Pages

Showing posts with label blogging. Show all posts
Showing posts with label blogging. Show all posts

Sunday, September 23, 2012

Online Income untuk September

Alhamdulillah. Ada duit poket sikit untuk bayar apa-apa yang patut.

Kali ini dapat cheque dari Nuffnang & Churp Churp. 

Churp Churp cheque notification
Churp Churp & Nuffnang Cheques

Kalau ada yang berminat nak tambah pendapatan, join dengan klik link ni

Thursday, August 9, 2012

Dapat duit raya awal hasil berblogging!


Alhamdulillah syukur.

Hasil berblogging, dapat duit raya awal sikit tahun ini. Ini hasil dari sokongan kawan-kawan blogging yang sudi singgah ke Bo is a Nerd.

Walaupun ramai yang masih tak percaya boleh dapat hasil sampingan dari berblogging, aku tetap juga berusaha dan alhamdulillah dapat hasilnya.

Lepas ni nak kena increase trafik dan komen untuk posting. Manalah tahu boleh dapat advertorial dari sponsor yang tertarik dengan site Bo is a Nerd ni.  

Friday, July 13, 2012

Patut ke tak patut?


Patut ke tak patut saya cashout sekarang?

Kalau kumpul akhir bulan, mungkin lagi banyak. Lagi puas hati.

Tapi kalau cashout lepas tu simpan kat bank, boleh dapat dividend.

Kalau cashout sekarang, boleh simpan untuk beli 

Sunday, March 4, 2012

Yahoo!! Bo is a Nerd sudah ada 1000 Followers


Dah hampir 3 tahun berblogging, baru nak cecah 1000 followers. Saya nak berterima kasih kepada yang memang setia mengikut dan hanya mengikut semata-mata.

Followers atau pembaca ini memang penting untuk seorang blogger sebab at least tahu ada yang sudi membaca, tak kira lah kalau sorang aje pun. Betul tak fellow bloggers?

Rasanya nak buat GIVE AWAY sempena mencecah angka 1000 Followers ini. Mesti best tapi apa yang boleh di give away?

Tuesday, January 3, 2012

Tahniah kepada Miera, pengikut Bo is a Nerd #888

http://miraakim.blogspot.com/


Yeah! Hari ini Bo is a Nerd berjaya mendapat follower #888. Selalu orang kata especially kawan-kawan berbangsa Cina saya kata nombor ini "manyak ong lah kawan!". Tak boleh percaya pada perkara begini sebab agama melarang. Peringatan pada diri.

Tahniah kepada Miera sekali lagi. Korang bolehlah melawat blog Miera yang kiut-miut ini di http://miraakim.blogspot.com

Apa agaknya saya patut bagi sebagai penghargaan kepada Miera? Hmmmm......

Wednesday, November 2, 2011

Saya nak belajar menjadi blogger berilmu (& berjaya)

Pagi ini, seperti biasa saya akan melakukan blog reading pada bloggers favourite. Di antaranya blog saudara Eyriqazz (http://www.eyriqazz.com) yang memang sempoi dan yang paling saya suka sebab dia rajin dan feature juga family dia dalam blog posting sekali-sekala.

Hari ini Wordless Wednesday dan lepas tengok foto cheque terbaru di terima oleh saudara Eyriqazz dalam posting Wordless Wednesday terbarunya, terus wordless saya. Tak mampu mengucapkan apa-apa pun. Hanya kagum dengan pencapaian dia sejak 3 tahun dia berblogging.

Mungkin rezeki saya belum tiba dan perlu berusaha lagi. Kena cuba tingkatkan ilmu blogging, enjoy blogging dan share ilmu (& pengalaman) dengan pembaca. Insya'Allah.

Ads by Nuffnang