Pages

Saturday, November 27, 2010

Apabila si Kaisan demam

Semalam isteri & aku terpaksa mengambil cuti kecemasan @ Emergency Leave @ EL. Bukan sebab malas nak kerja (malas pun ada juga) tapi sebab anak aku Kaisan tu demam. Malam sebelum dah rasa temperature dia naik tapi ingat selepas bagi ubat dan tidurkan dia Insya'Allah sihat. Rupanya tidak.

Malam tu dia tak tidur lena. Banyak kali juga terjaga. Tak selesalah tu sebab tak sihat. Aku pun check temperature dia. Masya'Allah nak cecah 38 degrees. Kami pun decide awal pagi jumpa doktor Kaisan di Kajang. Jumpa doktor dan memang suhu dia tinggi. 38.3 to be exact. Tinggi dah tu. Doktor bagi ubat demam, selesema, batuk dan antibiotik.

Pagi ni bila check, turun sikit suh badan dia. ALhamdulillah. Demam pada kanak-kanak especially babies ni tak boleh buat main-main. Sebab badan diorang belum kuat macam kita. Orang dewasa pun kalau demam merengek macam baby. Betul tak??

2 comments:

  1. alaa.siannya dia demam..takpe..jg leklok kaisan tu..baby sensitif lagi body dia..tak kuat..smoga kaisan cepat sihat yer..:)

    ReplyDelete
  2. Rama2Ungu~Terima kasih komen. Mmg pun kena jaga betul2 sebab masih kecik lagi. Selalunnya ada parents yg ingat babies dah cukup kuat.

    ReplyDelete

Comment here

Ads by Nuffnang