-kecik dulu pun ada dapat dari arwah  atok

Thursday, March 22, 2012

Murah rezeki bila rezeki di kongsi


Ramai orang selalu merungut gaji keciklah. makan tak cukuplah, itu mahal, tak mampu hidup selesa dan macam-macam lagi bila sebut tentang rezeki. Walaupun kerja dan berusaha kuat, rezeki masih lagi di takuk lama. Asyik tak cukup aje. Manusia memang sentiasa tak berpuas hati. Tapi itu bukan topic entri kali ini.

Tapi pada saya, kalau ada rezeki tu kenalah bersyukur sebab DIA yang Maha Pemberi. DIA akan memberi kepada hamba-NYA yang tahu bersyukur. Cara bersyukur ada banyak cara. Bukan setakat mengucapkan Alhamdulillah.

Beribadat adalah cara terbaik menunjukkan syukur. Cara lain untuk menunjukkan syukur seperti bersedekah, menjamu kawan-kawan atau keluarga makan atau memberikan sebahagian dari harta yang kita ada orang lain.

Insya'ALLAH, apa yang mungkin kita terima akan berlipat kali ganda dari yang kita beri, janji yang kita beri tadi tu ikhlas.


P/S: Entri ini berdasarkan amalan seorang kawan yang tidak lokek membawa kawan-kawan makan kari kepala ikan kampung attap setiap kali mendapat rezeki lebih. Semoga dia dan keluarga sentiasa terpelihara oleh-NYA.

Wednesday, March 21, 2012

Hump Day Quotes: Humbling



"Always be humble because you will never know when you will some day be humbled"

Everyday you might meet new people, in different sizes, maneurisme and personalities. Don't forget also race, religion and nationalities. You will never know when you will be humbled by them. Be humble.

If you like this reminder, make a contribution here.

Monday, March 19, 2012

Apa dialog favourite dari Pendekar Bujang Lapok?

Ajis, Ramlee dan Sudin sedang berguru dengan Pendekar Mustar

Semalam TV2 sekali lagi tayang movie evergreen "Pendekar Bujang Lapok". Memang gelak sakan bila tengok Pendekar Bujang Lapok ni walaupun dah banyak kali tengok.

Favourite dialog aku:

"Pakcik, diorang lempar batu pakcik"
"Kenapa kau tak elak?"
"Macam mana saya nak elak? Pasal mengelak pakcik belum ajar"

Apa favourite dialog korang dari cerita "Pendekar Bujang Lapok"?  

Forgive, Forget and Learn




"Put aside your egos and petty differences, we don't know how much time we have with each other"


Sunday, March 18, 2012

Tukar pengacara Jalan Jalan Cari Makan (JJCM) TV 3, membosankan.

Jalan Jalan Cari Makan TV3 dah tak best?

Selalunya kalau ada di rumah, pukul 12 tengah hari Ahad mesti tengok Jalan-Jalan Cari Makan (JJCM) TV3. Nak tengok tempat-tempat yang menarik kalau nak makan. Boleh cuba-cuba atau take note kalau kita kebetulan ada kat kawasan tu.

Tapi sejak 2-3 minggu ni dah skip tengok JJCM. Ada dua sebab saya skip:

Sebab pertama: Konsep JJCM TV3 dah tukar

Sekarang ada tema lah pulak. Minggu ni semua murtabak. Minggu ni pulak semua burger. Minggu ini pulak semua roti canai. Betul-betul bosan kalau macam ni.

Ramai yang tengok JJCM bukan sebab nak tahu jenis makanan tu. Tapi lebih kepada tempat makan itself. Tak payahlah nak buat tema mingguan. Keep it simple sebab selama ni penonton memang follow.

Tema minggu ini: Karipap. Biar betul??!!


Pengacara baru ni dah buat JJCM ni lebih formal dan tak sempoi macam yang lepas-lepas. Qi Razali memang pengacara JJCM yang paling sempoi dan membuatkan penonton nak cari tempat makan yang dia pergi tu. Pengacara yang baru ni macam banyak jaga hensem (pengacara lelaki) dan jaga mekap tak comot (host perempuan tebal betul mekap dia).

Tadi JJCM ada feature Burger Bakar Kaw-Kaw Wangsa Maju. Saya yang pernah pergi makan situ dan tahu betapa nikmatnya Burger Kaw-Kaw tu boleh terus tukar channel bila tengok host berdua ni makan. Rasa tak berselera langsung. Kalau nak makan pun kena berlakon, then you have a problem. Makan je, bukan berlakon drama guys.

Burger Bakar Kaw-Kaw ni sedap, pengacara JJCM TV 3 makan buat nampak tak sedap
So, itulah luahan kecewa sikit pada perubahan rancangan Jalan Jalan Cari Makan TV 3. Rasanya nanti bila rating JJCM dah menurun, baru nak rombak semula kot.

P/s: Siapa lagi rasa JJCM dah tak best?

Friday, March 16, 2012

MATTA Fair datang lagi! Jom pergi bercuti!


MATTA Fair datang lagi. Kalau ada yang tak boleh pergi PWTC dan malas nak bersesak-sesak, boleh tengok-tengok deal dengan menekan link terus ke MATTA FAIR 2012. 



Ingin melawat dan menyaksikan sendiri keindahan Taj Mahal? Klik sini.
Ingin melihat Masjid Biru di Istanbul, Turkey? Klik sini.


Atau boleh klik  JOM MATTA FAIR 2012!!!

Putra World Trade Centre (PWTC)
16 Mac (Jumaat) - 18 Mac 2012 (Ahad)
10 Pagi - 9 Malam

Thursday, March 15, 2012

Penyamun Ashaf Rosli di penjarakan, keadilan untuk Ashraf!

Ashraf Rosli, pelajar Malaysia di samun semasa rusuhan London
Dua lelaki yang menyamun Ashraf Rosli semasa rusuhan London, John Kufunda dan Reese Donovan di jatuhkan hukuman penjara selepas di dapati bersalah semasa perbicaraan semalam.

Kufunda, 22 tahun dan Donovan, 24 tahun
Kufunda di penjara 4 tahun 3 bulan dan Donovan 5 tahun di atas kesalahan menyamun dan kelakuan yang mendatangkan kecederaan.

Rakaman YouTube yang menunjukkan bagaimana Ashraf di samun selepas kononnya di tolong oleh Kufunda dan Donovan membawa banyak kritikan kepada masyarakat London dari masyarakat dunia.

Akhirnya, keadilan untuk Ashraf!

Monday, March 12, 2012

Macam ada yang tak betul aje nih


Haa....bagus bagus. Khusyuk betul Kaisan mengaji. Siap bersongkok lagi tu.


Laaaa.....pakai seluar pendek?? Mengaji cara apa nih?


Takpe-takpe. Janji ada minat nak belajar.

Melentur buluh biar dari rebungnya, betul tak?

Volkswagen Passat 1.8 CKD akan mula di jual Rabu ini

PM Datuk Seri Najib Tun Razak melancarkan VW Passat di Pekan
Volkswagen Passat 1.8 CKD pertama yang di pasang di kilang DRB-Hicom, Pekan, Pahang akan mula di jual di negara mulai rabu ini.



Hanya 70 buah unit Volkswagen Passat akan di jual tetapi harga masih belum di keluarkan kerana masih menunggu kelulusan kerajaan. Pihak DRB-Hicom telah memberi harga cadangan kepada kerajaan dan kerajaan akan memutuskan harganya.

Ini ada model pertama selepas perjanjian memorandum di antara DRB-Hicom dan Volkswagen untuk memasang kereta VW di pusat automotif DRB-Hicom.

Agak-agak korang jauh beza tak dengan harga Volkswagen Passat 1.8 CBU (RM 184,888.00) yang di jual sekarang.


Klik SINI untuk baca berita penuh 


Update terkini:




CKD Volkswagen Passat 1.8 akan di jual di semua Dealership VW  dengan harga RM 170,888.00 mulai Rabu ini. Features tiada perbezaan dengan CBU yang sudah berada di pasaran kerana "we don't compromise on qualit" kata VP Volkswagen AG Senior Manufacturing Overseas.

Datuk Lee Chong Wei tarik diri, tidak berjaya pertahan takhta All England

Chong Wei di periksa oleh doktor kejohanan semasa game kedua
Datuk Lee Chong Wei gagal mengikut jejak langkah lagenda badminton negara Wong Peng Soon dalam memenangi 3 gelaran All England berturut-turut. DLCW terpaksa menarik diri pada game kedua semasa ketinggalan 6-2 kepada Lin Dan kerana kecederaan bahu. Game pertama di menangi Lin Dan 21-19.

Kecederaan DLCQ di ketahui sebelum perlawanan bermula tetapi untuk tidak menghampakan peminat-peminat, dia turun juga untuk mempertahankan kejuaraannya. Namun, dari awal lagi boleh di lihat Chong Wei tidak dapat menahan asakan pemain China itu. Pukulan smash dan hayunan penuh tidak boleh di lakukan dan banyak pukulan banyak sampai mid-court sahaja.

Datuk Lee Chong Wei menerima medical time out sebanyak dua kali dan akhirnya selepas berbincang dengan doktor kejohanan dan jurulatih, beliau menarik diri.

Datuk Lee Chong Wei juga telah menarik diri dari kejohanan Terbuka Switzerland yang akan bermula Rabu ini. Beliau ingin mengelakkan kecederaan ini menjadi semakin teruk sebelum Olimpik di London nanti.

Ads by Nuffnang