Pages

Showing posts with label kuih raya. Show all posts
Showing posts with label kuih raya. Show all posts

Tuesday, August 20, 2013

Tempat pembuangan kuih raya

Ini baru sikit..ada lagi tu..

Bila dah tak lalu nak pandang kuih raya, apatah lagi nak makan, opis lah yang menjadi tempat "pembuangan" kuih raya. 

Pergi tiap-tiap meja mesti ada aje kuih raya, takpun kerepek raya (eh? ada ke "kerepek raya"?)

Bagus juga bawak pergi opis, takdelah membazir kuih raya, sampai ada yang last-last masuk tong sampah.

P/s: Korang dah tengok Gadget baru dari Sony ni? Mehlah tengok.


Sunday, August 4, 2013

Tak sempat nak jumpa Hari Raya ni

Kuih Kaca @ Kuih Mazola
Nampak gaya macam tak sempat aje kuih kacang ni sampai Hari Raya nanti. Dah setengah balang dah ni.

Kalau korang nak tahu, kuih raya favourite saya, Kuih Kacang. Nama lain Kuih Mazola. 

Dulu masa kecik-kecik (sekarang usia remaja..hik hik..please!) Mak Lang saya pakar buat kuih ni and selalunya dia akan reserve satu tin besar susu Dutch Lady untuk saya. Punya kedekut tak nak bagi orang lain, siap simpan dalam almari baju lagi. Tahanlah 2-3 bulan kuih tu.

Kuih favourite lain pulak Kuih Batang Buruk dengan Kuih Tart Nenas. Layan dengan teh O atau kopi O memang terbaik.

Apa pulak kuih raya favourite korang?


Ads by Nuffnang