Pages

Showing posts with label Birthdays. Show all posts
Showing posts with label Birthdays. Show all posts

Sunday, May 26, 2013

Kaisan dah 3 tahun...

Birthday boy Kaisan dah tak sabar sabar nak tiup lilin

Sekejap aje dah tiga tahun anak Bo, Muhammad Kaisan. Besar dah dia, perangai pun macam-macam. Tiap-tiap hari ada aje benda baru yang kita discover tentang dia. Ada aje benda baru dia belajar dan buat.
 
Tahun ni celebration special sikit untuk 3rd birthday Kaisan sebab celebrate kat London. Memang sengaja arrange trip UK time tu semata-mata untuk birthday dia. Nanti Bo letak gambar-gambar trip UK yang tak seberapa banyak.
 
Macam biasa, no big cakes, only cupcakes beli dari The Hummingbird Bakery in Soho, London. Ada Red Velvet, Carrot Cupcake and Kaisan's favourite, Chocolate. Fuuh, chocolate favourite Bo jugak tu. All in all memang special kali ini sebab celebrate dengan family adik Bo yang menetap di London dengan anak tunggal mereka, Ariq.
 
Happy birthday Kaisan. Mama & ayah sentiasa berdoa Kaisan menjadi manusia yang bertanggungjawab, berilmu dan hamba yang bertaqwa kepada Allah s.w.t. Amin.


Cupcakes from The Hummingbird Bakery


Excited birthday boy
Tiup Kaisan tiup
Kaisan pelik dengan warna api lilin ikut warna lilin
Cepat Kaisan, Red Velvet tu got ayah's name on it

Esok pagi pulak..........

Tak puas tiup lilin...suka hatilah Kaisan..

Sunday, April 15, 2012

Early birthday gift from Kaisan's Grandparents..let's ride!


See the face. He was so excited when his Tok Mi showed him his new bike. A really nice bike and fitted him well but he still cannot pedal. What do you expect from a soon to be 2 year old boy. Just the reaction and the look on his face was priceless.


We had a small gathering before their flight the next morning and ayah and ibu took the opportunity to have a small early birthday bash for Kaisan. Pappa John's Pizza (initially wanted KFC), drinks and good company, it just cannot get better than that.

Why so serious?
Kaisan & his bike

Playhouse Disney Encyclopedia from Wan Ros
Kaisan with his grandparents
Getting a slice
Just being one of the guys with the uncles

Thursday, December 15, 2011

Saya dah join kelab 3 Series

Tajuk bukan main lagi kan. Bukannya baru beli BMW 3 Series atau pun Mazda 3. Tapi kalau boleh beli apasalahnya, betul tak? Sebenarnya saya dah berumur 3 dekad atau 30 tahun. Yup, tanggal 9 November yang lalu saya dah berumur 30 tahun. Muda lagi tu sebab orang selalu kata life starts at 40. Kira kanak-kanak lagi lah ni. Cheh, perasan sejenak. 

Walaupun dah lebih sebulan berlalu saya menjadi ahli Kelab 3 Series, rasanya patut juga buat posting kat sini buat kenang-kenangan dan tengok sama-sama dengan anak-anak nanti. Insya'Allah.

Hari tu ada dua sambutan. Sebelah siangnya sambutan bersama wife dan anak di Chilis One Utama. Sebelah malamnya bersama ahli keluarga yang lain. Yang bestnya, family bawa pizza favourite baru, Papa Johns Pizza. Memanglah terbaik.

Walaupun simple, tapi memang rasa di hargai dan di sayangi. Terima kasih kepada semua yang wish & doakan saya pada hari itu.

Kaisan mengacau ketenteraman ikan-ikan
Aksi kejar mengejar

Ingat touch screen
Mama tolong Kaisan coloring


Jeling pada siapa pulak tu?

Amboi, jelingan tajam nya

Sluurrppp...

Mama's order. Forgot apa mama order.

Kaisan's kiddie meal

Birthday boy punya meal

Guocomole...mole...mole..

Tak reti hisap straw camtulah gayanya

Kenyang sambil layan Upin & Ipin

Please no paparazzi..

Jalan-jalan kasi turun makanan

Muat pulak dua beranak ni duduk

Tiga large Papa John Pizza

Nak start yang mana satu ni?

Layann..

Baskin Robin Ice Cream Cake..tak pernah dapat ni.

Coklat all the way...sila tekan butang "Like"

Chicken wings for Kaisan

All smile....*click*

Achik makan dulu...Kaisan suap
Achik dah terbongkan...Kaisan kenyang sampai tinggal pampers

Friday, November 11, 2011

Thank you Nuffnang!




Nuffnang rocks! 


Sudah lebih 2 tahun saya bersama-sama dengan Nuffnang dan alhamdulillah banyak juga rezeki saya dapat dari Nuffnang. Walaupun saya masih lagi belum dapat peluang untuk menulis advertorial, saya tetap setia dengan Nuffnang sebab suka dengan activity-activity Nuffnang dan peluang untuk dapat income sikit sambil berblogging.

Nampaknya loyalty saya dengan Nuffnang memang berbaloi bila dapat email dari Nuffnang.


Thank you Nuffnang!

P/s: Mungkin nak buat GA contest guna tiket movies ini. Apa pendapat korang? 

Wednesday, November 9, 2011

Saya menjadi pemilik 3 series hari ini


Hari ini akhirnya saya menjadi pemilik 3 Series. Sebenarnya ikut hati takut juga untuk menghadapi hari ini tetapi dalam setiap kehidupan manusia memang kena hadapi kemungkinan ini.

Ohhh..saya hanya berangan. 


Sebenarnya hari ini umur saya sudah mencecah 30 tahun! Alhamdulillah dan syukur pada Allah kerana memberi umur yang panjang, rezeki yang mencukupi, kesihatan yang okay dan keluarga yang amat penyayang.

P/s: BMW 3 Series yang betul-betul akan aku milikki. Insya'Allah.

Ads by Nuffnang