Pages

Tuesday, September 14, 2010

Adik beradik kembar di laporkan hilang hantar sms pada ibu

Ibu kepada adik beradik kembar 14 tahun dari Kampar yang di laporkan hilang beberapa hari lepas telah menerima sms daripada salah seorang anaknya yang berbunyi "jangan risau kami selamat". Buletin Utama tadi ada melaporkan perkara ini ada juga mengatakan mereka pergi bersama teman lelaki masing-masing. Ibu bapa teman lelaki mereka pun tidak tahu ke mana mereka pergi.

Yang menjadi persoalan aku, apa yang budak dua ekor ni nak buat selepas dah habis berseronok dengan pasangan masing-masing? Dan bila pula diorang akan decide nak balik ke pangkuan family? Selepas dah mengandung baru nak balik ke? Pada pandangan aku, budak-budak mentah yang hanya baru Form 2 ni patut di ajar cukup-cukup oleh orang tua mereka kalau kembali. Apalah nak jadi dengan bebudak sekarang ni?

6 comments:

  1. budak2 sekarang ni dah tak utamakan mak ayah.. segalanya la boyfriend aje.. bila dah ditimpa musibah, baru la nak ingat mak ayah.. baru ingat nak balik rumah..

    ReplyDelete
  2. bodoh punye budak...bru form 2 dah wat hal mcm2...bongok

    ReplyDelete
  3. bebudak sekarang agak melampau dah. huhu..takut la.. ;'(

    ReplyDelete
  4. hmm budak2 zaman skrg dah advanced,,family dibelakangkan,,nafsu didepankan..ikut sgt darah muda, mula2 gelak ketawa, last2 menangis jadi gila.

    ReplyDelete
  5. totaly contradicting from the fact.. Blogger, change your style, you lame.. Seriously, put yourself in their shoes and THINK.... Never say something before you THINK. Never say something outloud unless you've got a concrete proof/evidence.

    ReplyDelete
  6. Anonymous~
    Thanks for the comment. Also, thanks for the criticism.
    I guess I would never be in their shoes and let my parents be worried where I am. My opinion on this was based on the interview that was done with the mother which was broadcasted on national news. Even the parents of the so-called boyfriend also did not know the whereabouts of the fella.
    If you are rubbed the wrong way due to my posting, then apologies. But as far as I know, this is still a country of freedom of speech, or I AGAIN got my facts wrong.

    ReplyDelete

Comment here

Ads by Nuffnang