Pages

Sunday, October 30, 2011

Babysitter untuk Kaisan

Lunch @ La Manila Cafe Midvalley Megamall


Sejak saya beli tablet Asus Eee Pad Transformer bulan lepas, memang banyak kegunaanya. Tapi function yang paling penting dan saya rasa paling berguna ialah jadi "babysitter" untuk Kaisan bila kami keluar makan.

Dulu kena bergilir-gilir untuk makan sebab sorang kena jaga Kaisan, while sorang lagi makan. Kekadang tu hilang mood nak makan sebab kena makan cepat-cepat. Sekarang dah tak ada masalah ini. Saya dah download favourite Kaisan iaitu Upin & Ipin dan juga apps education lain macam kenal huruf, kenal nombor dan warna. Apps lain macam Angry Bird tu dah macam wajib aje ada.

Kaisan @ Tea Pot Cafe SACC Mall Shah Alam

Bila kami keluar makan pun, memang boleh nampak parents lain pun buat "taktik" yang sama. Memang berguna betul ada tablet pc ni dan saya pun recommend parents lain beli kalau mampu untuk memudahkan tugas menjaga anak.

1 comment:

Comment here

Ads by Nuffnang