Pages

Showing posts with label ramadhan. Show all posts
Showing posts with label ramadhan. Show all posts

Saturday, August 3, 2013

Berbuka puasa di office WP

Acara wajib di bulan Ramadhan di office. Dah jadi RUMAH KEDUA pun. Wajiblah berbuka bersama "family".

Variety of food and quantity yang ridiculously (but should be like that) a lot. People enjoying themselves. Good times. 

Bila dok perhati sekeliling, semua orang happy bila ada event yang involve makanan. Team saya memang dah happy dan good bunch of people tapi jadi extra cheerie bila bab makan. Patutlah aku makin "sihat".

The berbuka puasa @ iftar spread

People enjoying the spread

Did I forget to mention there was food?

All time favourite! Satay!

P/S: Apa favourite menu korang untuk berbuka?

Monday, July 23, 2012

Berapa lama agaknya berita pertama cedera main mercun untuk tahun ini akan keluar?

Mercun bola...pfftt..amatur.

Agak-agaknya hari ke berapa dalam bulan Ramadhan tahun ini kita akan mula dengar budak-budak (orang dewasa pun sama) cedera main mercun??

Setiap tahun mesti ada aje keluar berita, takpun mesti ada aje orang kampung (atau taman perumahan) bercerita pasal ada yang cedera.


Aku tak main mercun sebab sayangkan jari-jari dengan anggota badan lain. Lagipun, tak cukup kaya nak buat kerja bakar duit ni.

So, cuba korang bagi tekaan terbaik korang. Hari ke berapa agaknya?

Friday, July 20, 2012

Tarikh Puasa 2012 ialah 21 Julai 2012





Penyimpan Mohor Besar Raja-Raja, Datuk Syed Danial Syed Ahmad mengumumkan bahawa tarikh mula puasa dan bermulanya Ramadhan al Mubarak pada tahun ini jatuh pada hari Sabtu, 21 Julai 2012.

Pengumuman ini di persetujui oleh kesemua Raja-Raja selepas perhitungan matematik dan process tengok anak bulan yang di lakukan pada petang 19 Julai 2012.

Semoga kita semua dapat melakukan ibadah yang di rahmati dan di terimah oleh Allah SWT pada bulan Ramadhan kali ini.

Ads by Nuffnang