Pages

Showing posts with label harris. Show all posts
Showing posts with label harris. Show all posts

Friday, March 27, 2015

Drama Slot Akasia "Harris dan Hannah"

"Kakak, Harris nak tengok pulak iPad..."
"Ok, tengok kejap je tau. Kak Hannah nak tengok pulak lepas tu..."
"Ayaah, adik tak nak share tengok sama-sama.....*waa waaa*...."
"Waaa....waaa......Hannah nak tengok...."
 

Sunday, December 1, 2013

Yang Mana Satu Kakak, Yang Mana Satu Adik?

Kembar Bo ni dah 2 bulan umur. Cepat betul masa berjalan.

Cuba teka yang mana satu Hannah Rose,  yang mana satu Harris Reza?

Saturday, November 30, 2013

Beli Kambing Untuk Majlis Aqiqah Kembar



Amalan kebiasaan apabila menyambut kedatangan anak-anak ialah dengan adakan acara aqiqah qurban. Di buat dengan ikhlas dan sempurna, in sya Allah hidup anak-anak dan keluarga di berkati Allah SWT.

Lupa pulak nama tuan punya ladang, cuma memang seorang yang peramah dan baik hati. Sampai-sampai aje di pelawa makan sarapan pagi mihun dengan teh O. Memang layan bila di kenangkan belum lagi sarapan pagi.

Pergi ke sana untuk dapatkan seekor kambing tapi alhamdulillah dapat dua ekor sebab tuan ladang sedekah seekor. Kenapa pergi cari seekor aje padahal kembar sepasang? Patutnya 3 ekor kambinglah kan? Betul tu. Tapi dua ekor tu kami dah buat melalui eZQurban. Sedekah pada saudara-saudara Islam di negara lain yang lebih memerlukan. 

Bila tengok ladang tu, ada kambing, lembu, ayam, rasa macam nak keluarkan diri dari rat race sekarang tapi belum berani. Tuan punya ladang dulu pun sama juga perasaan masa kerja dengan kerajaan dan nekad buka ladang. Alhamdulillah dah 10 tahun ladang dia dan makin banyak order dan ternakan dia. In sya Allah, mungkin boleh planning dari sekarang.

Sikit gambar-gambar semasa pergi ke satu ladang di Semenyih. 

Kambing biri-biri

Lembu pun ada di ladang ni

Sunday, November 3, 2013

Perkenalkan anak kembar Bo, Hannah Rose dan Harris Reza

Kaisan dengan Hannah Rose (kiri) & Harris Reza (kanan)
Sorry lama tak update. Busy sikit dua bulan yang lepas ni. Memang tak ada masa nak update blog. Terikat habis melayan kembar kami, Hannah Rose dan Harris Reza. Yup, pasangan kembar sepasang kami atas tu. Tengah-tengah tu anak sulong kami, Muhammad Kaisan.

Macam mana pun, saya akan cuba juga untuk cari masa untuk update blog. Passion blogging kena maintain. Kipas susah mati kata orang kalau cerita tentang passion blogging ni.

Kalau ada yang nak bagi hadiah untuk Hannah & Harris, boleh klik bawah ini atau di Tabung Anak Kembar Bo di sebelah tu



Take care guys!

Lagi gambar-gambar Hannah & Harris:

Hannah Rose & Harris Reza

Hannah Rose, 2.5 kg berat masa di lahirkan
Harris Reza, 2.6kg berat masa di lahirkan
Kaisan sayang benar dengan adik-adik dia
Doakan mereka menjadi anak-anak yang soleh dan beriman

Ads by Nuffnang