Pages

Saturday, November 13, 2010

Google Maps is funny..

Try not to trust Google Maps so much..

Hey guys, try this..

Go to Google Maps. Can click HERE if you're lazy.

Then, type CHINA in 'A' location box. Then type NEW YORK in 'B' location box. Hit 'Get Directions'.

Then, once the directions come out, try look for No. 93. You'll see '' Kayak across the Pacific Ocean - 6,243 kms''.


KAYAK ACROSS THE PACIFIC OCEAN - 6,243 kms??!!!

Well, okay. If Google says so, I'll do it. Just need to get myself a kayak.

Thursday, November 11, 2010

Penyelamat di kala kelaparan...

Mula-mula ingat nak goreng chicken nuggets. Malaslah pulak nak masak. Lepas tu mesti berasap satu rumah. Tak jadi chicken nuggets.

Nak buat burger. Alasan sama dengan kemalasan nak masak chicken nuggets. Burger. Cancelled.

Tiba-tiba......
 Mamee perisa ayam


Ternampaklah Mamee terakhir. Mamee perisa ayam dengan perencah. Best. Aku tak tambah perencah sebab isteri kata tak elok. Takpe. Mamee aje pun dah memang sedap. Terima kasih Mamee, kaulah penyelamat di kala ingin mengunyah di tengah-tengah malam. 

Kalau lah ada Kickapoo...perrrghh.

p/s: Apa pula jajan kegemaran korang di kala kelaparan?

Bubba Gump Shrimp Co. @ The Curve, Mutiara Damansara

Bubba Gump Shrimp Co.


 You put this up when you are still 'studying' the menu.

 Once you are ready to order, then changing the sign will make the waiter come to take your order. Cool concept.

Their gift shop if you want to buy some souvenirs.

Kaisan is waiting for his order...patiently.

Kaisan lost his patience and Im holding him back from going after the waiter...small yet very determined fella.

 Mama making sure Kaisan is having fun and doesn't drop the ball.

 Mama and Kaisan sitting at the famous bus stop bench..Forrest left behind his suitcase. I guess he was late for a ping pong match.

Kaisan not paying attention to what's mama telling him...

 Our drinks...Lotsa Lava (left) and Run Forrest Run. Smoothies are brilliant!!!

Again, our drinks...top view...still yummy....

I had the BBQ Burger with Onion Rings and Fries..yup no shrimp here.

 Can't wait to take a big bite out of the burger and the onion rings..don't get me started. Just looking at it makes my mouth water.

The missus had the Salmon and Vegetable Skillet. Good meal if you are on a diet like her. Two thumbs up.


Delicious.

I got a 20% discount on my total bill just by showing my Tune Talk business card as Tune Group staff are entitled to this discount when dining here. Brilliant!!! So, if any one of you are going to Bubba Gump Shrimp anythme soon and need a discount, bring me along okay! Just promise to belanja me and you got a deal (wishful thinking).

Address:
Bubba Gump Shrimp Co
Lot 145, First Floor
The Curve
Jalan PJU 7/3
Mutiara Damansara
Petaling Jaya

Wednesday, November 3, 2010

Guna handphone pun boleh dapat tiket Air Asia.....


Baru-baru ini, Tune Talk introduce Tune Talk Air Asia Points. Apa benda Tune Talk Air Asia Points ni kan? Benda ini program paling mudah untuk kita dapat tiket Air Asia secara percuma. Percuma! Boleh visit website Tune Talk dengan klik kat SINI. Btw, aku giving away 5 free sim cards Tune Talk. Baca sampai habis ye.

Bagaimana caranya untuk mula mengumpul Tune Talk Air Asia Points??

Senang aje caranya. Ikut aje langkah-langkah berikut:
  1. Jadi pengguna Tune Talk. Boleh klik sini untuk dapatkan simkad.
  2. Apabila top up nombor Tune Talk, kita akan dapat points, 
  3. Kumpul points dan redeem points untuk tiket bila dah cukup.
Berapa pula points untuk setiap top up reload? 

Untuk lebih tahu tentang berapa points boleh dapat untuk setiap top up, boleh tengok kat jadual di bawah ini.


Lagi banyak kita top up, lagi cepat kita boleh redeem untuk dapat tiket Air Asia. Points tak akan "burn" atau expired. Points akan terkumpul sehingga kita nak redeem. Untuk check balance points kita, tekan  *133#. 

Nanti akan nampak balance kredit panggilan kita dan juga TT Air Asia point. Mudah. Cuba fikir, telco yang kita guna sekarang ada ke offer macam ni??

Destinasi mana yang kita boleh redeem points kita dan berapa points yang di perlukan?

Senarai destinai terlalu panjang untuk aku letak kat sini. So, boleh lah klik SINI untuk tengok sendiri destinasi yang kita boleh pilih. Oh ye, di situ juga ada di tunjukkan berapa points di perlukan untuk kita kumpul points.

Apalagi nak tunggu? Cepatlah dapatkan simkad Tune Talk dan mula kumpul Tune Talk Air Asia Point dan terbang secara percuma!

Aku pun ada sim kad Tune Talk untuk di jual kalau ada yang minat. 

Kalau nak simkad, boleh lah contact aku melalui 
  • YM (fendi_bo@yahoo.com) atau 
  • G-Mail (affendij@gmail.com). 
Sim kad berharga RM 5 dan dalamnya ada RM4 kredit panggilan. Aku nak bagi FREE sebab aku kerja di Tune Talk. Siapa cepat dia dapat!
Tinggalkan email address di bawah untuk dapatkan simkad percuma. Hanya 5 sim kad sahaja yang ada!

Friday, October 29, 2010

Keadaan kalau zaman dulu--dulu ada Facebook...


 

The night Paramore rocked Kuala Lumpur



Yup. I know it has been a week since Paramore came to our shores and rock out with their long suffering Malaysian fans. The people responsible in bringing this band from Franklin, Tennesse, USA were Tune Talk (www.tunetalk.com), the new mobile prepaid on the block. Thank you Tune Talk, you are cool in my book. I have a very strong feeling, Paramore will not be the last great musical showpiece that Tune Talk will bring to Malaysia, so stay tune...talk (okay, that was cheesy). If they could bring back Incubus or greater still Green Day, that would be awesome.

Seeing that it has been a week since the concert and I think the concert had enough coverage, I'll just post the pics that I got from the concert. Enjoy.


 


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Thursday, October 28, 2010

Kaisan & his red bean beg

How can you resist that smile? I know I can't!

Last weekend, we found this red bean beg during our weekly outing. Thinking that it would be a nice addition to our house, we bought it. We never knew that it would be Kaisan's favorite seat in our home. A few pictures of him in his favorite "spot". I have to admit, he looks very comfortable in it.

That's a funny one

I am the boss here

Watching his favorite show "Special Agent Oso"

Tuesday, October 26, 2010

Paul the Octopus dead, bookmakers relieved

The Late Paul the Octopus

The revelation of this year's World Cup in South Africa, Paul the Octopus has died at the grand old age of two. He came to stardom when he predicted all the results for this year's World Cup correctly. 
 
"The Tentacled One" as he was later known was able to pick out winners and results that made bookmakers feeling a bit uneasy. It was reported that some bookmakers had even arranged some meetings to discuss about Paul.

There were even supposedly assassination attempts on Paul's life when it became apparent to bookmakers that he is an annoyance and threat to their business.

RIP Paul.

Thursday, October 14, 2010

Air Asia meraikan tetamu ke 100 juta dengan 100 tiket penerbangan percuma

Irma Dewi, 23 tahun dari Jakarta, Indonesia bersama Dato' Seri Tony Fernandes
Air Asia semalam meraikan "tetamu" ke-100 juta selepas 8 tahun beroperasi. Bermula dengan hanya 2 buah kapal terbang dan 200 pekerja, Air Asia sekarang terbang ke 22 buah negara dan 139 destinasi. Satu pencapaian yang amat cepat untuk syarikat penerbangan kos rendah ini.

Air Asia telah menghadiahkan 100 penerbangan percuma kepada seorang suri rumah dari Jakarta, Indonesia Irma Dewi, 23 tahun. Dia tidak menyangka apabila dia menempah penerbangan dari Jakara - Kuala Lumpur - Trichy (India) untuk melawat suaminya yang bekerja di sana, bahawa dia akan menjadi pemenang bertuah ini.

Irma pertama kali menaiki Air Asia 2 tahun lepas dari Jakarta - Bali. Dia mengatakan nasi lemak ialah makanan kegemarannya apabila menaiki penerbangan Air Asia.

Air Asia juga sempena meraikan pencapaian ini mengadakan promosi dari 13 - 17hb October 2010. Tetamu boleh membeli tiket penerbangan serendah RM1 ke destinasi antarabangsa & domestik di seluruh dunia. Tempoh penerbangan ialah di antara 1 April - 11 August 2011. Promosi ini eksklusif di www.airasia.com atau mobile.airasia.com.


Wednesday, October 13, 2010

Rabu: 13 Oktober 2010

Breakfast of contenders

Selamat pagi semua!

Disebabkan pagi ini saya sempat bangun awal, singgah kejap melayang McDonald's breafkast. Lama betul tak makan sejak case McDonald's Seksyen 13 Shah Alam, boleh baca di sini http://boisanerd.blogspot.com/2010/04/kita-masih-lagi-ketinggalan.html

Pagi ini cuba-cuba jalan baru untuk pergi ke rumah pengasuh Kaisan & ke tempat kerja. Aku cuba guna Kerinchi Link hari ini dan exit Bukit Kiara. Hasilnya? Aku save 30 minit masa driving. Ini sudah bagus. Walauupun kena bayar RM2 untuk Plaza Tol Kiara, but worth it. At least kurang stress dalam hidup.

Sejak berpindah rumah baru, aku sedar duit yang ada kalau banyak (bukannya banyak pun harta aku tapi alhamdulillah) tapi kalau hidup dalam penuh stress, tak enjoy hidup. Oleh itu, belanjalah sikit untuk hidup yang lagi seronok & orang sekeliling pun happy sekali.

 

Ads by Nuffnang