Pages

Showing posts with label Nuffnang. Show all posts
Showing posts with label Nuffnang. Show all posts

Sunday, September 23, 2012

Online Income untuk September

Alhamdulillah. Ada duit poket sikit untuk bayar apa-apa yang patut.

Kali ini dapat cheque dari Nuffnang & Churp Churp. 

Churp Churp cheque notification
Churp Churp & Nuffnang Cheques

Kalau ada yang berminat nak tambah pendapatan, join dengan klik link ni

Friday, August 3, 2012

Cashout Duit Raya Nuffnang..yeah!

Dashboard Nuffnang sebelum cashout

Lambat pulak aku upkan entry ni. Sibuk dengan kerja office, tarawikh, tengok London Olympic Games 2012 lagi. Tapi better late than never orang kata.

Cukup akhir bulan lepas, 31 hb to be exact aku dah cashout earnings Nuffnang aku. Alhamdulillah, lepaslah kalau nak cover balik belanja Aidilfitri (insya'Allah jika kita sempat bertemu dengan 1 Syawal) pada tahun ini.

Sebab dah tahu payment process Nuffnang akan ambil 30 hari untuk cheque sampai, aku tunggu sampai last day untuk cashout. Awal bulan September Insya'Allah dapat. Hari Raya 2012 akan lebih meriah untuk aku dan family kali ini. Yeah!

Thanks Nuffnang! Keep the cheques coming!

Sudah Cashout! Kena mula kumpul balik, RM 0.00.

Korang dah cashout ke?

Monday, January 2, 2012

Wanginya you ni


Eh, jangan tersilap. Kalau saya yang pergi cium bau model tu mesti dah hinggap satu penampar terulung dari isteri. Boleh senget sebelah muka saya untuk sepanjang tahun baru 2012 ini.

Sebenarnya isteri menghadiahkan satu set perfume mini dari Calvin Klein sempena hari jadi saya tahun lepas. Better late then never kan? Mungkin dia dah bosan dengan bau perfume lama, Bvalgari Soir yang menjadi salah satu hantaran perkahwinan 3 tahun lepas.



Wife memang suka beli barang online sebab katanya senang dan boleh dapat good deals. Inilah hasilnya. Satu set untuk suami. Kalau suami berbau wangi, makin di sayangi oleh wanita lain isteri.

Lima botol perfume ini adalah Eternity, Euphoria, Eternity Aqua, CK One dan Obsession. Rasanya Euphoria akan menjadi favourite sebab baunya yang kekal dan masculine.

Thanks sayang for the very belated birthday gift.

Friday, November 11, 2011

Thank you Nuffnang!




Nuffnang rocks! 


Sudah lebih 2 tahun saya bersama-sama dengan Nuffnang dan alhamdulillah banyak juga rezeki saya dapat dari Nuffnang. Walaupun saya masih lagi belum dapat peluang untuk menulis advertorial, saya tetap setia dengan Nuffnang sebab suka dengan activity-activity Nuffnang dan peluang untuk dapat income sikit sambil berblogging.

Nampaknya loyalty saya dengan Nuffnang memang berbaloi bila dapat email dari Nuffnang.


Thank you Nuffnang!

P/s: Mungkin nak buat GA contest guna tiket movies ini. Apa pendapat korang? 

Wednesday, November 2, 2011

Saya nak belajar menjadi blogger berilmu (& berjaya)

Pagi ini, seperti biasa saya akan melakukan blog reading pada bloggers favourite. Di antaranya blog saudara Eyriqazz (http://www.eyriqazz.com) yang memang sempoi dan yang paling saya suka sebab dia rajin dan feature juga family dia dalam blog posting sekali-sekala.

Hari ini Wordless Wednesday dan lepas tengok foto cheque terbaru di terima oleh saudara Eyriqazz dalam posting Wordless Wednesday terbarunya, terus wordless saya. Tak mampu mengucapkan apa-apa pun. Hanya kagum dengan pencapaian dia sejak 3 tahun dia berblogging.

Mungkin rezeki saya belum tiba dan perlu berusaha lagi. Kena cuba tingkatkan ilmu blogging, enjoy blogging dan share ilmu (& pengalaman) dengan pembaca. Insya'Allah.

Monday, October 3, 2011

Cheque Nuffnang ke 15 kunjung tiba


Alhamdulillah. Cheque ke 15 dari Nuffnang telah di terima. Walaupun sikit tapi cukuplah untuk bayar apa-apa yang patut. 


Siapa yang nak bagi rezeki begini kan? Berblogging ini seronok kalau niatnya betul dan rezeki macam ini bonus pada minat.

Terima kasih Nuffnang!

Thursday, July 7, 2011

Macam mana nak increase earning ChurpChurp?

After baca Afra Yuri cashing out ChurpChurp earnings dia yang terbaru "Second cashout from ChurpChurp", membuatkan aku terfikir macam mana dia boleh cepat cash out? Aku pun usaha juga dengan ChurpChurp ini nak dekat dua tahun dah, tapi masih lagi tak boleh cashout. Tak percaya, tengoklah kat bawah tu.

Alahai ChurpChurp
So, kepada blogger-bloggers yang sudi berkongsi ilmu atau tips, aku amat menghargainya. Sharing is caring, betul tak?

Sunday, June 26, 2011

Kenapa kau search fesyen rambut pemuja syaitan?

Screenshot dari Nuffnang analytics
Pelik pulak bila orang pergi cari "fesyen rambut pemuja syaitan". Ada ke benda macam tu? Angel hair aku pernah lah jumpa dan makan pun pernah.

Angel Hair Spaghetti RM 4.29 kalau beli dari Tesco
Shia Lebeouf, Megan Fox, Transformers 3, Dark of the Moon, Michael Bay, Steven Spielberg, Rosie Huntington whiteley, patrick dempsey, movie tickets, kate middleton, pippa middleton, prince william, wimbledon, nadal, de gea,

Monday, June 20, 2011

Submit your video here and winners get to do opening act with Incubus! #TTIncubusKL





The band from Calabasas, California will be making their third visit to Kuala Lumpur. They will be performing at the Stadium Negara on 23rd July 2011 and are hoping that one of our local bands can be their opening act on the concert day. 

Tune Talk Mobile Prepaid (www.tunetalk.com), the main sponsor for Incubus Live in KL will be having this contest to find the hardest rocking local band to warm the band before Incubus takes the stage. 

What you need to do is send your music video to Tune Talk's Facebook page or you can click the link below to know more about this. Imagine a full stadium and the honor of opening for one of the best bands in music. 


Incubus will be rocking Kuala Lumpur on 23rd July 2011 at Stadium Negara
What are you waiting for, click this link to realise your dreams (http://www.churpchurp.com/affendibo/share/tt-incubus1)


Saturday, August 14, 2010

Cheque Nuffnang Ke 9

Cheque Nuffnang untuk bulan Julai

Alhamdulillah. Cheque untuk bulan Julai dan juga yang ke-9 dari Nuffnang aku terima minggu lepas. Walaupun kali ini amount dia sikit (terendah aku dapat dari Nuffnang) tapi aku tetap bersyukur. Siapa nak bagi duit macam tu aje.
 
Thanks Nuffnang! Keep the cheques coming.

Tuesday, July 13, 2010

Cheque Nuffnang Datang Lagi!




Alhamdulillah. Cheque Nuffnang yang ke-8 dah aku terima Jumaat yang lepas. Memang tepat waktu penghantarannya, 30 hari selepas cashout request. Walaupun kali ini jumlah cashout aku rendah berbanding bulan-bulan yang lalu, aku masih puas hati sebab dapat maintain cashout tiap-tiap bulan (bulan Jun pun dah cashout). 

Tapi nampak gayanya duit ni dapat pada Muhammad Kaisan untuk beli baby clothes dia..hehehe...untung betul dia.


Thanks Nuffnang!

Monday, June 7, 2010

Thanks Nuffnang!



Again, I got another cheque from Nuffnang. This will really help with the baby stuff and all. It's not cheap having a kid I tell you but it's well worth it. Check out my previous entry and you know why I say that.


Just a bit info on my Nuffnang earnings, usually I'll let the amount accumulate for 2 months then I'll cashout. It's not that I can't cashout each month, but it's nice to see a larger amount each time. The amount is not that much but it will do.

My advice to those who want to cashout, please do it during the last few days of the month. Try to cashout on the 28th ,29th or the very latest 30th of each month. Just forget whether its the middle of the month or you want the earnings for the following Moday to be updated. The failure to do so will make you wait for a long time to get your cheque.

Thanks Nuffnang! You have never let me down.

Sunday, February 21, 2010

Terbukti!!! Tajuk sensasi memainkan peranan. Posting di Innit @ Nuffnang


Aku saja bukak innit@nuffnang sebab nak baca-baca entri yang terbaru. Aku suka tengok-tengok kat sini untuk belajar cara berblogging untuk naikkan lagi blog aku yakni Bo Is A Nerd.

Tapi aku terkejut entri aku yang agak budus boleh termasuk Top 10 Innit. Tolong lah nang kalau sudi http://innit.nuffnang.com/view.php?id=184358

Ini dah kali ke-5 posting aku masuk Top 10 Innit. Pada aku, masuk Innit tolong sedikit sebanyak menaikkan traffic kita. Lagi satu, boleh kita kenal blogging style orang lain.

So, rajin-rajinlah kawan-kawan melawat Innit sebab lagi banyak kita belajar dari orang lain (blogger lain), lagi bestlah blog kita nanti, insya'Allah.

Keep on blogging guys!

Saturday, February 20, 2010

Berapa baru nak cashout Nuffnang earnings?

 Gambar ihsan dari kancilbiru

Selalunya bila kita dah tengok earnings Nuffnang dah lepas RM50, kita dah gatal tangan nak cashout. Tapi bila fikir balik, macam tak best pulak tengok dapat cheque nanti dapat RM 49 aje (seringgit Nuff dah ambil untuk processing fee). Betul tak? Kalau amount sekurang-kurangnya ratus-ratus memang lah lagi seronok dan teruja. Nak update blog pun lagi bersemangat sampai meleleh-leleh keluar telinga.

Aku selalu cashout monthly sebab nanti tahulah at least tiap-tiap bulan ada jugaklah nak buat simpanan ke buat bayar-bayar bila sesak-sesak ke. Selalunya lepas lah earnings tu untuk aku bayar Streamyx dengan ASTRO.

 Nak buang movie package dari ASTRO...cerita-cerita tak best..

Tapi aku nak kasi tukar sebab aku rasa kalau biar dia "grow" pun ok juga. Macam orang selalu kata, sikit-sikit, lama-lama jadi bukit. Sekali cashout RM 1 ribu..hahaha....in your dreams Bo!

So, apa pendapat korang tentang berapa amount yang paling best untuk cashout? Cecah RM50 terus cashout atau biar dia jadi ribu riban?

Saturday, February 6, 2010

My First Churp Churp Campaign: Why I like It Longer LG Chocolate LG BL40

The other day I got an email from Churp Churp Nuffnang, the Twitter sister of Nuffnang. They have chosen me to tweet about the latest LG phone, the LG BL40.
The new LG Chocolate LG BL40

The LG Chocolate BL4O is labeled famously as the "supermodel" of all phones. It's long, sleek and glossy features reminds GQ's Dylan James of a supermodel. But to me, in a view of a testerone minded guy, it reminds me more of a sleek, black and glossy supercar, the Buggati Veyron.

Both are sexy, appealing and would drive anybody's andrenaline into overdrive. Even I know that between the two, getting the fabolously sexy LG Chocolate BL40 is a more realistic dream unless a wealthy & crazy human being gives me the keys to this masterpiece on wheels.

The Bugatti Veyron would compliment the LG Chocolate BL40 really well

Back to my Churp Churp campaign (excuse me guys, just carried away with the sexiness of them both), all I have to do is create a tweet about the latest LG masterpiece and then hope that other twitterers join in. So far, this is what I got from my earnings.....


Come on guys, help me out here cos this is just pathetic.


Tuesday, January 5, 2010

Yes! Glitterati Status Restored...Thank You Nuffnang!

In my previous post, I blogged about my Glitterati status was changed to an Ordinary Member (Non Exclusive). I was not really downbeat about it. But just felt that I would lose out on opportunities to get the benefits of a Glitterati member. Immediately, I tried to get to the bottom of it.

After reading through some previous postings done by other bloggers, one of the reasons that a Glitterati status of a member can be revoke is if "a blog that has Nuffnang advertisements on it remains dormant for a certain time without any visitors or unique visitors, the Glitterati status can be revoked".

So, I checked my dashboard to see if I have old blogs that I haven't been updating. Yup, I got one really, really old blog that I created and totally forgot about. After deleting it from the Blog Manager at Nuffnang, I just waited to see what happened.

Then, I saw this...........




Yes!!!! Glitterati status re-instated. I guess Nuffnang was just giving their tough love to me. Work hard and you get rewarded. Be lame, take the shame. 

Thanks Nuffnang for making me a Glitterati member again.


Nuffnang Glitterati Status Di Tarik Balik....apakah?

Pagi ini aku seperti biasa aku check akaun Nuffnang untuk tengok kalau ada updates for earnings. Takde. Takpelah, mungkin sebab cui panjang tahun baru.

Tapi perkara yang buat aku sedikit terkedu ialah bertukarnya status Nuffnang Glitterati aku kepada Ordinary Member (Non Exclusive). Setahu aku, hanya Nuffnang sahaja yang aku letak pada Bo Is A Nerd site ini. Nak kata dormant, tiap-tiap hari aku update (tipu sikit) and ada aje visitors (ini aku tak tipu).



Ada perbezaan juga pada status Glitterati & Ordinary member. Ordinary Member tak boleh post pada Innit @ Nuffnang. Glitterati boleh.

Nilai ads Nuffnang juga, Glitterati member lebih tinggi nilainya. Yang lain-lain seperti dijemput pergi ke screening or product launch aku tak berapa heran sebab tahu takkan dapat (gila2 pessimist).

Di harapkanlah pihak Nuffnang dapat kembalikan status itu dalam minggu ini. Kalau tidak, life goes on. Keep on blogging!

P/S: Kalau ada sesiapa yang ada information atau advise untuk dapatkan semula status Glitterati tu, silalah tinggalkan komen. Aku juga akan update jika ada perkembangan. Mungkin ini boleh di jadikan teladan bersama.

Thursday, December 10, 2009

My First Nuffnang Payment

A few months ago, I received my first payment from Nuffnang. It wasn't that much but seeing that this was my first chance to cash out, I cashed out once it reached the limit. I didn't photocopy the actual cheque but do still have the payment advice.



Since this first cheque from Nuffnang, I have received a few more payments.  So, far getting extra money is very nice *smile*


It pays to say what you want to say or what you are passionate about.So,thanks Nuffnang!!! The cash would be very handy when me and my wife welcome the new addition to our small family in May next year.

P/S: My nuffnang earnings for last week haven't been updated. Do other nuffnangers got their's updated yet??







Ads by Nuffnang