Pages

Showing posts with label Kaisan. Show all posts
Showing posts with label Kaisan. Show all posts

Sunday, August 18, 2013

Sokongan padu untuk Kaisan

Kaisan dengan rasa bangga tunjuk alphabet block tower


Tiap-tiap hari ada aje benda baru yang Kaisan tunjuk. Kadang-kadang ada yang elok, kadang-kadang tu memang tak elok. Yang tak elok tu kenalah tegur. Kalau tidak nanti makin melarat sampai ke besar.

Bila Kaisan tunjuk pada saya dan isteri benda baru yang dia belajar, kami pastikan dia dapat sokongan atau encouragement. Biar dia tahu apa dia buat tu bagus, biar dia rasa nak belajar lagi. Walaupun kita letih, tapi penting kena bagi attention yang Kaisan perlukan.

Seronok sebenarnya tengok benda baru yang Kaisan belajar ni. Saya tutup post ni dengan ucapan dari Kaisan.

Yup, Kaisan yang susun

Sunday, July 21, 2013

Suka dia dapat "up and down"


Suka betul Kaisan dapat bermain playground atau "up and down" kata Kaisan. "Up and down" sebab ada jongkang jongket. Tiap-tiap hari dia minta turun main kat playground tapi sebab penat kerja, tak dapat nak bawa. Nanti esok tu rasa menyesal dengan diri sendiri sebab tak penuhi kehendak dia yang simple.



Posting ini untuk ingatkan diri yang anak-anak berharga dan derang hanya jadi kecil sekali. Kena lah treasure saat-saat ini dengan anak-anak. Betul tak?


Sunday, May 26, 2013

Kaisan dah 3 tahun...

Birthday boy Kaisan dah tak sabar sabar nak tiup lilin

Sekejap aje dah tiga tahun anak Bo, Muhammad Kaisan. Besar dah dia, perangai pun macam-macam. Tiap-tiap hari ada aje benda baru yang kita discover tentang dia. Ada aje benda baru dia belajar dan buat.
 
Tahun ni celebration special sikit untuk 3rd birthday Kaisan sebab celebrate kat London. Memang sengaja arrange trip UK time tu semata-mata untuk birthday dia. Nanti Bo letak gambar-gambar trip UK yang tak seberapa banyak.
 
Macam biasa, no big cakes, only cupcakes beli dari The Hummingbird Bakery in Soho, London. Ada Red Velvet, Carrot Cupcake and Kaisan's favourite, Chocolate. Fuuh, chocolate favourite Bo jugak tu. All in all memang special kali ini sebab celebrate dengan family adik Bo yang menetap di London dengan anak tunggal mereka, Ariq.
 
Happy birthday Kaisan. Mama & ayah sentiasa berdoa Kaisan menjadi manusia yang bertanggungjawab, berilmu dan hamba yang bertaqwa kepada Allah s.w.t. Amin.


Cupcakes from The Hummingbird Bakery


Excited birthday boy
Tiup Kaisan tiup
Kaisan pelik dengan warna api lilin ikut warna lilin
Cepat Kaisan, Red Velvet tu got ayah's name on it

Esok pagi pulak..........

Tak puas tiup lilin...suka hatilah Kaisan..

Saturday, July 14, 2012

When uncles and nephew meet...

The uncles teaching Kaisan of something of no good..
See! This is the end result of the uncles teachings..


Monday, July 9, 2012

Nyaris di lemaskan di kolam renang

Muka innocent aje masa ni.....
Tiba-tiba Kaisan memulakan langkah.....
masih lagi berusaha selamatkan diri.....
kuat betul Kaisan..ingat takde harapan dah.....
Fuhh...selamat ...tapi berapa lama??
uncleseekers.blogspot.com 2012, kourtney kadashian babygirl, ushers step child brain dead, home run derby, roger federer, wimbledon 2012, london olympic games 2012, mazidul akmal

Saturday, June 23, 2012

Kaisan future Imam Muda.... insya'Allah

Wife took some pictures while I was performing my Isya' prayers. Seeing these pictures gave me a sense of calmness and a sense of the responsibility to bring up my son to be a great Muslim and human being. 

Insya'Allah, my wife and I will do our best with Kaisan. Amin.

Kaisan unsure on what I'm doing
Already learning through imitating
This one got me laughing because of Kaisan's pants
Kaisan, Future Imam Muda? Insya'Allah.

Ads by Nuffnang