Pages

Tuesday, August 16, 2011

Pakcik! Kami tak nak makan, nak duit raya aje!

Duit raya oh duit raya
Sekejap saja kita dah sampai hari ke-16 bulan Ramadhan yang mulia ini. Setakat ini ibadat puasa tahun ini Alhamdulillah mudah di kerjakan tanpa banyak dugaan. Doa-doa begitulah sehingga akhir nanti. Macam biasa tiap-tiap tahun, time-time begini dah mula di kira-kira berapa banyak duit raya yang hendak di beri.

Draft list duit raya tahun ini, masih tertakluk pada perubahan.
Isteri selalu mengingatkan, bagilah seikhlas yang boleh sebab bukannya selalu kita bagi duit. Betul juga tapi aku juga fikir lebih ikhlas kita memberi, insya'Allah lebih besar pahala dan pulangan kita nanti. Itu semua aku biarkan Allah yang menentukannya sebab rezeki datang dari Allah.

Korang dah prepare ke duit raya untuk tahun ini?

P/s: Budak-budak tak nak masuk makan dah, terus terang cakap nak duit raya.

8 comments:

  1. mak oi mak oi..banyak nyer peruntukan nak menderma huhuuu

    ReplyDelete
  2. tu psl kena ready awal2..kalo x mau botak kepala..ngan baju raya lg ..duit raya lg..tu blm msok petrol..duit tol servis kete yg nak balik kete..mmg kalo raya jek sure mkn duit bayak...pandai2 lah bajet :)

    ReplyDelete
  3. Uncle:

    Menderma kenalah iklas. Masa menghulur tu, kena tutup mata, tangan menghulur. Jgn lupa senyum. Nanti kata tak ikhlas...hehehe

    ReplyDelete
  4. El:

    Betul tu. Time rayalah kena paling bijak planning expenses. Kalau tak pandai plan, nanti ada yg kena pakai duit raya anak kang..hehehe..

    ReplyDelete
  5. waa..byknye duit..nsib sy xkeje lg..tgu org lain bg je :D

    ReplyDelete
  6. Bezbody:

    Bestnya masih lagi dapat duit raya :)
    Selamat hari raya ye..

    ReplyDelete
  7. pnah kena ayat cmtu.. direct jaa diorg ckp nk duit raya jaa, huh...

    ReplyDelete
  8. Wowww banyaknya duit.meh seringgit

    ReplyDelete

Comment here

Ads by Nuffnang