Pages

Saturday, August 25, 2012

Picture Editor app on Samsung Galaxy Note - Kaisan on Kerrang

Gambar asal Kaisan guna Instagram http://instagr.am/p/Ot3tUBP1M5/
After editing using Picture Editor on Samsung Galaxy Note

Dah bayar Cukai Taksiran?


Dalam kita sibuk ziarah-menziarah dan beraya sakan, mesti ada yang terlupa yang tarikh tutup untuk bayar Cukai Taksiran dah dekat. 

Tarikh tutup untuk tempoh Julai - Disember 2012 sebelum atau pada 31 Ogos. Lepas tarik ni, nanti kena denda lewat bayar. 

Lebih baik kita Pergi Cuti-Cuti Malaysia!

Sekarang ini ada banyak cara nak bayar: 

  • Tunai, 
  • kad kredit, 
  • caj kad dan 
  • cheque. 
  • Online pun ada tapi kena refer balik pada majlis perbandaran masing-masing.
Dah bayar ke Cukai Taksiran korang?

Friday, August 24, 2012

Milo down the years.....

Baru-baru ini Nestle ada keluarkan collection mug "MILO down the years...". 

Beli paket MILO 1 kg, dapat 1 mug MILO free! Apalagi....terus beli 4 paket, dapat 4 mug terus. 

Memang isteri dan saya suka kumpul collection macam ni. Menarik kan?

1950's, 1970's, 1990's dan 2012
Limited edition. Sayang nak guna.

Siapa ada collection lori MILO? Minat juga nak dapatkan kalau ada yang sudi bagi atau jual. 

Ada tak?


Thursday, August 9, 2012

Dapat duit raya awal hasil berblogging!


Alhamdulillah syukur.

Hasil berblogging, dapat duit raya awal sikit tahun ini. Ini hasil dari sokongan kawan-kawan blogging yang sudi singgah ke Bo is a Nerd.

Walaupun ramai yang masih tak percaya boleh dapat hasil sampingan dari berblogging, aku tetap juga berusaha dan alhamdulillah dapat hasilnya.

Lepas ni nak kena increase trafik dan komen untuk posting. Manalah tahu boleh dapat advertorial dari sponsor yang tertarik dengan site Bo is a Nerd ni.  

Wednesday, August 8, 2012

Datuk Lee Chong Wei's Olympic Silver Medal Sparks Samsung Discount


To those that are planning to get their hands on the awesome Samsung Galaxy SIII smartphone especially with Hari Raya Aidilfitri near, should take advantage of a ONE DAY ONLY 10% discount today.

It is limited to one unit per customer and is available at 35 Samsung Elite Partner (SEP) brand shops nationwide. You can check your nearest SEP shop here www.samsung.com/my.

This ONE DAY ONLY discount given out by Samsung Malaysia Electronic is in celebration to the Olympic silver medal won by our national badminton hero, Datuk Lee Chong Wei.

What are you waiting for? Grab this offer quick or miss out. If you need more encouragement, click here to see the awesomness of the Samsung Galaxy SIII.

Full news can be read here Olympic silver sparks Samsung discount

Saturday, August 4, 2012

Bukan mulut masin....otak yang masin..

Selalunya bila ada benda jadi lepas kita sebut benda tu, orang akan kata "haa...itulah kau. Mulut masin sangat!". Tapi hari ni terjadi pulak benda, tapi aku takde sebut benda tu. Baru terfikir aje pasal benda tu semalam.

Nak tahu benda tu apa? Aku terlepas bangun sahur untuk hari ni. Itu aje. Baru aje semalam terfikir, "mesti ada salah satu hari dalam bulan puasa ni tak bangun sahur". Memang tak bangun pun pagi ni. Ini semua angkara melayan si Kaisan sampai pukul 2 pagi.

Bukan mulut aku aje boleh jadi masin, otak pun boleh masin. Kena hati-hati apa yang aku fikirkan lepas ni.

P/s: Korang dah ada terlepas bangun sahur tak dalam Ramadhan tahun ini?

Friday, August 3, 2012

Datuk Lee Chong Wei mara ke final badminton Olimpik 2012


Datuk Lee Chong mengalahkan pemain China, Chen Long dalam separuh akhir badminton Olimpik London 2012 dengan straight set 21-13 dan 21-14.

DLCW bakal bertemu di antara Lee Hyun Il atau Lin Dan, kemungkinan besar akan bertemu Lin Dan pada final badminton Olympic London 2012.

Bakal bertemu Lin Dan di final nanti?

Dia datang...dengan lenggang Samsung S III nya...

Apa agaknya ada dalam kotak ni eh?

Rasa-rasanya apa yang ada dalam kotak yang tertulis Samsung Galaxy S III berwarna biru gelap ni? Seal tak bukak lagi.


Takkanlah smartphone Samsung Galaxy S III yang menjadi keinginan ramai sebab hari jadi aku jauh lagi bulan November *hint*hint* (sempat lagi nak save duit untuk beli present)

Tetiba aje bungkusan Nationwide Express ni ada atas workplace aku tadi.  Bukak bungkusan courier tapi tak sampai hati nak bukak kotak pulak.

Hmm....apalah agakanya kandungan kotak ni ye? 

Cashout Duit Raya Nuffnang..yeah!

Dashboard Nuffnang sebelum cashout

Lambat pulak aku upkan entry ni. Sibuk dengan kerja office, tarawikh, tengok London Olympic Games 2012 lagi. Tapi better late than never orang kata.

Cukup akhir bulan lepas, 31 hb to be exact aku dah cashout earnings Nuffnang aku. Alhamdulillah, lepaslah kalau nak cover balik belanja Aidilfitri (insya'Allah jika kita sempat bertemu dengan 1 Syawal) pada tahun ini.

Sebab dah tahu payment process Nuffnang akan ambil 30 hari untuk cheque sampai, aku tunggu sampai last day untuk cashout. Awal bulan September Insya'Allah dapat. Hari Raya 2012 akan lebih meriah untuk aku dan family kali ini. Yeah!

Thanks Nuffnang! Keep the cheques coming!

Sudah Cashout! Kena mula kumpul balik, RM 0.00.

Korang dah cashout ke?

Ads by Nuffnang