Pages

Saturday, September 4, 2010

Dah bayar zakat fitrah anda tahun ini?







Aidilfitri dah makin dekat. Persiapan raya semua dah almost lengkap. Tiket balik kampung pun dah beli. Ada lagi ke benda yang tak buat lagi untuk Aidilfitr tahun ni? Zakat fitrah belum lagi? Haaa...kalau tak bayar zakat fitrah, tak gunalah persiapan raya tahun ni sebab zakat fitrah melengkapkan kesemuanya.

Tahun ni untuk Wilayah Persekutuan kadar fitrahnya ialah RM 7 untuk seorang. Macam aku sebab ada tanggungan (isteri & anak seorang), kenalah bayar RM 21.

Tunggu apa lagi? Pergi lah bayar cepat. Tempat pungutan boleh di jumpai di masjid, surau, pejabat pungutan zakat negeri & ada juga di sediakan di shopping complex.

Wednesday, September 1, 2010

Duit raya tahun ni berapa mahu kasi daaa???

Kita tengok sampul mana yang paling banyak nilainya!

Sejak aku mula bekerja 5-6 tahun yang lepas, aku mula di selubungi satu soalan besar (yang juga membawa isu-isu lain) yang agak memeningkan kepala setiap kali Syawal menjelma....berapa nak kasi duit raya??? 

Mungkin ada sesetengah akan fikir,"Kalau susah sangat, jangan bagi, nanti tak ikhlas". Betul juga. Ada juga yang akan fikir "Ala...setahun sekali saja, apa salahnya" Betul juga tu. Banyak juga faktor yang perlu di fikirkan bila datang bab nak bagi duit raya ni.

Berapa nak bagi setiap seorang ni??

Macam aku mudah sahaja untuk decide jumlah & siapa yang patut terima, iaitu:


  • Beri secara ikhlas supaya di berkati. Kalau bagi tapi dalam hati mengomel-ngomel, baik tak payah bagi.
  • Tengok juga pada peringkat umur & kategori. Contohnya, kalau dah kerja (walaupun single) tak masuk dalam list penerima. Dari segi jumlah pulak, yang sekolah rendah sederhana jumlahnya, sekolah menengah lebih sikit jumlahnya dan kalau ada yang datang beraya ke rumah tu, RM 1 + kuih-kuih ajelah ye.
  • Paling penting aku mesti akan beri ialah pada datuk, nenek serta kedua ibu & ayah saya serta mak & ayah mertua. Mereka ini yang banyak berjasa pada kita, so inilah masanya kita pula untuk sedikit sebanyak cuba membayar semula jasa mereka walaupun pada hakikatnya sampai akhir hayat kita pun tak terbayar.
  • Tak bagi duit tapi bagi hadiah. Ini untuk sesetengah yang kita tahu memang tak kisah terima duit (memang ada!) tapi lebih menghargai hadiah-hadiah.
Macam mana pun, bila nak beri sentiasalah ikhlas, dengan senyuman dan juga waras. Kenapa saya kata waras? Sebab tak nak nanti bila habis aje Hari Raya ikat perut makan kuih raya untuk 2-3 bulan.

Monday, August 30, 2010

NameWee is looking for cheap publicity.....again.

Happy Birthday Malaysia!!!

This guy is again creating a bit of a stir in the midst of us celebrating our 53rd Independence. His latest video is kinda like a retaliation to the racial issue that was caused by a headmaster of a public school last week, which I have to admit was really poor judgment on behalf of the headmaster. Instead of being a person to look up to and guidance of the whole school, he blundered big time with something that he shouldn't say. But, I think the whole matter is already dealt with by those in power in the Ministry of Education.

Coming back to this guy, who first created a nuisance with his total disrespect of the "Negaraku" anthem, I really hope the proper authorities really throw the book to him this time around. If no action is taken, then I'm afraid he'll continue to create tension among Malaysians.

I am also really intrigued to know whether this guy has deep-lying issues that makes him act in this way. Maybe he has daddy issues, maybe he was dropped on his head when he was a baby or maybe he wears that stupid hat to hide the fact that he has a large gaping hole where his brain used to be (last know location of his brain: halfway to the sun due to humiliation of association).


We'll never know.

Let the proper authorities take care of this insect & focus on improving our lives. Let's celebrate Malaysia's 53rd Merdeka. Remember the sacrifices that our leaders of the past and also of those that came before us made in order for us to have this freedom.

Merdeka! Merdeka! Merdeka!

P/s: No picture of this guy was put up because this blog is trying to keep a certain high level of integrity and class.

Wednesday, August 25, 2010

Nice haircut but....

M. Selvakumar, 15 year old from Sentul

Found this picture of a young dude showing off his very patriotic haircut. I applaud his gesture as our country will be celebrating it's 53rd Merdeka anniversary but there is a question for him. He is 15 years old, so I assume he is in Form 3. 


Don't you go to school?

Tuesday, August 24, 2010

Perlu ke Smart Tag?



Gambar ehsan dari Google

Akhirnya beli juga Smart Tag aku sendiri selepas beberapa lama berkongsi dengan isteri. Di sebabkan dia pun nak guna (memang dia punya pun), aku pun akhirnya terpaksa beli satu untuk kegunaan harian. Kalau takde Smart Tag ni, mahu sangkut lama aku kat tol (terutama sekali Tol Batu Tiga & Tol Sungai Besi).

Aku beli di pejabat PLUS NKVE (exit Subang Jaya) dengan harga RM 130. Dapat Smart Tag unit satu dan juga free kad Touch N' Go yang ada nilai RM 10. Aku dah ada kad Plus Miles, so aku simpan kad baru ni sebagai emergency. Manalah tahu sesak-sesak nanti boleh pakai.

Perkara yang aku nak tanya, perlu ke ada Smart Tag? Aku tahu aku dah explain boleh elak beratur extra panjang kat tol, tapi perlu ke ada lagi-lagi keadaan sekarang dengan kereta banyak di jalan raya?


Ada yang kata, kalau dah ada kad Touch N Go pun dah cukup. Lain pulak yang kata kalau ada Smart Tag boleh potong line terus (& juga boleh eksyen kat pemandu lain).


Pakai kad Touch n' Go pun dah cukup?

So, apa pendapat korang? Perlu ke guna Smart Tag dalam hidupan harian kita? Rugi ke untung pakai Smart Tag ni?

Thursday, August 19, 2010

Tahniah Tune Talk!!!

www.tunetalk.com

Hari ini Tune Talk menyambut hari ulang tahun pertama. Pada tahun lepas, 19 August 2010 Tune Talk di lancarkan di Hangar Pesawat Air Asia di LCCT. Banyak perkara yang di lalui sepanjang 1 tahun kami beroperasi. Walaupun Tune Talk masih lagi kecil berbanding "big boys" lain dalam industri telco mobile, kami masih berusaha untuk mencapai tahap mereka dan jadi terbaik.

Untuk meraikan hari yang gilang gemilang ni, Tune Talk menawarkan panggilan percuma di antara talian Tune Talk dan 10% kredit bonus bila top up RM 10 ke atas. Top up lah cepat.

Pengguna Tune Talk juga akan mendapat:
  • The lowest call and sms rates at 16 sen/minute & 5 sen/sms kepada mana-mana network & bila-bila masa.
  • 100k PA Insurance from Etiqa Maybank.
  • Peluang memenangi voucher penerbangan percuma dari Air Asia setiap hari.
  • dan berbagai lagi.
Tunggu apa lagi??!! Dapatkan sim pack Tune Talk anda dari pengedar terdekat atau tempah nombor and di www.tunetalk.com dan nikmatilah kelebihan-kelebihan ini.

Sunday, August 15, 2010

Kaisan's 1st Shopping Trip

Our son, Muhammad Kaisan is almost 4 months and he has outgrown most of his clothes. So, why not we take him out for his 1st shopping trip. Our destination: Alamanda Shopping Centre in Putrajaya.

All three of us were looking forward for the trip, well. It also gave us a chance to try out the new baby stroller given by the wife's collegues as a gift. Thanks guys. It's really, and I mean REALLY a nice gesture.

I'm not really good with words, so let the pictures do all the talking.


Saturday, August 14, 2010

Cheque Nuffnang Ke 9

Cheque Nuffnang untuk bulan Julai

Alhamdulillah. Cheque untuk bulan Julai dan juga yang ke-9 dari Nuffnang aku terima minggu lepas. Walaupun kali ini amount dia sikit (terendah aku dapat dari Nuffnang) tapi aku tetap bersyukur. Siapa nak bagi duit macam tu aje.
 
Thanks Nuffnang! Keep the cheques coming.

Football is back!!!


Football season is back!! 

After a boring and forgetful plus most irritating World Cup, thanks to the Vuvuzelas (my team won anyways, Vamos Espana!), the football season is back. Each season when it ends, a part of my life seems incomplete, like a void or blackhole suddenly appears. 

The new season would be a new adventure and also be a testing one for me because the need to juggle between being an attentive dad & husband and a hardcore Red Devil. So far, Kaisan has been watching the pre-season friendlies with me & I guess whenever I am needed to babysit, he wont mind watching some footy with his ayah.

This season WILL BE the season when Manchester United equals Liverpool's record for the most league titles won. Winning the Charity Shield and squashing Chelski on the way winning it was a bright start. Oldies like Giggsy and Scholesy are still there, Nani, Fletcher, Vidic, Rooney and Rio are starting to share the burden and Javier "Chicarito" Hernandez is an exciting prospect that will freshen up the team.
Manchester United Squad for 2010 - 2011 Season

Whatever it is, football is back and it could not be any sooner!

Thursday, July 22, 2010

I'm sorry...


Sorry guys. Not been able to update my blog and visit all of your blogs. Really been swamped with work at the office, the baby and the new house stuff.

Will promise to get back into the groove of it once most of these things clear up. Catch you guys later!

P/s: Don't stop visiting me and I'll return the visit.

Monday, July 19, 2010

Feeling the Monday Blues?

Are you feeling the the Monday blues? Take a look at this picture of my son, Kaisan and I'll bet you it'll go away. It works for me anyways.

NOW! That's a smile!

If you don't at least smile after looking at him smiling, then something is seriously wrong with you. Have a great week ahead guys!

Sunday, July 18, 2010

World Cup 2010 Final Ball Sold for USD$74,000

Gold Jabulani World Cup 2010 used in the Netherlands vs Spain Final match

The specially made Gold Jabulani ball used in Netherlands - Spain Final match in the just concluded FIFA World Cup 2010 in South Africa went up for auction yesterday on eBay.

The ball which was criticized by players and officials, even Iker Casillas likened the ball to a "Supermarket Ball" due to its unpredictability fetched USD$74,000 or GBP 48,000. The proceeds from the auction went to the 46664 AIDS/HIV Fund which was named after Nelson Mandela's prison number. 

World Celebrate International Mandela Day as he turns 92

Nelson Mandela turns 92 on Sunday

Anti-apartheid and global humanitarian icon, Nelson Mandela turns 92 on Sunday, as the whole world celebrates it together with him.

Global leaders in and out of South Africa and also ordinary people have took 67 minutes out of their day today to mark the number of years this great man was involved in politics. His birthday was recognized by the United Nations (UN) in 2009 as Nelson Mandela International Day.

Saturday, July 17, 2010

Steve Jobs mempertahankan kelemahan iPhone 4

 CEO Apple, Steve Jobs menerangkan pada media tentang kelemahan iPhone 4 di ibu pejabat Apple di Cuppertino, California.

CEO Apple, Steve Jobs mempertahankan kelemahan iPhone 4 yang baru di lancarkan beberapa bulan lepas dalam satu sidang media di ibu pejabat Apple di Cuppertino, California. Apple berjaya menjual 3 juta iPhone 4 sejak ia di lancarkan.  Kelemahan edisi terbaru iPhone ini dimana talian akan terputus atau pengguna tidak boleh web surfing apabila iPhone 4 ini di pegang dalam cara tertentu. Pegangan ini kini di panggil "Deathgrip".

Ini kerana antena iPhone 4 ini terletak pada bucu bawah kiri. Design terbaru ini bertujuan untuk mengurangkan kesesakan dalam badan iPhone 4 itu tetapi telah menyebabkan penerimaan signal terganggu. Jobs mengatakan tiada telefon yang sempurna. Blackberry & HTC juga mempunyai kelemahan masing-masing.

iPhone 4

Apple menawarkan casing plastik (bumper casing) yang dapat membantu mengelak reception terputus kepada pengguna yang tidak berpuas hati dan akan memulangkan semula duit kepada pengguna iPhone 4 yang inginkan semula wang kerana tidak berpuas hati dengan iPhone 4 mereka.

Thursday, July 15, 2010

5 Sen Hike in Petrol Price?

Oil rush

I got a surprising YM message from a friend, "Bo, malam ni isi minyak. Naik 5 sen" (Bo, fill up your car tonight. Price going up 5 sen). Rumors have been going around that the petrol prices will go up and even our Government have mentioned that indeed there will be a price hike in petrol.

So, what will you guys do? Join the queue to fill up on petrol (at the same time, burn more petrol) or just accept it and carry on as usual? I was lucky to fill up this afternoon (before the YM message)..hehehe. Lucky me I guess.

Tuesday, July 13, 2010

Cheque Nuffnang Datang Lagi!




Alhamdulillah. Cheque Nuffnang yang ke-8 dah aku terima Jumaat yang lepas. Memang tepat waktu penghantarannya, 30 hari selepas cashout request. Walaupun kali ini jumlah cashout aku rendah berbanding bulan-bulan yang lalu, aku masih puas hati sebab dapat maintain cashout tiap-tiap bulan (bulan Jun pun dah cashout). 

Tapi nampak gayanya duit ni dapat pada Muhammad Kaisan untuk beli baby clothes dia..hehehe...untung betul dia.


Thanks Nuffnang!

Monday, July 12, 2010

The Spanish Are Champions!

San Iker lifts the World Cup...& as usual Sepp Blatter butts in..sheeshh!

The World Cup ended yesterday after a really dramatic final match between the Dutch and the Spaniards. Andreas Iniesta finally ended it all in the 115th minute. Fifteen cards were branded by English referee, Howard Webb with him sending off John Heitinga after two yellow cards.

The win puts Spain as the 8th country to ever win the World Cup and also ends the label that they are bottlers when it comes to the big stage.

Overall, I think the World Cup as an event this time did not lived up to my expectations but in the end, the best team on the planet won. Congrats Spain!

Friday, July 9, 2010

Paul tells who you should put your squids on

Don't be a fool, put your money on the Spanish to win it

Paul the Octopus has predicted that Spain will be the winner in the FIFA 2010 World Cup South Africa Final match against Holland.

Paul has a 100% record when choosing the matches where Germany were involved. His predictions were that good that even the bookies were using it to set the odds. 

Let's see whether he maintains his 100% record and I bet your top dollar that he'll fetch a high sum if he is on the money.

Thursday, July 8, 2010

Adsense paid me again!

I got paid! Yup, Google Ads paid me again (this is my second payment) within 3 months. I got my first payment in April (READ HERE).

This time I got paid USD 112.77 and when I exchanged it, I got back RM361.90. I am fine with that. At least I can pay for Astro & Streamyx.

Adsense Notification through Payment History page

Western Union Money Transfer (Receiving) Form


Again, I cashed out using Western Union Money Transfer. Easy and quick. Within 10 minutes the cold hard cash was in my hands. 

Thanks Google. I'm waiting for this month's payment, which by the way is much more than this one. So, don't let me down Google, I know you won't.

Ads by Nuffnang