Pages

Thursday, July 21, 2011

Keputusan Akhir Malaysia XI Lawan Chesea

Pasukan Malaysia Selection hanya kalah tipis 1 - 0 kepada Chelsea melalui jaringan kontroversi Didier Drogba pada minit ke - 78. Sepakan percuma penyerang dari Ivory Coast itu tidak berapa jelas kelihatan melepasi garisan namun tetap di berikan sebagai jaringan oleh pengadil perlawanan. Perlawanan semalam diadakan di hadapan seramai 85,000 orang penonton di Stadium Nasional, Bukit Jalil. Majoriti penyokong datang memakai jersery biru kelab Chelsea.

Syabas kepada pasukan Malaysia selepas kekalahan yang besar kepada Arsenal dan Liverpool FC walaupun bukan pasukan utama Harimau Malaya yang turun melawan pasukan The Blues tadi. 


Gandingan bekas-bekas pemain kebangsaan seperti Norhafiz Zaman Misbah dan Hairuddin Omar dengan pemain-pemain dari Skuad Harimau Muda @ Skuad Olimpik Malaysia telah memberikan saingan yang bagus kepada jutawan-jutawan dari Chelsea.


Di harapkan pengalaman berhadapan dengan The Blues ini dapat menyediakan anak-anak buah Ong Kim Swee dalam mengharungi ujian-ujian kelayakan Olimpik yang tidak lama lagi.

No comments:

Post a Comment

Comment here

Ads by Nuffnang