Pages

Showing posts with label Cycling. Show all posts
Showing posts with label Cycling. Show all posts

Saturday, December 24, 2011

Pertama kali offroad @ FRIM Recreational Park

Baru-baru ini saya dah mula berjinak-jinak dengan off-road cycling @ Mountainbiking. Sepatutnya newbie macam saya ini start dengan road biking bagi kenal dengan bike, cari stamina dan dapatkan confidence. Tapi dengan selambanya ikut geng sekolah menengah masuk FRIM untuk off-road biking.

Memang layanlah redah hutan, lumpur, semak-semak dan binatang-binantang kecik dalam hutan macam pacat dan nyamuk. Pacat tu siap terbang dari daun ke daun lagi. Mencabar jugaklah nak control bike dalam keadaan licin especially kalau lalu kat akar pokok dengan batu-batu besar. Berapa kali juga terjebak. Tapi kalau tak terjebak tu, bukan off-roadinglah. Layan betul mengayuh dalam hutan sebab ada kita dengan nature. Tenang beb.

[Gambar-gambar FRIM Ride: 17 Dec 2011]










Monday, December 19, 2011

Basikal baru..... Yeah!

Banyak choices, great deal dan good service

Fixies, road bikes, kiddie bikes, MTBs, downhill bikes dll

Sebelum setting

Uncle kasi setting baik punya

Fuhh....

Uncle setting bike rack dan bagi tips nak pasang...boleh muat tiga bikes

Lock and load
Kedai Basikal Sew Leong
No. 33, Jalan Raja Muda Musa,
41200 Klang,
Selangor.

Tel: 03 - 33726539

Ads by Nuffnang