Pages

Wednesday, August 14, 2013

Kalau nak "LIKE" pun, mesti kenalah dengan tempatnya.


Tanda "LIKE" Facebook ini dah jadi benda biasa dengan yang ada FB account. 

Baca status best = LIKE! 
Tengok gambar Burger Bakar Abang Burn = LIKE! 
Tengok gambar Instagram Neelofa = Super LIKE! 
Eh tak tak, Super Like reserved untuk wife aje. Cover baik punya.

Tapi satu benda yang saya rasa tak patut LIKE ialah status-status yang datang dari FB friends yang sedang menghadapi kesusahan atau sedang kesedihan seperti kehilangan orang yang tersayang.  

Mungkin niat untuk mengatakan kita sudah baca status tapi rasanya lebih baik kalau tinggalkan komen yang simple pun takpe. Mungkin "LIKE" itu akan di salah ertikan dan mungkin menyebabkan rasa marah atau tak puas hati.

Berhati-hati ye korang bila nak tekan LIKE tu. Kalau salah LIKE, tak pasal-pasal karang kena UNFRIEND.

P/S: Nak pergi check tahap kolestrol dekat BP Healthcare.

15 comments:

  1. betul jugak, kalo bab kematian memang aku tak like lgsg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu bro Bahrain.

      Lebih baik tinggalkan ucap takziah utk keluarga dan sertakan doa utk arwah.

      Delete
  2. aha btul tu bro bo...kengkadang ada jg krole nmpk kat FB...orang ni update datuknya baru meninggal...pergh! smpai 100 like dia dpt...komen hanya dua tiga orang je...kena ingat juga like means suka...so kalo nak like pun biar kena pd tmptnya kan~

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nampaknya bukan Bo sorang yang fikir tak patut LIKE bila berita sedih2 ni.

      Delete
  3. Saya dapat $4 dalam 4 hari.
    Ini gambarnya : http://farm6.staticflickr.com/5518/9534358058_8774813eb9_o.png
    Join di sini http://www.probux.com/?rh=7075747261746272
    Sukses !

    email saya putra.xia5@yahoo.co.id

    ReplyDelete
  4. bila fungsi like disalahgunakan... jadi macam tu la.... huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mia...di salahgunakan dan juga ada yang tak faham fungsinya.

      LIKE=Suka.

      Selamat Hari Raya Mia!

      Delete
  5. haah betol tu abg Bo.. ana pon selalu nengok cmtu.
    kalo status org sedih mcm x patut je nak di 'like'
    dah la kwn tu sedih. p like plak lagi..

    errr ke dorang ade phm mcm laen entah :P




    slm kenal & slm aidilfitri :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam kenal & salam aidilfitri Anamizu

      Tinggalkan komen memberi kata2 semangat atau takziah lebih baik kan? Mgkn ingat dengan LIKE pun boleh jadi sokongan kot?

      Delete
  6. Betul juga kekadang takut tersilap tafsir

    ReplyDelete

Comment here

Ads by Nuffnang