Pages

Showing posts with label Off Road. Show all posts
Showing posts with label Off Road. Show all posts

Saturday, December 24, 2011

Pertama kali offroad @ FRIM Recreational Park

Baru-baru ini saya dah mula berjinak-jinak dengan off-road cycling @ Mountainbiking. Sepatutnya newbie macam saya ini start dengan road biking bagi kenal dengan bike, cari stamina dan dapatkan confidence. Tapi dengan selambanya ikut geng sekolah menengah masuk FRIM untuk off-road biking.

Memang layanlah redah hutan, lumpur, semak-semak dan binatang-binantang kecik dalam hutan macam pacat dan nyamuk. Pacat tu siap terbang dari daun ke daun lagi. Mencabar jugaklah nak control bike dalam keadaan licin especially kalau lalu kat akar pokok dengan batu-batu besar. Berapa kali juga terjebak. Tapi kalau tak terjebak tu, bukan off-roadinglah. Layan betul mengayuh dalam hutan sebab ada kita dengan nature. Tenang beb.

[Gambar-gambar FRIM Ride: 17 Dec 2011]










Ads by Nuffnang