Pages

Tuesday, September 25, 2012

Dolce Gusto untuk di jual...murah murah...


Saya nak jual machine Nescafe Dolce Gusto saya yang masih belum keluar dari kotak dan tak pernah pakai. Ada 6 kapsul kopi percuma.



Sila PM saya (dalam ruang comment) untuk harga yang menarik.


Sunday, September 23, 2012

Online Income untuk September

Alhamdulillah. Ada duit poket sikit untuk bayar apa-apa yang patut.

Kali ini dapat cheque dari Nuffnang & Churp Churp. 

Churp Churp cheque notification
Churp Churp & Nuffnang Cheques

Kalau ada yang berminat nak tambah pendapatan, join dengan klik link ni

Saturday, August 25, 2012

Picture Editor app on Samsung Galaxy Note - Kaisan on Kerrang

Gambar asal Kaisan guna Instagram http://instagr.am/p/Ot3tUBP1M5/
After editing using Picture Editor on Samsung Galaxy Note

Dah bayar Cukai Taksiran?


Dalam kita sibuk ziarah-menziarah dan beraya sakan, mesti ada yang terlupa yang tarikh tutup untuk bayar Cukai Taksiran dah dekat. 

Tarikh tutup untuk tempoh Julai - Disember 2012 sebelum atau pada 31 Ogos. Lepas tarik ni, nanti kena denda lewat bayar. 

Lebih baik kita Pergi Cuti-Cuti Malaysia!

Sekarang ini ada banyak cara nak bayar: 

  • Tunai, 
  • kad kredit, 
  • caj kad dan 
  • cheque. 
  • Online pun ada tapi kena refer balik pada majlis perbandaran masing-masing.
Dah bayar ke Cukai Taksiran korang?

Friday, August 24, 2012

Milo down the years.....

Baru-baru ini Nestle ada keluarkan collection mug "MILO down the years...". 

Beli paket MILO 1 kg, dapat 1 mug MILO free! Apalagi....terus beli 4 paket, dapat 4 mug terus. 

Memang isteri dan saya suka kumpul collection macam ni. Menarik kan?

1950's, 1970's, 1990's dan 2012
Limited edition. Sayang nak guna.

Siapa ada collection lori MILO? Minat juga nak dapatkan kalau ada yang sudi bagi atau jual. 

Ada tak?


Thursday, August 9, 2012

Dapat duit raya awal hasil berblogging!


Alhamdulillah syukur.

Hasil berblogging, dapat duit raya awal sikit tahun ini. Ini hasil dari sokongan kawan-kawan blogging yang sudi singgah ke Bo is a Nerd.

Walaupun ramai yang masih tak percaya boleh dapat hasil sampingan dari berblogging, aku tetap juga berusaha dan alhamdulillah dapat hasilnya.

Lepas ni nak kena increase trafik dan komen untuk posting. Manalah tahu boleh dapat advertorial dari sponsor yang tertarik dengan site Bo is a Nerd ni.  

Wednesday, August 8, 2012

Datuk Lee Chong Wei's Olympic Silver Medal Sparks Samsung Discount


To those that are planning to get their hands on the awesome Samsung Galaxy SIII smartphone especially with Hari Raya Aidilfitri near, should take advantage of a ONE DAY ONLY 10% discount today.

It is limited to one unit per customer and is available at 35 Samsung Elite Partner (SEP) brand shops nationwide. You can check your nearest SEP shop here www.samsung.com/my.

This ONE DAY ONLY discount given out by Samsung Malaysia Electronic is in celebration to the Olympic silver medal won by our national badminton hero, Datuk Lee Chong Wei.

What are you waiting for? Grab this offer quick or miss out. If you need more encouragement, click here to see the awesomness of the Samsung Galaxy SIII.

Full news can be read here Olympic silver sparks Samsung discount

Saturday, August 4, 2012

Bukan mulut masin....otak yang masin..

Selalunya bila ada benda jadi lepas kita sebut benda tu, orang akan kata "haa...itulah kau. Mulut masin sangat!". Tapi hari ni terjadi pulak benda, tapi aku takde sebut benda tu. Baru terfikir aje pasal benda tu semalam.

Nak tahu benda tu apa? Aku terlepas bangun sahur untuk hari ni. Itu aje. Baru aje semalam terfikir, "mesti ada salah satu hari dalam bulan puasa ni tak bangun sahur". Memang tak bangun pun pagi ni. Ini semua angkara melayan si Kaisan sampai pukul 2 pagi.

Bukan mulut aku aje boleh jadi masin, otak pun boleh masin. Kena hati-hati apa yang aku fikirkan lepas ni.

P/s: Korang dah ada terlepas bangun sahur tak dalam Ramadhan tahun ini?

Friday, August 3, 2012

Datuk Lee Chong Wei mara ke final badminton Olimpik 2012


Datuk Lee Chong mengalahkan pemain China, Chen Long dalam separuh akhir badminton Olimpik London 2012 dengan straight set 21-13 dan 21-14.

DLCW bakal bertemu di antara Lee Hyun Il atau Lin Dan, kemungkinan besar akan bertemu Lin Dan pada final badminton Olympic London 2012.

Bakal bertemu Lin Dan di final nanti?

Dia datang...dengan lenggang Samsung S III nya...

Apa agaknya ada dalam kotak ni eh?

Rasa-rasanya apa yang ada dalam kotak yang tertulis Samsung Galaxy S III berwarna biru gelap ni? Seal tak bukak lagi.


Takkanlah smartphone Samsung Galaxy S III yang menjadi keinginan ramai sebab hari jadi aku jauh lagi bulan November *hint*hint* (sempat lagi nak save duit untuk beli present)

Tetiba aje bungkusan Nationwide Express ni ada atas workplace aku tadi.  Bukak bungkusan courier tapi tak sampai hati nak bukak kotak pulak.

Hmm....apalah agakanya kandungan kotak ni ye? 

Cashout Duit Raya Nuffnang..yeah!

Dashboard Nuffnang sebelum cashout

Lambat pulak aku upkan entry ni. Sibuk dengan kerja office, tarawikh, tengok London Olympic Games 2012 lagi. Tapi better late than never orang kata.

Cukup akhir bulan lepas, 31 hb to be exact aku dah cashout earnings Nuffnang aku. Alhamdulillah, lepaslah kalau nak cover balik belanja Aidilfitri (insya'Allah jika kita sempat bertemu dengan 1 Syawal) pada tahun ini.

Sebab dah tahu payment process Nuffnang akan ambil 30 hari untuk cheque sampai, aku tunggu sampai last day untuk cashout. Awal bulan September Insya'Allah dapat. Hari Raya 2012 akan lebih meriah untuk aku dan family kali ini. Yeah!

Thanks Nuffnang! Keep the cheques coming!

Sudah Cashout! Kena mula kumpul balik, RM 0.00.

Korang dah cashout ke?

Monday, July 30, 2012

Mangsa main mercun pertama keluar berita Ramadhan 2012


Hari tu aku ada buat entry "Berapa lama agaknya berita pertama cedera main untuk tahun ini akan keluar?" Semalam sudah terjawab lah persoalan aku.

Dua orang cedera parah selepas satu bungkus berisi 40 biji mercun bola meletup. Mangsa-mangsa yang berasal dari Kampung Kuala Kangkong, Simpat Empat adalah Mohd Sohibullah Saad, 27 tahun dan anak jirannya, Tuah Mohamad Hafiz Mohd Razali, 8 tahun.

Kejadian terjadi apabila Sohibullah yang mula-mula main sendiri di tolong oleh Tuah yang menyalakan sumbu mercun bola. Sumbu yang menyala terjatuh ke dalam bekas yang berisi lebih kurang 40 mercun bola.


Inilah rupanya mercun bola
Letupan menyebabkan Tuah tercampak hampir 2 meter dan pengsan. Sohibullah pulak cedera teruk di muka dan mata kiri. Dia kemungkinan akan buta mata kiri, Tuah pulak di rawat sebagai pesakit luar kerana cedera sedikit di peha dan mata.

Nasihat aku, tak perlulah main mercun atau bunga api. Dari dulu lagi aku anggap bermain mercun dan bunga api macam membakar duit. Imagine kerja susah payah, terbakar macam tu aje. Iyelah...kata lah aku kolot....no fun...bosan...poyo. Tapi cuba fikirkan, worth it ke jadi buta, kudung, melecur semata-mata bunyi "pop" yang sekejap aje.

Berbaloi ke? Cuba jawab, cuba jawab....

Sunday, July 29, 2012

Apa ada bawah selimut tu?

Errrkk....apa benda tu?
Tetiba ada cahaya pulak...
Alaaa...Kaisan rupanya...
Tengok Upin Ipin ..betul betul betul..
Tadaaa....

Wednesday, July 25, 2012

PM umum penjawat awam & pesara kerajaan dapat bonus raya



Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak


Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan penjawat awam akan mendapat bonus separuh bulan gaji dan minimum RM 500 dan bayaran khas RM 500 kepada pesara kerajaan yang akan di bayar pada 9hb Ogos nanti.

Pemberian bonus ini di beri kerana kedudukan kerajaan persekutuan yang kukuh dan sebagai tanda penghargaan kepada penjawat awam dan pesara kerajaan.

Spekulasi bertiup kencang pilihanraya mungkin akan di adakan sebelum Hari Malaysia bulan September nanti.

Bestnya jadi staff gomen ni, macam-macam kelebihan dapat. Bonus raya, skim pinjaman interest rendah dan macam-macam lagi. 

Tapi yang selalunya perkhidmatan tak setanding dengan ganjaran, berdasarkan pengalaman berurusan dengan pejabat-pejabat kerajaan. Apa-apapun, tahniah mendapat bonus raya. Alhamdulillah.


Berita sepenuhnya:


PM umum bonus raya separuh gaji untuk penjawat awam dan pesara kerajaan

Keputusan perlawanan Malaysia lawan Arsenal, Harimau Malaya patut berbangga..

Harimau Malaya 1 - Arsenal FC 2
Nyaris-nyaris tadi Arsenal kena baham dengan Harimau Malaya coach K. Rajagopal. Baru kena gigit aje tu. Tapi rembatan dari Azmi Muslim dari luar kotak penalti memang world class. Macam itulah yang kita nak, dapat bola, relax dan rembat. Marah betul Manonne bila bola tu masuk.

Vito Mannone tengok aje bola masuk rembatan dari Azmi
Walaupun, Arsenal akhirnya menjaga maruah pasukan-pasukan dari Barclays Premier League (BPL) dengan gol-gol dari  Thomas Eisfeld dan Chuka Aneke, pasukan Harimau Malaya memang patut di puji kerana persembahan mantap dari semua pemain terutama dari Farizal Marlias. Kalau tak pasal form Farizal, mesti besar lagi Arsenal menang tadi.

Lepas ni Harimau Malaya jumpa dengan juara BPL pulak, Manchester City. Persiapaan bagus untuk menghadapi dan mempertahankan Piala AFF November nanti. 

Monday, July 23, 2012

Traffic jam hari pertama bekerja di bulan Ramadhan....

View dari jejantas baru Double Tree Hilton

Siapa yang tersangkut dalam rush semua orang nak balik berbuka tadi? 

Cerita sikit apa perasaan masa tengah tersangkut dalam jam tadi....cer cerita..


Berapa lama agaknya berita pertama cedera main mercun untuk tahun ini akan keluar?

Mercun bola...pfftt..amatur.

Agak-agaknya hari ke berapa dalam bulan Ramadhan tahun ini kita akan mula dengar budak-budak (orang dewasa pun sama) cedera main mercun??

Setiap tahun mesti ada aje keluar berita, takpun mesti ada aje orang kampung (atau taman perumahan) bercerita pasal ada yang cedera.


Aku tak main mercun sebab sayangkan jari-jari dengan anggota badan lain. Lagipun, tak cukup kaya nak buat kerja bakar duit ni.

So, cuba korang bagi tekaan terbaik korang. Hari ke berapa agaknya?

Saturday, July 21, 2012

Pagi-pagi lagi dah kantoi tak puasa....

Haa....pagi-pagi lagi dah tak puasa...apa nak jadi ni?...

Hamboi-hamboi posing lagi
Buat-buat berlakon terlupa dia puasa
Sambung balik makan

Apa menu berpuasa korang hari ni? Mehlah bertukar-menu.

Ads by Nuffnang