Pages

Friday, December 31, 2010

Income Tone Excel untuk Bulan December 2010

Screenshot Tone Excel account aku

Alhamdulillah. Sekali lagi aku mendapat side income dari Tone Excel aku. Bulan ni dapat lah RM 233.61. Mungkin tak banyak tetapi lebih baik dari tiada langsung. 

Business ini takdelah susah, tidak perlukan banyak masa dan paling penting modal pun rendah iaitu hanya RM70. Siapa yang berminat boleh PM saya di comment box di bawah atau visit www.toneexcel.com. Selain dari income pasif, dapat insurance dari ETIQA Maybank dan flight tiket Air Asia percuma!!!

Marilah sama-sama kita buat business ini memandangkan harga barang-barang keperluan harian kita makin naik dan bertambah.

Kepulangan wira-wira kita

Ketua pasukan Safiq Rahim mengetuai pasukan Harimau Malaya keluar dari balai ketibaan

Hampir 2,000 penyokong pasukan negara yang baru sahaja di nobatkan menjadi juara Piala AFF Suzuki 2010 yang juga membawa kepada title juara asia tenggara menyambut ketibaan mereka di Lapangan Terbang KLIA semalam. 

Walaupun flight pasukan negara delay selama sejam, penyokong-penyokong masih sabar menunggu ketibaan juara-juara kita. Keadaan sesak & huru hara memaksa pasukan keselamatan KLIA berkerja keras untuk mengelakkan keadaan menjadi tidak terkawal.

Ramai dari yang ada membawa sepanduk, replika trofi AFF, menayanyikan lagu-lagu semangat serta berusaha bersalaman dengan perwira mereka.

Di harap kemenangan ini akan mendatangkan lebih lagi kejayaan untuk pasukan bola sepak negara.

Monday, December 27, 2010

Harimau Malaya meratah Garuda

Safe'e Sali meledakkan gol ketiga pasukan Malaysia

Tahniah kepada pasukan negara yang berjuang dengan penuh semangat. Mendapat sokongan hampir 70,000 penyokong Malaysia, Harimau Malaya membaham Garuda 3 - 0 hasil dua jaringan dari Safe'e Sali dan pemain gantian Mohd Ashari Shamsudin.

Langkah K.Rajagobal menggantikan Mohd Amirulhadi dengan Ashari membuahkan hasil. Walaupun permainan di hentikan selama 7 minit pada awal separuh masa kedua akibat tindakan segelintir penyokong yang kurang bijak (mungkin juga penyokong Indonesia), Harimau-Harimau Muda kita tidak hilang fokus.

Walaupun jaringan di lakukan oleh Safee Sali dan Ashari, pemain yang menyinar pada pandangan saya ialah pengantin baru jersi number 9, Norshahrul Idlan Talaha. Pergerakan dan skil menggelecek pemain ini membuatkan pertahanan menjadi kelam kabut dan keliru. Tidak lupa juga pada pemain-pemain lain. Semangat berpasukan membawa kejayaan.

Perjuangan baru separuh selesai. Kekalkan fokus dan tenaga pada pertempuran dia Stadium Bung Karno, Jakarta. Malaysia Boleh!!!

Sunday, December 26, 2010

Rock The World 10 - 26th December 2010 at Bukit Jalil

Tune Talk Mobile Prepaid mempersembahkan Rock the World 10

Esok bermulalah Rock the World 10 yang di taja oleh Tune Talk Mobile Prepaid di Stadium Nasional Bukit Jalil. Tengok artis tempat kemudian tengok Malaysia V Indonesia Final Piala Suzuki AFF. Tiket untuk Rock the World 10 hanya RM 30. Banyak acara dan hadiah untuk di menangi.


Di antara band-band tempatan yang akan perform ialah Bunkface, Disagree, Pop Shuvit, Lo, The Pilgrims, Bittersweet dan ramai lagi.

Kalau nak tahu lagi siapa artis-artis yang perform & maklumat lanjut boleh lah visit www.tunetalk.com atau sila klik SINI.

Thursday, December 23, 2010

Dah letih sangatlah ni..

 Dah terlampau letih lah ni...

Akhirnya dapat aku update blog. Busy dengan study exam ACCA, kerja di office & sibuk dengan rumah lagi. Tapi takpe, aku dah kembali.

Anak aku, Muhammad Kaisan semakin besar, banyak kerenah & paling penting makin bijak. Dah nak masuk 8 bulan, mestilah banyak akal. Kekadang geram (nak marah pun ada) juga nak kejar-kejar dia merata-rata dia pergi. Iyelah, budak kecik, tahu apa.


Tapi bila tengok dia dalam keadaan dia tidur, terus rasa sejuk hati. Rasa geram tadi pun hilang. Insya'Allah, dia akan membesar jadi manusia yang baik dan hamba Allah yang taat & soleh. Amin.


Wednesday, December 8, 2010

Musim berkhatan sudah tiba!

Aiman yang cool.

Hari ini dua orang anak saudara aku, Aiman & Imran berkhatan atau cakap orang biasa bersunat. Zaman sekarang budak-budak bersunat kat klinik. Senang, kurang sakit (dapat bius) dan cepat.

Seorang anak saudara aku ni, Aiman ni memang cool,aje dia kata rasa pedih je. Cam kena gigit semut. Yang sorang lagi tu pulak aku tak dapat jumpa lepas dia pergi klinik. Dari cerita si Aiman, yang sorang lagi tu meraung dekat 50 minit baru selesai khatan dia. 50 minit??!! Nasib baik dia tak lari keluar klinik...hehehe..

Anak bujang aku, Kaisan menyakat Aiman..ish..sunat kang Kaisan ni.

P/s: Aku dulu bersunat batang pisang kat kampung. Horror tengok collection pisau tok mudim. Nightmares!

Tuesday, December 7, 2010

Salam Maal Hijrah 1432H


Kepada pembaca-pembaca, followers, keluarga, kawan-kawan dan kenalan, Bo ingin mengucapkan Selamat menyambut Awal Muharram 1432H. Semoga segala amalan kita di berkati dan di rahmati oleh-Nya.

Monday, December 6, 2010

Happy 30th Anniversary kepada Ibu & Ayah

Ibu & ayah with Kaisan

Selamat ulang tahun perkahwinan ke 30 untuk ibu & ayah. Kami adik beradik, menantu-menantu dan cucu ibu dan ayah, Muhammad Kaisan mendoakan ibu dan ayah sentiasa bahagia, happy, murah rezeki dan sihat hingga akhir hayat.

We all love you very very strong.

Trafik uniques untuk Bo is a Nerd makin melonjak!!!


Selamat pagi!

Minggu baru, target baru. Insya'Allah, esok kita akan melangkah ke 1432H. Syukur kerana kita masih di berikan masa oleh-Nya untuk beribadah dan melakukan perubahan jika di perlukan dalah hidup kita.

Sejak kebelakangan ini, blog aku Bo is a Nerd mendapat jumlah "unique visitors" yang tinggi. Membuatkan aku seronok untuk berblogging. Tapi aku takdelah update selalu atau kerap seperti sesetengah bloggers lain. Blogwalking pun agak jarang sebab melayan kerenah Kaisan dan juga study untuk exam ACCA tak lama lagi.

Kalau tengok pada graf aku, graf untuk 4 Disember yang tertinggi setakat ini. Memang tak pernah sebanyak tu. Harap-harap memang boleh maintain macam ni. Trafik tinggi atau tidak, aku akan terus mem"blog" because its fun!

P/s: Trafik tinggi akan mendapat earnings yang tinggi??

Saturday, December 4, 2010

Mulakan hujung minggu dengan senyuman manis


The sight of fresh baked doughnuts always brings a smile to my face. Even those that are not freshly baked, brings a smile. I don't discriminate. 

P/s: Rindu kuih gelang arwah Tok. Al-Fatihah.

Kaisan gets a helmet for his new ride


Makin besar, makin banyak kerenah. Belum lagi nak cerita lasaknya si Kaisan ni. Apa-apa pun memang seronok tengok dia membesar.

Doa dan berharap dia membesar menjadi anak yang soleh, beriman dan manusia yang berjaya.

p/s: Petang nanti nak beli barang-barang Kaisan. Helmet pun nak cari.

Friday, December 3, 2010

Harga naik bagi RON 95, diesel, gula & gas liquid (LPG)

ehsan dari Google

Harga bagi minyak petrol RON 95 & diesel akan naik 5 sen, gula naik 20 sen dan LPG naik 5 sen. Kenaikan harga ini akan berkuatkuasa pada 4 Disember 2010 pada 12:01 pagi.

Dengan kenaikan ini, semuanya akan menjadi:
  • RON 95 akan menjadi RM 1.90/liter, 
  • Diesel menjadi RM 1.80/liter, 
  • LPG menjadi RM 1.90 dan 
  • Gula menjadi RM 2.10/kg. 

Kenaikan ini adalah arus kedua dalam program rationalisasi subsidi negara. Menurut Menteri di Pejabat Perdana Menteri, Datuk Seri Idris Jala, kenaikan ini akan menjimatkan kerajaan sebanyak RM 1.18 billion. Ia juga tidak membebankan rakyat kerana kenaikan yang minima.

Menurut Datuk Seri Idris Jala lagi, dana yang dapat dijimatkan dari program ini ini akan di salurkan ke peningkatan infrastruktur, kemudahan perkhidmatan awam, sekolah di luar bandar dan untuk menangani kadar jenayah.

P/s: Semuanya naik, gaji ada naik??

Thursday, December 2, 2010

Bayar saman cepat-cepat pun rugi juga...

ehsan dari The Star Online via Google

Langkah kerajaan memberi peluang kepada rakyat untuk mendapat diskaunt 50% untuk saman trafik untuk dua minggu yang akan datang (bermula Isnin lalu) mendapat reaksi bercampur dari orang ramai.

Mereka yang masih tidak membayar saman merasa lega dan seronok manakala mereka yang cepat membayar saman (kononnya untuk mendapat potongan atau untuk jumat masa) berasa seperti di tipu. Langkah kerajaan ini adalah untuk mengurangkan "backlog" kes-kes saman selain dari meningkatkan pendapatan kerajaan.

So, kepada pembaca-pembaca yang belum membayar, tunggu apa lagi? Dan kepada mereka yang tak pasti boleh klik sini MYEG

P/s: Rugi aje aku bayar saman Sabtu lepas. Kalau tidak dapat diskaun. Redha ajelah.

Wednesday, December 1, 2010

Menu lunch sihat: Garden Pasta Salad ala Bo

Sejak aku berpindah ke rumah baru, aku makin berani testing makanan yang aku prepare kat rumah. Bukannya tak suka apa yang isteri masak, tapi saja nak try-try prepare dishes baru. Muak juga selalu makan nasi, santan, minyak dan sebagainya. Nak juga jaga kesihatan.


Garden Pasta Salad version Bo is a nerd

Inilah lunch aku untuk hari ni. Aku beri nama "Garden Pasta Salad ala Bo". Inilah hasil usaha tangan aku sendiri. Senang aje membuatnya. Bahan-bahan dia kawan-kawan sekalian ialah:
  • 2 sudu besar minyak zaitun (Olive oil).
  • 1 sudu kecik low fat mayo.
  • Secubit garam & black pepper kasar (secukup rasa).
  • Sayur-sayuran segar macam lobak, salad, bawang, baby tomato, bell pepper (lada benggala), salad warna purple dan kentang. Semuanya di hiris dan di rebus.
  • Dada ayam dihiris halus. Rebus hirisan ayam tadi dalam periuk sehingga masak dan lembut.
  • Pasta spiral 3 warna. Rebus dalam air bercampur garam untuk sekejap.
Mula-mula prepare dressing salad iaitu campurkan Olive oil, mayo, garam dan lada hitam. Kacau betul-betul sampai sebati. Lepas tu, masukkan dressing tu pada campuran sayuran & ayam tadi. Akhinya, gaulkan semuanya menggunakan sudip besar. Siap!

Inilah hasilnya

Apa lagi, boleh lah try. Jom makan!

RON 97 naik 15 sen jadi RM 2.30



Mulai 1 Disember 2010. harga bagi minyak RON 97 akan menjadi RM 2.30. Naik 15 sen dari harga sebelum ini iaitu RM 2.15. Ini adalah kali kedua kerajaan menaikkan harga bagi minyak selepas memutuskan mengurangkan subsidi dalam perbelanjaan negara dan mengapungkan harga minyak mengikut harga pasaran dunia dari masa ke semasa.

Tiada perubahan harga bagi minyak RON 95 yang kekal pada harga RM 1.85. Fuhh...selamat duit aku. Tapi berapa lama??

Sunday, November 28, 2010

Sketsa Pendek: Teka Teki

Sketsa pendek ini di buat housemates adik aku. Time ni derang sangap dan nak habiskan masa. Kreatif betul video ni. Kena tengok dari awal sampai habis baru faham.

Kalau ada yang suka dan nak tengok lagi video derang ni, kena tinggalkan komen sebab derang nak tengok sambutan baru idea kreatif derang datang. Apalagi?? Tinggalkanlah komen kalau suka.

Man Utd 7 Rovers 1, Berba gives 5 star performance

5goal hero Berbatov celebrates his goal with Carrick

Manchester United 7
Berbatov (2', 27', 47', 62', 70')
Park (23')
Nani (48')

Blackburn Rovers 1
Samba (83')

Highlights:
  • Old Trafford attendance 74,850.
  • Rooney return to United's first eleven in a league game for the first time since the game against Bolton Wanderers in September. Anderson also starts after long lay off from injury.
  • Berbatov scores after going 538 minutes without a goal for United. Joins Shearer and Defoe who also scored 5 times in a single game.
  • El Hadj Diouf lucky to stay on the pitch after two legged lunge on Evra in 1st half.
  • United go top at least for 24 hours before Chelsea take on Newcastle.

Saturday, November 27, 2010

Apabila si Kaisan demam

Semalam isteri & aku terpaksa mengambil cuti kecemasan @ Emergency Leave @ EL. Bukan sebab malas nak kerja (malas pun ada juga) tapi sebab anak aku Kaisan tu demam. Malam sebelum dah rasa temperature dia naik tapi ingat selepas bagi ubat dan tidurkan dia Insya'Allah sihat. Rupanya tidak.

Malam tu dia tak tidur lena. Banyak kali juga terjaga. Tak selesalah tu sebab tak sihat. Aku pun check temperature dia. Masya'Allah nak cecah 38 degrees. Kami pun decide awal pagi jumpa doktor Kaisan di Kajang. Jumpa doktor dan memang suhu dia tinggi. 38.3 to be exact. Tinggi dah tu. Doktor bagi ubat demam, selesema, batuk dan antibiotik.

Pagi ni bila check, turun sikit suh badan dia. ALhamdulillah. Demam pada kanak-kanak especially babies ni tak boleh buat main-main. Sebab badan diorang belum kuat macam kita. Orang dewasa pun kalau demam merengek macam baby. Betul tak??

Thursday, November 25, 2010

Ish budak nih!

Inilah apa yang terjadi bila Kaisan dibiarkan tolong mama dia memasak.

 
 

Selamat ulangtahun 7 bulan Muhammad Kaisan. Setiap hari bertambah sayang.

Mana nak cari Penguin Race toy ni?


Selamat pagi! 

Semalam memang sibuk betul sampai tak boleh update apa-apa walaupun banyak benda aku rasa nak update. Kerja, rumah dan study untuk exam yang tak lama lagi memang banyak amik masa aku.

Ini aku nak tanya pada yang sudi menjawab. Mana nak cari Playful Penguin Race toy ni? Masa kecik-kecik dulu aku ada lah, tapi sekarang mana ada dah. Aku tanya sebab aku nak beli untuk anak aku tu, si Kaisan. Saja menambahkan koleksi toys dia.

Kalau ada yang tak kenal toy ni, boleh tengok video ni.



So, kalau ada yang tahu mana aku boleh cari toy ni, silalah tinggalkan komen ye.

Tuesday, November 23, 2010

Apa?? Nak bagi saya Blackberry free?? Okay aje!


"Bo, this is your new BB. Please sync with e-mail. Enjoy!!" Itulah yang ada di atas meja saya pagi semalam. Terus hilang Monday blues. Kalau aku sendiri nak pergi beli Blackberry ni memang takdelah (setia kepada Nokia E71 ku). So, bila company bagi aku BB ni, ambil saja lah! Aku sebenarnya dah agak dah akan dapat memandangkan aku kerja company telco.

Model yang aku dapat ni Blackberry 9300 Curve 3G. Dapat pulak warna merah. Nice! Aku masih lagi jahil dengan BB ni. Applications yang aku dah download biasa-biasa aje macam Facebook, FourSquare, Opera Mini dan itu aje.



Aku akan explore lagi kebolehan Blackberry ni. So far, aku suka BB Messenger sebab its free and boleh buat conference. Oh yeah, aku guna pakej Celcom XPAX BB. Bukan sebab aku belot Tune Talk (insya'Allah, Tune Talk pun akan ada BBM service end of the year). Tapi sebab kalau ada BB tapi tak boleh pakai BBM apa cerita? Exactly! Tengoklah table bawah ini untuk pakej Celcom XPAX BB.


Nak activate pun senang aje kalau memang dah pengguna Xpax. Ikut aje instruction ni.

P/S: Blackberry lagi bagus dari iPhone in my eyes.

Sunday, November 21, 2010

Kaisan ada kereta baru....vrooom!

Kaisan dah makin lasak tapi cepat letih bila meniarap. So, kami pun pergilah beli kereta baru Kaisan. Tempat tujuan? One Utama Bandar Utama dan lebih spesifik Jaya Juco. Jaya Jusco sekarang ada year end sale bermula semalam. Cantiklah!

Sampai aje Jusco, terjumpalah kereta idaman pertama Kaisan (lepas-lepas ni mesti ada lagi). Teruslah beli. Ada diskaun 20%. Bagus,bagus! Angkat kasi bungkus.

Kereta apa yang Kaisan dapat?? Ferrari F430? Mini Cooper S? Audi A4? Maybe Proton Inspira? Mari kita tengok!

Sweet Cherry Baby Ace F1




Moist Chocolate Cake


Moist Chocolate Cake di atas tu adalah hasil usaha kakak ipar aku @ kakak pada isteri aku. Dia memang menjual cake ini part time. Cari extra income lah katakan. Memang sedap dan moist. Tak manis sangat sampai boleh dapat kancing gigi. Officemates aku kat Tune Talk ramai yang dah jadi regular customers.


Tempahan buat masa ini hanya restricted pada area Lembah Klang sahaja. Harga cakes:
  • Size sederhana - RM 20 (termasuk kos penghantaran pos)
  • Size besar - RM 24 (termasuk kos penghantaran)
Kalau ada yang berminat boleh email saya alamat di affendij@gmail.com.  Selepas tu kita diskus mode pembayaran. 

Tunggu apalagi? Orderlah. Memang sedap!!

Jaga-jagalah bahasa tu


Selamat pagi!! 

Aku nak cerita sikit pasal kejadian yang aku tengok semalam masa tengah dinner dengan wife and anak di McDonalds.

Aku rasa memang sudah menjadi kebiasaan bagi budak-budak sekarang untuk MESTI masukkan perkataan-perkataan lucah dan mencarut dalam bercakap. Kadang-kadang malu juga aku mendengar, Tiba-tiba terdengar "what the f#%k!", "s&%t" dan juga version-version local macam "pan#$t lah" dan macam-macam tu.

Kejadian semalam pun ada kaitan dengan isu ini. Ada satu group budak-budak college, macam biasalah dengan laptop masing-masing, duduk lepak situ. Dalam diorang lepak dan berborak, bolehlah mendengar perbualan diorang sebab kuat macam nak bagi satu dunia dengar. Mungkin hebat sangat rasa or cool bila cakap kuat ni. 

Dalam diorang bercakap tu bolehlah dengar perkataan-perkataan lucah. Ayat terakhir sebelum kejadian yang aku dengar "what the f^?% are you doing?. That's shit, man!" sorang tu cakap pada kawan dia.

Datanglah sorang uncle ni tegur "Can you please not use that word around here? There are small kids here that might pick up on what you say. And also tone it down please." 


Say no to swearing

Amik kau. Kan dah kena sound. Tak sampai 5 minit, diorang blah. Malulah kot. Rasanya uncle tadi tu dah tak tahan dan lagipun memang orang keliling tengok kat meja tu sambil menggeleng kepala. Respek uncle itu.

Ingat. Bahasa melambangkan keperibadian kita. Jaga-jagalah percakapan dan budibahasa.

Premier League Results - Week 14

Arsenal 2 - Tottenham Hotspurs 3 (Emirates Stadium)

Kaboul celebrates heading in the winner

Arsenal opened the scoring with a Samir Nasri goal (9th min), then followed by a Marouane Chamakh's second (27th min). The first half was totally controlled by the home team.

In the second half, Gareth Bale got one back (50th min). Rafael Van der Vaart then made it even after converting a penalty after a handball from Fabregas (67th min). Kaboul then headed in the winner (85th min) secure this great comeback for Spurs and condemned the Gunners to their 3rd loss of the season. (85th min)

Birmingham City 1 - Chelsea 0 (St. Andrew's)

Bowyer scores the winner at St. Andrew's

Lee Bowyer scored the winner at St. Andrew's and ensuring a back to back loss for the champions and also giving them their fourth loss of the season. This loss has put Chelsea's manager, Carlo Anchelotti's long term future in doubt.

Man Utd 2 - Wigan 0 (Old Trafford)

Evra heads United's opener

Man Utd became joint leaders with Chelsea after downing 9-man Wigan at the Theater of Dreams. The match saw United scoring through Patrice Evra (45th min) & Javier Hernandez (77th min) and Wigan had Antolin Alcaraz (59th min) & Hugo Rodallega (61st min) sent off.

It also was where Wayne Rooney reintroduced himself back to the Old Trafford faithful after the controversy last month. Apart from a few boos, he was warmly welcomed back into the fold.

Other results:

@ Bloomfield Road:
Blackpool 2 (Luke Varney (3), Marlon Harewood (44))
Wolves 1 (Kevin Doyle (86))

Harewood scores winner

@ the Hawthorns:
West Bromwich Albion 0
Stoke City 3 (Etherington (55), Walters (85) & (90))

Etherington scores

@ Anfield:
Liverpool 3 (Johnson (18), Kuyt (27), Maxi Rodriguez (38))
West Ham 0

Johnson fires Liverpool opener

@ Reebok Stadium:
Bolton Wanderers 5 (Davies (18 & 90), Chung Yong (39), Elmander (50 & 72))
Newcastle United 1 (Carroll (52))

Elmander celebrates his brace

Friday, November 19, 2010

Krriiiingg....sekolah dah mula bercuti! Yeay!!!


Kriiiinggg!!!!

Hari ini hari terakhir persekolahan untuk tahun ini. Mungkin ada yang sudah bercuti awal sebelum Raya Haji baru-baru ini tetapi officially last day persekolahan hari ni.

Aku masih lagi ingat hari terakhir aku masa di sekolah rendah. Kami satu kelas pakat-pakat ramai-ramai basahkan guru kelas kami dengan water balloon, ada yang guna botol air dan ada yang berani bawak water pistol. Nasib baik cikgu lelaki dan paling penting sekali cikgu yang sporting. Kalau tidak naya!

Korang pulak macam mana?? Apa kenangan hari terakhir persekolahan korang?

Thursday, November 18, 2010

Facebook most visited by Malaysians

The Social Network

The Malaysian Digital Association (MDA) says that around 8 million Malaysians visit the popular social network website, Facebook (FB) on a daily basis. Facebook users on an average open their FB accounts twice a day and the users are mainly between the 18-25 year old age group.

Forum sites such as Lowyat, Cari and Fooyoh are the popular local blogs and forums visited by Malaysians. Users usually spend 13.28 minutes in average for all the sites mentioned.

I myself like to go through Mudah.my just to find some bargain items. You can get really good and cheap stuff there.

Which sites do you guys usually go to?

Bukannya kena bayar bil letrik pun...


Aku betul-betul tak faham apa masalah sesetengah drivers kita. Bila dah hujan atau mendung atau cahaya tu dah kurang, pasanglah lampu kereta. Dekat beberapa kali bila aku nak tukar lane, tak nampak ada kereta datang. Sudahlah kereta warna pun gelap, lagi tak pasang lampu. Bukannya kena bayar bil letrik pada TNB kalau pasang lampu. Kalau tak pasang full headlights pun, pasang street light pun takpe. Janji ada nampaklah sikit.

Siapa di antara korang yang pernah terkena macam ni??

Syabas Azizulhasni & Josiah!

Azizulhasni & Josiah meraikan kemenangan 1-2 mereka di Sukan Asia Guangzhou (Ihsan dari Utusan Malaysia)

Tahniah dan syabas kepada Azizulhasni & Josiah kerana mengulangi kejayaan mereka di Sukan Komanwel India bulan lepas apabila berjaya memenangi acara akhir Keirin di Sukan Asia di Guangzhou dengan menamatkan cabaran 1-2. 

Walaupun di India, kemenangan Azizulhasni di batalkan secara kontroversi dan di berikan kepada Josiah, kemenangan ini membuktikan kedua-kedua mereka adalah pelumba bertaraf dunia dalam acara Keirin.

Syabas kepada Azizulhasni & Josiah. Rakyat Malaysia berbangga dengan pencapaian anda. Malaysia boleh!!!

Ads by Nuffnang