Pages

Monday, May 27, 2013

Warna-Warna Baru untuk Samsung Galaxy S4



Video or short movie terbaru dari untuk Samsung S4 ada macam menunjukkan warna-warna baru untuk latest family member Samsung Galaxy S smartphones. Short movie terbaru dari Samsung ni nampak cool, feel good & fun tapi kalau tengok betul-betul especially kat 1:08 mark ada nampak warna-warna baru untuk Samsung S4 ni.

Bo tengah tunggu version 4G LTE 1.9GHz Quad Core (i9505) tapi kena sabar sikit aje lagi. Rumoursnya akhir May atau awal Jun.

In the meantime, layan dulu short movie dari Samsung & cuba korang teka 3 warna baru untuk Samsung Galaxy S4 ni. 


Sunday, May 26, 2013

Kaisan dah 3 tahun...

Birthday boy Kaisan dah tak sabar sabar nak tiup lilin

Sekejap aje dah tiga tahun anak Bo, Muhammad Kaisan. Besar dah dia, perangai pun macam-macam. Tiap-tiap hari ada aje benda baru yang kita discover tentang dia. Ada aje benda baru dia belajar dan buat.
 
Tahun ni celebration special sikit untuk 3rd birthday Kaisan sebab celebrate kat London. Memang sengaja arrange trip UK time tu semata-mata untuk birthday dia. Nanti Bo letak gambar-gambar trip UK yang tak seberapa banyak.
 
Macam biasa, no big cakes, only cupcakes beli dari The Hummingbird Bakery in Soho, London. Ada Red Velvet, Carrot Cupcake and Kaisan's favourite, Chocolate. Fuuh, chocolate favourite Bo jugak tu. All in all memang special kali ini sebab celebrate dengan family adik Bo yang menetap di London dengan anak tunggal mereka, Ariq.
 
Happy birthday Kaisan. Mama & ayah sentiasa berdoa Kaisan menjadi manusia yang bertanggungjawab, berilmu dan hamba yang bertaqwa kepada Allah s.w.t. Amin.


Cupcakes from The Hummingbird Bakery


Excited birthday boy
Tiup Kaisan tiup
Kaisan pelik dengan warna api lilin ikut warna lilin
Cepat Kaisan, Red Velvet tu got ayah's name on it

Esok pagi pulak..........

Tak puas tiup lilin...suka hatilah Kaisan..

Bayern Munich Juara Eropah UCL 2012-2013

Pemain-pemain Bayern mengangkat Piala Eropah

Bayern Munich menjadi juara Piala Eropah untuk musim 2012-2013 selepas mengalahkan seteru sengit dalam Bundesliga, Borussia Dormund, 2 - 1 di Stadium Wembley, London. Kemenangan di pastikan oleh Arjen Robben selepas kedudukan seri 1 -1 sehingga minit ke 88.

Jaringan di mulakan oleh Bayern Munich pada minit ke-60 melalui Mario Mandzukic selepas gerakan yang dimulakan Robben dan Ribery. 
Bayern 1 - Dortmund 0.

Mandzukic meletakkan Bayern di hadapan pada minit ke-60

Tapi 8 minit kemudian  Dortmund berjaya menyamakan kedudukan melalui penalty dari Ilkay Gundogan selepas Dante mengasari Marco Reus. Dante bernasib baik tidak di buang padang untuk kad kuning kedua.

Gundogan menjaringkan penalty penyamaan untuk Dortmund
Perlawanan berlangsung dari satu hujung ke satu hujung dengan masing-masing mencari kemenangan. Aksi terbaik dari Bundesliga di "showcase" pada malam tadi. Permainan yang menarik dan aksi serang menyerang untuk mendapatkan title Juara Eropah.

Pada minit ke-88, Arjen Robben muncul di tengah-tengah kotak penalty selepas berjaya melepaskan diri dari offsife trap pertahanan Dortmund dan mengalahkan Weidenfeller dengan tendangan yang lemah tetapi bijak untuk membawa kembali piala telinga besar ke Allianz Arena dan menjadikan Bayern Munich Juara Eropah yang baru.

Arjen Robben memastikan Bayern Munich menjadi Juara Eropah


Monday, March 18, 2013

Mula balik semula.....

Sudah lama tak post apa-apa entry sejak tukar waktu kerja dari siang ke malam....

Dulu hala tuju blogging kerana niat yang lain...

Sekarang niat dan minat lain....

Mari mula baru.

Monday, November 12, 2012

Birthday present from my wife...

Present for my 31st birthday

Actually she bought this during her trip to the USA in September. It's the first time I actually had a Fossil watch and honestly, I did wanted to get one for myself.

During our out and about trip to the malls last weekend I asked, playfully I must add, "No birthday present this year huh?" 

She replied "Take a look at the watch on your hand. THAT'S your birthday present".

Me, "Ooookay". *sigh*

Meat on a stick

Seafood, meats, veggies...

getting their grub on

The hunt begins.....Ferrari Model LEGO Collection @ Shell

Well, I actually am 6 and above....

Another 5 to go......
The kid in me (don't make it sound creepy guys) just could not miss out on this LEGO Ferrari-Shell collection. The promotion period is between 8th Nov 2012 to 3rd February 2013. How you can get these mini masterpieces?

Get to your nearest Shell station and fill up your car but don't forget your Bonuslink card because you actually need to use the card to buy this collection.

Ferarri Model LEGO Collection @ Shell promo website


Seeing that I did not get anything for my birthday, I'm gonna treat myself to this collection. And I will have fun getting them all. Shell promo 2012 cars.

Really? Birthday? No presents? Okay. *grumble*grumble*

Tuesday, September 25, 2012

Dolce Gusto untuk di jual...murah murah...


Saya nak jual machine Nescafe Dolce Gusto saya yang masih belum keluar dari kotak dan tak pernah pakai. Ada 6 kapsul kopi percuma.



Sila PM saya (dalam ruang comment) untuk harga yang menarik.


Sunday, September 23, 2012

Online Income untuk September

Alhamdulillah. Ada duit poket sikit untuk bayar apa-apa yang patut.

Kali ini dapat cheque dari Nuffnang & Churp Churp. 

Churp Churp cheque notification
Churp Churp & Nuffnang Cheques

Kalau ada yang berminat nak tambah pendapatan, join dengan klik link ni

Saturday, August 25, 2012

Picture Editor app on Samsung Galaxy Note - Kaisan on Kerrang

Gambar asal Kaisan guna Instagram http://instagr.am/p/Ot3tUBP1M5/
After editing using Picture Editor on Samsung Galaxy Note

Dah bayar Cukai Taksiran?


Dalam kita sibuk ziarah-menziarah dan beraya sakan, mesti ada yang terlupa yang tarikh tutup untuk bayar Cukai Taksiran dah dekat. 

Tarikh tutup untuk tempoh Julai - Disember 2012 sebelum atau pada 31 Ogos. Lepas tarik ni, nanti kena denda lewat bayar. 

Lebih baik kita Pergi Cuti-Cuti Malaysia!

Sekarang ini ada banyak cara nak bayar: 

  • Tunai, 
  • kad kredit, 
  • caj kad dan 
  • cheque. 
  • Online pun ada tapi kena refer balik pada majlis perbandaran masing-masing.
Dah bayar ke Cukai Taksiran korang?

Friday, August 24, 2012

Milo down the years.....

Baru-baru ini Nestle ada keluarkan collection mug "MILO down the years...". 

Beli paket MILO 1 kg, dapat 1 mug MILO free! Apalagi....terus beli 4 paket, dapat 4 mug terus. 

Memang isteri dan saya suka kumpul collection macam ni. Menarik kan?

1950's, 1970's, 1990's dan 2012
Limited edition. Sayang nak guna.

Siapa ada collection lori MILO? Minat juga nak dapatkan kalau ada yang sudi bagi atau jual. 

Ada tak?


Thursday, August 9, 2012

Dapat duit raya awal hasil berblogging!


Alhamdulillah syukur.

Hasil berblogging, dapat duit raya awal sikit tahun ini. Ini hasil dari sokongan kawan-kawan blogging yang sudi singgah ke Bo is a Nerd.

Walaupun ramai yang masih tak percaya boleh dapat hasil sampingan dari berblogging, aku tetap juga berusaha dan alhamdulillah dapat hasilnya.

Lepas ni nak kena increase trafik dan komen untuk posting. Manalah tahu boleh dapat advertorial dari sponsor yang tertarik dengan site Bo is a Nerd ni.  

Wednesday, August 8, 2012

Datuk Lee Chong Wei's Olympic Silver Medal Sparks Samsung Discount


To those that are planning to get their hands on the awesome Samsung Galaxy SIII smartphone especially with Hari Raya Aidilfitri near, should take advantage of a ONE DAY ONLY 10% discount today.

It is limited to one unit per customer and is available at 35 Samsung Elite Partner (SEP) brand shops nationwide. You can check your nearest SEP shop here www.samsung.com/my.

This ONE DAY ONLY discount given out by Samsung Malaysia Electronic is in celebration to the Olympic silver medal won by our national badminton hero, Datuk Lee Chong Wei.

What are you waiting for? Grab this offer quick or miss out. If you need more encouragement, click here to see the awesomness of the Samsung Galaxy SIII.

Full news can be read here Olympic silver sparks Samsung discount

Saturday, August 4, 2012

Bukan mulut masin....otak yang masin..

Selalunya bila ada benda jadi lepas kita sebut benda tu, orang akan kata "haa...itulah kau. Mulut masin sangat!". Tapi hari ni terjadi pulak benda, tapi aku takde sebut benda tu. Baru terfikir aje pasal benda tu semalam.

Nak tahu benda tu apa? Aku terlepas bangun sahur untuk hari ni. Itu aje. Baru aje semalam terfikir, "mesti ada salah satu hari dalam bulan puasa ni tak bangun sahur". Memang tak bangun pun pagi ni. Ini semua angkara melayan si Kaisan sampai pukul 2 pagi.

Bukan mulut aku aje boleh jadi masin, otak pun boleh masin. Kena hati-hati apa yang aku fikirkan lepas ni.

P/s: Korang dah ada terlepas bangun sahur tak dalam Ramadhan tahun ini?

Friday, August 3, 2012

Datuk Lee Chong Wei mara ke final badminton Olimpik 2012


Datuk Lee Chong mengalahkan pemain China, Chen Long dalam separuh akhir badminton Olimpik London 2012 dengan straight set 21-13 dan 21-14.

DLCW bakal bertemu di antara Lee Hyun Il atau Lin Dan, kemungkinan besar akan bertemu Lin Dan pada final badminton Olympic London 2012.

Bakal bertemu Lin Dan di final nanti?

Dia datang...dengan lenggang Samsung S III nya...

Apa agaknya ada dalam kotak ni eh?

Rasa-rasanya apa yang ada dalam kotak yang tertulis Samsung Galaxy S III berwarna biru gelap ni? Seal tak bukak lagi.


Takkanlah smartphone Samsung Galaxy S III yang menjadi keinginan ramai sebab hari jadi aku jauh lagi bulan November *hint*hint* (sempat lagi nak save duit untuk beli present)

Tetiba aje bungkusan Nationwide Express ni ada atas workplace aku tadi.  Bukak bungkusan courier tapi tak sampai hati nak bukak kotak pulak.

Hmm....apalah agakanya kandungan kotak ni ye? 

Cashout Duit Raya Nuffnang..yeah!

Dashboard Nuffnang sebelum cashout

Lambat pulak aku upkan entry ni. Sibuk dengan kerja office, tarawikh, tengok London Olympic Games 2012 lagi. Tapi better late than never orang kata.

Cukup akhir bulan lepas, 31 hb to be exact aku dah cashout earnings Nuffnang aku. Alhamdulillah, lepaslah kalau nak cover balik belanja Aidilfitri (insya'Allah jika kita sempat bertemu dengan 1 Syawal) pada tahun ini.

Sebab dah tahu payment process Nuffnang akan ambil 30 hari untuk cheque sampai, aku tunggu sampai last day untuk cashout. Awal bulan September Insya'Allah dapat. Hari Raya 2012 akan lebih meriah untuk aku dan family kali ini. Yeah!

Thanks Nuffnang! Keep the cheques coming!

Sudah Cashout! Kena mula kumpul balik, RM 0.00.

Korang dah cashout ke?

Ads by Nuffnang