Pages

Wednesday, July 25, 2012

PM umum penjawat awam & pesara kerajaan dapat bonus raya



Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak


Perdana Menteri Malaysia, Datuk Seri Najib Tun Razak mengumumkan penjawat awam akan mendapat bonus separuh bulan gaji dan minimum RM 500 dan bayaran khas RM 500 kepada pesara kerajaan yang akan di bayar pada 9hb Ogos nanti.

Pemberian bonus ini di beri kerana kedudukan kerajaan persekutuan yang kukuh dan sebagai tanda penghargaan kepada penjawat awam dan pesara kerajaan.

Spekulasi bertiup kencang pilihanraya mungkin akan di adakan sebelum Hari Malaysia bulan September nanti.

Bestnya jadi staff gomen ni, macam-macam kelebihan dapat. Bonus raya, skim pinjaman interest rendah dan macam-macam lagi. 

Tapi yang selalunya perkhidmatan tak setanding dengan ganjaran, berdasarkan pengalaman berurusan dengan pejabat-pejabat kerajaan. Apa-apapun, tahniah mendapat bonus raya. Alhamdulillah.


Berita sepenuhnya:


PM umum bonus raya separuh gaji untuk penjawat awam dan pesara kerajaan

4 comments:

  1. walaupun xkeje, saya ttp happy dgr berita ni tadi...hehe.. thx2 n__n
    tp betul la yg bo kata, ad 'segelintir' penjawat awam buat keje ikot suka ati je, pelanggan ramai yg xpuas hati. dorang ni blh ltk lam kategori xsedar dek untung. cth: kerani je kot, tapi perangai mengalahkan diva, huh (tak niat nak hina, tapi kdg2 ni la yg jd)
    p/s:
    terlong la plak omen ni..hehe sorry bo, happy Ramadhan ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu. Bukan semua staff gomen tak bagus hanya segelintir aje. Tapi dah jadi macam stigma yang melekat bila kita cakap ttg gomen staff.

      Happy utk derang dapat bonus raya. Ibu saya yg dah pencen pun dpt duit raya. Alhamdulillah.

      Delete
  2. untungla yg pjwat awm tu...^_^

    ReplyDelete

Comment here

Ads by Nuffnang