Pages

Showing posts with label Twins. Show all posts
Showing posts with label Twins. Show all posts

Friday, March 27, 2015

Drama Slot Akasia "Harris dan Hannah"

"Kakak, Harris nak tengok pulak iPad..."
"Ok, tengok kejap je tau. Kak Hannah nak tengok pulak lepas tu..."
"Ayaah, adik tak nak share tengok sama-sama.....*waa waaa*...."
"Waaa....waaa......Hannah nak tengok...."
 

Thursday, March 19, 2015

Sibling Rivalry

Like every parent, sibling rivalry is something that will cross our thoughts. Even before adding to the current herd (yeah, I call them a herd, in a nice way *smile*) we will already think about this.

Harris & Hannah

With twins, it is something that will definitely happen and it has already started. Initially, my wife and I did not pay too much attention and brushed it off as a normal once or twice occurrence. But apparently it has been getting out of hand with some biting involved. 


This would be the work of Miss Hannah
Usually this happens when they are eyeing for something or just want some space. Hannah is like picky when it comes to her personal space, while Harris is more defensive when it is during feeding time. Like he is trying to say "Harris don't share food" ala Joey Tribbiani in Friends.

We will definitely keep an eye on them from now on. But I don't actually blame Hannah because Harris is kinda very "biteable".

Monday, December 16, 2013

Sunday, December 1, 2013

Yang Mana Satu Kakak, Yang Mana Satu Adik?

Kembar Bo ni dah 2 bulan umur. Cepat betul masa berjalan.

Cuba teka yang mana satu Hannah Rose,  yang mana satu Harris Reza?

Sunday, November 3, 2013

Perkenalkan anak kembar Bo, Hannah Rose dan Harris Reza

Kaisan dengan Hannah Rose (kiri) & Harris Reza (kanan)
Sorry lama tak update. Busy sikit dua bulan yang lepas ni. Memang tak ada masa nak update blog. Terikat habis melayan kembar kami, Hannah Rose dan Harris Reza. Yup, pasangan kembar sepasang kami atas tu. Tengah-tengah tu anak sulong kami, Muhammad Kaisan.

Macam mana pun, saya akan cuba juga untuk cari masa untuk update blog. Passion blogging kena maintain. Kipas susah mati kata orang kalau cerita tentang passion blogging ni.

Kalau ada yang nak bagi hadiah untuk Hannah & Harris, boleh klik bawah ini atau di Tabung Anak Kembar Bo di sebelah tu



Take care guys!

Lagi gambar-gambar Hannah & Harris:

Hannah Rose & Harris Reza

Hannah Rose, 2.5 kg berat masa di lahirkan
Harris Reza, 2.6kg berat masa di lahirkan
Kaisan sayang benar dengan adik-adik dia
Doakan mereka menjadi anak-anak yang soleh dan beriman

Thursday, August 29, 2013

Sudah 33 minggu

Sudah dekat dengan tarikh bersalin. Ikut kata doktor mungkin sampai minggu ke 36 atau 37.

Makin dekat dengan tarikh makin berdebar. 

Doakan semuanya berjalan lancar dan di permudahkan oleh-Nya.

P/S: Kalau nak isi TABUNG KEMBAR BO pun boleh sini.

Sunday, August 18, 2013

Sebulan saje lagi

Kalau perhatikan betul-betul, nampak dua kepala dalam gambar ultrasound tu kan?
 
Insya Allah, saya dan isteri akan menyambut kelahiran kembar sepasang kami (seorang lelaki dan perempuan). Mereka akan menjadi adik-adik pada Kaisan.
 
Harap kawan-kawan bloggers dan pembaca dapat mendoakan semuanya selamat urusan kami kelak. Amin.
 
 
 

Ads by Nuffnang