Pages

Tuesday, February 9, 2010

Tapir ke Tenuk?

Tadi aku & wife tengok Late Night with David Letterman. Malam ni punya show tentang haiwan-haiwan eksotik macam Owl Money dan anteater. 

Tapi masa  seekor binatang ni keluar, aku & wife argue sikit apa nama binatang ni. Dia kata tenuk & aku plak kata tapir. 

So kawan-kawan, apakah nama binatang ni??



Tapir ke Tenuk?



14 comments:

  1. Kan tadi Joe beritahu David nama binatang tu tapir. Siap eja lagi... TAPIR...

    ReplyDelete
  2. Sama saja kedua Tapir dan Tenuk,
    Nama Tapir ialah kependekkan dari nama scientificnya Tapirus indicus
    sememtara Tenuk itu nama melayunya

    ReplyDelete
  3. Tenuk nama melayu..tapi tu bahasa omputih..
    tapi biasalah melayu, perkataan omputih pun dimelayukan..
    skang officialnya tapir dah jadi bahasa melayu..jadi tapr dan tenuk pun sama2 betul..

    bagaimana pula dengan cipan? menatang apa tu?

    ReplyDelete
  4. cipan x der tanda putih.. hitam semua :)

    ReplyDelete
  5. muahaha!

    cipan dan tenok adalah di dalam bahasa melayu..

    tapir pula adalah di dalam bahasa saintifik..

    ada banyak spesis cipan ni..

    ada yg seperti memakai tiub putih..

    ada yg berbelang2 seperti kuning hitam seperti di afrika..

    ada yg warna hitam sahaja yg biasa di lihat di malaysia..

    cuma yg tak ada warna pink je..

    muahaha!

    ReplyDelete
  6. setuju ! namenye memang cipan le

    ReplyDelete
  7. wakaka..mmg nerd btol sume yg kumen sini.ahaks..
    lariiii...menunggang cipan..=p

    ReplyDelete
  8. tapir=tenuk=cipan..
    tapi kalu nak mencarut kat kawan pakai cipan..
    hahahaha

    ReplyDelete
  9. tu tenggiling..hahahaha jokin! =D

    ReplyDelete
  10. sama lar bro tapir ngan tenuk tue..haha

    ReplyDelete

Comment here

Ads by Nuffnang