Pages

Tuesday, August 20, 2013

Tempat pembuangan kuih raya

Ini baru sikit..ada lagi tu..

Bila dah tak lalu nak pandang kuih raya, apatah lagi nak makan, opis lah yang menjadi tempat "pembuangan" kuih raya. 

Pergi tiap-tiap meja mesti ada aje kuih raya, takpun kerepek raya (eh? ada ke "kerepek raya"?)

Bagus juga bawak pergi opis, takdelah membazir kuih raya, sampai ada yang last-last masuk tong sampah.

P/s: Korang dah tengok Gadget baru dari Sony ni? Mehlah tengok.


23 comments:

  1. LOL. sama lah. suka bawak kuih2 raya g opis. smpai kat umah xdak lgsg dh, hehehe.. balas dendam sbb tahun lepas xdak yg makan . tahun ni biar ada yg kempunan.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha. Kadang-kadang jumpa kuih yang kita tak pernah pun jumpa selama ni.

      Delete
  2. Salam.

    Betul sgt2,hehe.

    Abah la salu jadi mangsa, suh dia bawak tempat keja dia,hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. Salam Tinta Lana..

      Mesti abah awak popular sebab bawak kuih raya kat opis..

      Delete
  3. haha, okla tuuu. bole kunyahh2 je sentiasa. :D

    ReplyDelete
  4. xdpt nak bw g opis bo
    kat umah dah abis kuih2 raya..kepek2 pun hahaha

    skun tgh ngidam lemang..ritu raya x dpt jamah lemang..xjumpa hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat rumah ni tinggal kuih tart nenas aje sebab wife boleh makan tu aje masa tgh sarat ni.

      Bo pun tgh cari lemang. Target kepala lemang tu sedap.

      Delete
  5. drp letak kt umh x de spe mkn.. mmg elok ltk kt opis..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Betul tu!

      Lebih baik bawak opis bagi orang makan. Dapat juga pahala dan elakkan membazir.

      Delete
  6. Replies
    1. Eh? Cik Mun ke Ipin ni? hehe...Gurau aje..

      Cik Mun banyak lagi kuih raya?

      Delete
  7. Tahu xpe. At least tak berlaku pembaziran.

    ReplyDelete
  8. dah lepas raya..teringin pulak kuih raya ni...hihi

    ReplyDelete

Comment here

Ads by Nuffnang