Pages

Saturday, June 23, 2012

Latest Collection from Imanina Iklil











Koleksi hijjab dari Imanina Iklil menepati keperluan Muslimah yang di wajibkan menutup aurat serta tubuh badan sambil mengekalkan keinginan untuk tampil bergaya dan menarik.

Koleksi yang lebih menyeluruh boleh di lihat di Facebook Imanina Iklil dan cara-cara untuk meletakkan tempahan sekarang. Sila lah singgah ke page FB Imanina Iklil untuk mendapatkan hijjab yang menarik.

Kaisan future Imam Muda.... insya'Allah

Wife took some pictures while I was performing my Isya' prayers. Seeing these pictures gave me a sense of calmness and a sense of the responsibility to bring up my son to be a great Muslim and human being. 

Insya'Allah, my wife and I will do our best with Kaisan. Amin.

Kaisan unsure on what I'm doing
Already learning through imitating
This one got me laughing because of Kaisan's pants
Kaisan, Future Imam Muda? Insya'Allah.

Sunday, May 27, 2012

Giveaway Movie Tiket Free MIB 3 yang berjaya!

Tiket-tiket free MIB 3 di beri untuk GA
Hari khamis lepas, berjaya dan sukses pass movie GA MIB 3 di MBO Subang Parade. 10 orang berjaya menang DUA tiket free setiap seorang untuk Man In Black 3 atau (MIB) 3.


MIB3: Back in Time
Baru-baru ini saya di beri peluang untuk dapat 20 tiket free movie setiap kali ada movie baru keluar oleh talkFILM. Nampak tak talkFILM page kat sebelah kiri tu. Diorang lah yang bagi 20 tiket free untuk saya buat GA. 


Pengasas talkFILM, Megat & Shamsul
So, kalau korang nak cuba dapat tiket movie free, kena lah:


Jangan lupa untuk sentiasa singgah ke blog saya Bo is a Nerd dan talkFILM untuk GA yang seterusnya tak lama lagi.

Saturday, May 26, 2012

Menang Machine Dolce Gusto Piccolo

Betul ke saya menang salah satu Grand Prize ni?
Terkejut semalam bila buka site SAYS Birthday Giveaway 4th Anniversary di umumkan pemenang Grand Prize Machine Coffee Nescafe Dolce Gusto Piccolo untuk day 8 of 30 giveaway.

Alhamdulillah. Memang dah lama usha, tapi sebab harga di pasaran RM 399, simpanlah hajat tu.

Eh betullah ni! Nama saya tu and family photo lagi
Satu dah dapat, sekarang nak target lagi 4. Ini pilihan saya. Kalau saya dapatlah Panasonic Lumix ataupun Samsung Galaxy S 3, akan saya nazar yang akan di tentukan kemudian.


Yang bestnya tentang SAYS Birthday Giveaway 4th Anniversary ini, kita masih lagi boleh cuba dapatkan hadiah-hadiah lain yang kita inginkan tu. Tapi kenalah mula-mula:



  1. Join SAYS.MY
  2. Pilih 5 hadiah GRAND PRIZE dan 5 hadiah BONUS PRIZE
  3. Mula share Social Recommendations, Social Good atau News Remixes.
  4. Atau boleh invite kawan-kawan untuk join SAYS.
Tunggu apa lagi, joinlah SAYS.MY dan mula menang hadiah giveaway sekarang!


Friday, May 25, 2012

Dubu Dubu @ Mid Valley Megamall

Dubu Dubu Seoul Food

Crowd yang just nice ramai and environment yang selesa


Tips untuk enjoy lagi meal yang di pesan

Ini pulak kalau order bibimbap

Isteri Bo tunggu makanan sampai sambil BBM

Layan pulak K-Pop ni (masa ni girl band tengah perform *syok!*
 
Order isteri ..lupa plak nama dia..nampak sedap..

Confirmlah sedap. Tekun makan tu..
Beef kimchi pilihan Bo. Memang complete meal.
Pekat, likat dan sedap. Combo terbaik.
Nasi macam berpulut ada sesame seeds
Aloe Vera drink & ice tea

Display set masa nak bayar. Ini pun nampak sedap, nak duduk balik order je
Thanks Dubu Dubu! Nanti kami datang lagi
 Address:

Dubu Dubu Seoul Food,

LG-048 Lower Ground Floor,

Mid Valley Megamall.

Tel: 03-2287 8980

Tuesday, May 15, 2012

Tevez taunts Fergie with tasteless sign

Tevez holds up tasteless sign
Yup. I was very much speechless when Man Utd lost out on the title to Man City on goal difference and also on a very dramatic last day of the season. Kudos tu Citeh for winning the league again after 44 years (last being in 1968). They are mostly deserving to celebrate, that I give to them.

However, in yesterday's open top bus celebration through the City of Manchester, former Red Devil, Carlos Tevez held up a sign saying R.I.P. Fergie which the Sky Blues said was given to him by someone else. But by doing so, it shows that they are just lacking class as champions.

Rightly so, Manchester City came out with a apology statement to Sir Alex Ferguson and Manchester United Football Club, " The creation of the tasteless material is in itself reprehensible and in accepting and brandishing it, Carlos has made a significant error of judgment." (from The Sun UK)

Well, lap it up Citeh. Next season, United will be hungry to get back what is rightly belongs  to them.

P/s: My brother that just came back from Old Trafford said United purposely lost the title because there was just not enough space in the current trophy cabinet. I agree.

No more room for the 20th Premier League title, new cabinet being ordered.

Thursday, May 10, 2012

talkFILM bagi aku 2 tiket free! Thanks talkFILM!

https://www.facebook.com/talkFILM


Siapa yang tak suka benda free, lagi-lagi kalau dapat 2 movie passes free. Itulah yang aku menang hari tu bila mencuba nasib dalam contest Facebook talkFILM. Contest kali ini senang aje. Dapatkan 5 orang kawan untuk "LIKE" page FB talkFILM. Kacang putih aje tuh...hehehe..

Gambar kemenangan dapat 2 movie passes dari FB talkFILM

Selepas itu, terus calling-calling dengan admin talkFILM untuk mendapatkan 2 movie passes tu. Dan.....

Movie passes dari talkFilm
Kasi baca sikit syarat-syarat dia..
Nak guna passes untuk tengok ini...

tetapi...
Isteri nak tengok "The Avengers"...boleh aje!

Terima kasih talkFILM for the passes & keep up the fantastic work you guys are doing.


P.S: Guys! Jangan lupa untuk visit FB talkFILM dan "LIKE" page FB talkFILM. Berbaloi-baloi!

Saturday, May 5, 2012

Pandai Kaisan tiup lilin


Hari tu kami sekeluarga sambut hari jadi Kaisan yang ke-2. Simple simple aje di rumah dengan keluarga. Anak-anak senang aje untuk kita buat dia happy dan seronok. Hati derang masih suci murni. Cupcake yang kecik letak dua batang lilin pun dah buat dia happy.

Happy birthday Kaisan! Mama & ayah sentiasa doakan Kaisan menjadi anak yang soleh, bijak, beriman dan soleh. Amin.

Marvel's The Avengers Premiere Screening at GSC Pavillion



I got invited by Tune Talk Mobile Prepaid (read: Tune Talk brings you Marvel's The Avengers at GSC Pavillion) to the premier screening of Marvel's The Avengers at GSC Pavillion last week. One of the most awaited movies of the year and I got 2 free passes to catch it & all thanks to Tune Talk Mobile Prepaid.

My brother tagged along for this one and we met up at The Pavillion. Got our grub on with a couple of subs from Subway and off we went to GSC Pavillion to pick up our passes from Tune Talk Media. Got the passes, some movie posters and some vouchers for popcorn & drinks. All set for the The Avengers (which now is the awesomest movie this year!)

The Avengers was awesome. It met our expectations and beyond. Good mix of humour & action. The script witty and as the usual "spot Stan Lee" scene was there too. Just a bit bummed cos' we had to leave before the ending of the credits to catch the last LRT. We know there was a surprise character after the credits. But better be home and dry then sleeping at the station. We actually caught the last LRT back. Lucky.

Thanks again to Tune Talk Mobile Prepaid for the invite and great goodies. Don't forget to invite us again. You guys are awesome and let me add, Tune Talk's own SuperSim won't be out of place in the presence of The Incredible Hul, Ironman and Captain America.

[Pictures from the premiere screening]


Mizi getting his grub on at Subway
Large crowd at the Premiere
Yup. We are at the right place. Big Tune Talk banner greets us.
Yup..we are at the right spot..now where are the tickets?
Sexy hot ladies from Tune Talk Mobile Prepaid 
And really really fun too
Mizi finally got the movie passes. Nicely done.
Marvel's The Avengers
The crowd going in for the show.

Ads by Nuffnang